Biserica Popa Soare

Biserica Popa Soare este o biserică de rit ortodox românesc, cu hramurile Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Ierarh Teodosie de la Mănăstirea Brazi și Sfântul Ierarh Nicolae, aflată pe str. Burghele nr. 7.

Parohia Bisericii Armene

Parohia Bisericii Armene este localizată pe B-Dul. Carol I, Nr. 43, sector 2.

Biserica Sfântul Anton de Padova

Biserica Sf. Anton de Padova este un lăcaș de cult romano-catolic situat în cartierul Colentina din București, pe str. Magnoliei, nr. 113-115, și servește drept parohie a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Biserica Icoanei

La Biserica Icoanei se poate ajunge cu urmatoarele mijloace de transport: autobuzele 133 si 135, statia Piata Spaniei; troleibuzele 79 si 86 Statia Piata Spaniei; tramvaiele 5 si 16 statia PIata Gemeni.

Biserica Sfinții Voievozi Gherghiceanu

Parohia şi biserica este cunoscută după numele lui Gherghiceanu, un fost propietar de pământ care a parcelat terenul şi l-a vândut oamenilor ce au avut nevoie spre a-şi construi case.

Parohia Oțetari

Biserica Oțetari datează din 1757, fiind ridicată pe locul unei biserici din 1680/1. Are hramurile Sfinții Apostoli, Sfântul Nicolae și Sfântul Mucenic Haralambie.

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica Dihiu este o biserică ortodoxă din București, situată pe strada Icoanei nr.72, colț cu strada Comanita și în apropierea străzii Mihai Eminescu.

Biserica Hagiu

Lângă Hala Traian, în imediata apropriere a intersecției dintre strada Traian cu Calea Călărașilor, se vede într-o curte mare, impunătoare Biserica Hagiu, iar în jurul ei, constituind un ansamblu arhitectonic, se afla clopotnița, casa parohială și imobilul parohial.

Parohia Sfântul Alexandru

Biserica parohiei Sf. Alexandru – Colentina, este situată pe str. Gherase nr. 127, colț cu str. Sighet nr. 2, aflându-se pe latura de nord a străzii Doamna Ghica, la confluența acesteia cu vechiul traseu al șoselei Gherase.

Biserica Iancu Vechi

Numele zonei şi al bisericii provine de la Iancu căpitan de cazaci, menţionat în aceste părţi ale oraşului în anul 1752.

Biserica Sfânta Vineri

Biserica ortodoxă "Sfânta Vineri" – Colentina este situată în sectorul 2, la intersecția străzilor Gherghiței și Emancipării. Aceasta a fost construită în anul 1947.

Parohia Sfântul Ioan Botezătorul

Biserica Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul se află pe latura nordică a Șoselei Pantelimon, în apropiere de intersecția acesteia cu Șoseaua Fundeni.

Biserica Olari

Biserica Olari din București datează din 1758. Monument istoric de categorie A, translată în 1982 și 1983, a fost astfel salvată de la distrugere.

Biserica Sfântul Pantelimon

Biserica Sfântul Mare Mucenic Pantelimon și Sfânta Cuvioasa Parascheva, situată în apropiere de Foișorul de Foc, este o biserică ortodoxă din București.

Biserica Sfinții Ioachim şi Ana - Oborul Vechi

Biserica Sfinții Ioachim și Ana - Oborul Vechi, este o biserică ortodoxă care face parte din Arhiepiscopia Bucureștilor și are hramul Sfinții Ioachim și Ana. Este situată în București, pe actuala stradă Traian, în apropierea Foișorului de Foc.

Biserica Sfântul Grigore Dascălul

Biserica Sf. Grigore Dascălul este ridicata în memoria tuturor eroilor aviatori din cele două războaie mondiale și a celor care și-au jertifit viața după perioada respectivă.

Biserica Sfântul Gheorghe

Biserica Sfântul Gheorghe "Capra" aflată pe strada Fântânică, lângă șoseaua Pantelimon, în sectorul 2, este închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, prăznuit în ziua de 23 aprilie, și Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, prăznuit în ziua de 27 iulie.

Biserica Sfântul Dumitru

Biserica Sfântul Dumitru, din București nu departe de piața Bucur Obor, este o biserică ortodoxă închinată Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Biserica Sfinții Constantin și Elena

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, numită și "Popa Nan", este o biserică ortodoxă din București. Aflată pe strada Popa Nan, această biserică mai este închinată și Adormirii Maicii Domnului.

Biserica Mărcuța

Biserica Mărcuța este unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din București care au ajuns până în timpul nostru într-o formă apropiată de cea inițială, întrecută în vechime numai de lăcașul Curții Vechi.

Biserica Sfântul Ioan

Biserica parohială Sfântul Ioan – Moşi cu adre­sa în calea Moşilor nr. 257, conform pisani­ei păstrată în original la intrarea bisericii a fost zidită în anul mântuirii 1807, ctitorii acestui sfânt locaş fiind Ioan Grădinarul şi Ioan Jimblaru.

Biserica Sfântul Silvestru

Biserica Sfântul Silvestru este un lăcaș de cult ortodox din București. Biserica poartă hramul sfântului Silvestru, papa al Romei.

Biserica Adormirea Sfintei Ana

Biserica Batistei, închinată Adormirii Sfintei Ana (25 iulie) și Sfintei Cuvioase Parascheva (14 octombrie), este o biserică ortodoxă aflată pe strada Batistei, în spatele hotelului "Intercontinental", din București.

Biserica Teiul Doamnei Ghica

În biserică se păstrează spre închinare, într-o raclă din argint, moaştele sfinţilor mucenici Epictet şi Astion dăruite parohiei de Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la data de 8 septembrie 2005, cu prilejul târnosirii Capelei.

Parohia Delea Veche

Biserica Sfânta Treime este o biserica ortodoxă aflată pe stradă Delea Vechea, între piață Hala Traian și piață Muncii, în București.

Articole recomandate
Rugăciunea de duminică, cea mai importantă zi din săptămână

rostește rugăciunea zilei de duminică făcătoare de minuni sau pentru tihna sufletului

Doliul - Ce este? Cum facem față? Reguli & interdicții în perioada de doliu

Ce este doliul? Cum facem față și cum îi ajutăm pe ceilalți să depășească o pierdere? Reguli și interdicții în perioada de doliu

Ce să îi spui unei persoane în doliu astfel încât să îi aduci alinare

Cum consolezi o persoană îndoliată? Vezi aspectele de care este bine să ții cont pentru a-i aduce alinare