Biserica Mântuleasa Craiova

Biserica Mântuleasa din Craiova este situată pe Calea Unirii nr.81, aflându-se pe locul unei vechi mahalale cunoscută sub același nume.

Parohia Apărătorii Patriei 1 București

Din cauza istoriei tulburi și nu prea îndelungate, biserica nu păstrează obiecte de patrimoniu, în inventarul său existând câteva evanghelii de la începutul secolului al XX-lea cu ferecături frumoase, cărți de cult și icoane pictate. Pentru valorificarea acestora, în curând va fi amenajat un muzeu parohial.

Biserica Înălțarea Sfintei Cruci Craiova

Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Craiova este unul dintre puținele locașuri de cult ridicate în timpul regimului comunist. Parohia a fost înființată în anul 1945.

Biserica Sfântul Mina București

Într-o zonă centrală a orașului București, pe strada C. F. Robescu Nr. 18m care leagă B-dul Hristo Botev (fost B-dul Domniței), cu B-dul C. Coposu (în trecut Calea Călărașilor), și cu strada Radu Calomfirescu (fost căminar al lui Mihai Viteazu), se afla biserica „Sfântul Mina – Vergu”.

Biserica Sf. Mare Mc. Gheorghe Arad

Cel care a depus eforturi pentru înfiinţarea noii parohii a fost preotul prof. dr. Nicolae Popovici, secondat de o serie de intelectuali şi funcţionari din administraţia de stat în frunte cu dr. Aurel Crişan.

Parohia Romano Catolică Satu Mare

Parohia Romano Catolică este situată pe strada Bd. Sănătătii, K17, Satu Mare.

Parohia Sfântul Ilie Gorgani București

Trecătorii care traversează Podul Izvor spre Parcul Cișmigiu, privind în dreapta, întrezăresc printre blocuri o biserică albă, ridicată pe o movilă de pământ, cu un aspect impunător, conferit și de treptele monumentale din marmură, ce-i străjuiesc intrarea.

Biserica Izvorul Tămăduirii Domnești, Ilfov

Biserica Izvorul Tămăduirii este aşezată în mijlocul comunei Domneşti, chiar în faţa primăriei. Lăcașul de cult se află la o distanţă de 15 kilometri de Capitală.

Biserica Evanghelistul Ioan Satu Mare

Biserica romano-catolică „Evanghelistul Ioan” din Satu Mare a fost clădită în anul 1856 de episcopul János Hám.

Parohia Toți Sfinții Craiova

Biserica romano-catolică din Craiova, cu hramul de Sărbătoarea Tuturor Sfinților, este un lăcaș de cult situat în centrul Craiovei. Edificiul este cunoscut și sub denumirea de „Biserica Sfântul Anton”.

Biserica Sf. Ioan Botezătorul Arad

Biserica Sf. Ioan Botezatorul este localizată pe str. Independenţei, nr. 5A, Arad.

Biserica Sfântul Ioan Botezătorul Satu Mare

Biserica Sfântul Ioan Botezătorul s-a realizat prin transformarea clădirii unei foste centrale termice din cartierul Micro 14, Satu Mare.

Biserica Sfântul Silvestru București

Biserica Sfântul Silvestru este un lăcaș de cult ortodox din București. Biserica poartă hramul sfântului Silvestru, papa al Romei.

Parohia Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului Aiud, județul Alba

Parohia Ortodoxă Aiud 3, aparținătoare Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei a fost înființată în anul 1990 ca urmare a solicitărilor credincioșilor orașului.

Parohia Delea Veche București

Biserica Sfânta Treime este o biserica ortodoxă aflată pe stradă Delea Vechea, între piață Hala Traian și piață Muncii, în București.

Biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul Aleșd, Bihor

Biserica "Nașterea Sf. Ioan Botezătorul" se află situată în orașul Aleșd, jud. Bihor, str. Oborului, nr. 10, în cartierul de blocuri.

Biserica sârbească Sf. Petru și Pavel Arad

Biserica Sârbească, cu hramul Sfinților Petru și Pavel, este un lăcaș de cult din municipiul Arad. A fost ridicat între anii 1698-1702.

Biserica Nașterea Maicii Domnului Zărnești

Biserica Nașterea Maicii Domnului din Zărnești este un monument istoric aflat pe teritoriul orașului Zărnești.

Biserica Reformată din Cetate Târgu Mureș

Biserica Reformată din Cetate este cea mai veche clădire din Târgu Mureș. Până în secolul al XIX-lea a purtat numele Biserica Mare în comunitate, deoarece până astăzi este cea mare biserică în oraș. Biserica este monument istoric.

Biserica Înălțarea Domnului Zărnești

Biserica Înălțarea Domnului este situată pe strada Piaţa Morii 38-48 din Zărnești.

Biserica Sfântul Gheorghe Brașov

Biserica cu Hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a înființat in anul 1934 la Praznicul Bunei Vestiri.

Biserica Sfântul Anton de Padova Zărnești

Biserica Sfântul Anton de Padova este situată pe Strada Mihai Eminescu 2 din Zărnești.

Biserica Albă Bucuresti

Biserica Albă este o biserică de rit ortodox românesc, cu hramul „Sfântul Nicolae”, aflată pe Calea Victoriei, în București, capitala României.

Biserica Sfântul Spiridon București

Biserica Sf. Spiridon este una dintre cele mai iubite bisericuțe din București unde se află icoana Sfântului Spiridon numită "făcătoare de minuni". Tot aici se află racla cu moaște ale Sfântului Spiridon.

Biserica Scaune București

Biserica Scaune este situată în centrul Capitalei, la intersecția străzilor Dimitrie Bolintineanu, Slănic și Scaune, în spatele Spitalului Colțea. Biserica Scaune se remarcă prin faptul că este “îngropată” cu circa 1 m față de nivelul actual al terenului din jur.

Articole recomandate
Tămâia, simbol al rugăciunii. Când, cum și de ce folosim tămâia?

Tămâia este un element esențial în slujbele religioase și creează o atmosferă de liniște, meditație, prielnică pentru rugaciunie. Afla când, cum și de ce folosim tămâia!

Agheasma Mare - ce este și cum se întrebuințează?

află ce este, când și cum se întrebuințează Agheasma Mare și ce efecte miraculoase are aceasta

Proceduri legale în cazul decesului la domiciliu

vezi detalii legate de constatare și proceduri legale în cazul decesului acasă

Ai nevoie de datele de contact ale unei biserici din Romania? Aici gasesti lista cu numere de telefon actualizate si localizarea acestora pe harta.