Biserica Sfânta Maria București

Biserica parohială se găsește în partea de nord a capitalei, în cartierul “DIACONESCU”-Băneasa, pe strada Trifești nr. 3.

Parohia Sfântul Nicolae Iași

Situată pe culmea dealului Tătărași, Biserica Sfântul Nicolae a fost zidită, în forma actuală, între anii 1810-1813.

Biserica Adormirea Maicii Domnului București

Biserica Adormirea Maicii Domnului - Titan este amplasată în sectorul 3 al orașului București, pe B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 21 A. Data sfințirii locului în vederea construcției sfântului locaș a fost 23 martie 2004.

Biserica Naşterea Maicii Domnului Iași

Din pomelnice şi din alte documente vechi rezultă că primul ctitor al bisericii cunoscută astăzi cu numele Talpalari a fost marele vistiernic Iordache Cantacuzino.

Biserica Sfântul Nicolae București

Biserica cu hramurile "Sfântul Ierarh Nicolae" și "Sfinții Trei Ierarhi" din cartierul Băneasa este o ctitorie a familiei Văcărescu, străjuind hotarul de nord al Capitalei de mai bine de două secole.

Parohia Sfântul Visarion București

Biserica Sfântul Visarion este situată în Piaţa Romană din Bucureşti şi a fost construită între anii 1910–1913 de către enoriaşa Elena Eraclide, născută Stârcea, în timpul arhipăstoriei Mitropolitului Primat D.D. Conon Arămescu Donici.

Biserica Sfântul Haralambie București

În partea de sud a Capitalei, în cartierul Şerban-Vodă şi anume pe partea dreaptă a şoselei ce duce la Olteniţa, se află aşezată Parohia denumită Sf. Haralambie –Belu.

Biserica Sfânta Sofia București

Biserica Sfânta Sofia este o biserică ortodoxă din București. Aflată în cartierul Floreasca, această biserică este închinată Sfintei Sofia.

Biserica Teiul Doamnei Ghica București

În biserică se păstrează spre închinare, într-o raclă din argint, moaştele sfinţilor mucenici Epictet şi Astion dăruite parohiei de Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la data de 8 septembrie 2005, cu prilejul târnosirii Capelei.

Biserica reformată cu lanțuri Satu Mare

Biserica Reformată cu lanțuri din Satu-Mare, ridicată în sec. XVIII este unul dintre monumentele reprezentative pentru municipiul Satu-Mare.

Biserica Sfântul Ioan București

Biserica parohială Sfântul Ioan – Moşi cu adre­sa în calea Moşilor nr. 257, conform pisani­ei păstrată în original la intrarea bisericii a fost zidită în anul mântuirii 1807, ctitorii acestui sfânt locaş fiind Ioan Grădinarul şi Ioan Jimblaru.

Biserica Sfântul Nicolae Făgăraș

Biserica Sfântul Nicolae, ctitorită de domnitorul martir Constantin Brâncoveanu, este cel mai vechi lăcaş de cult din Făgăraş.

Parohia Sfântul Haralambie Iași

Biserica parohiei „Sf. Haralambie” este aşezată într-una din cele mai frumoase zone ale încărcatului de istorie oraş, Iaşi. În apropierea ei sunt casele memoriale Mihail Codreanu, George Topârceanu, Petru Poni, Mihail Kogălniceanu, Vasile Conta.

Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil Vulcan, Hunedoara

Biserica cu hramul "Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil" din Parohia Vulcan Coroiesti, loc. Vulcan, str. Preparației, nr. 8.

Biserica Sfântul Nicolae Hunedoara

La mică distanță de cea mai reprezentativă operă de arhitectură gotică civilă din Transilvania, castelul Corvineștilor din Hunedoara, se găsește biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”.

Biserica Adormirea Maicii Domnului București

Biserica Dihiu este o biserică ortodoxă din București, situată pe strada Icoanei nr.72, colț cu strada Comanita și în apropierea străzii Mihai Eminescu.

Biserica Duminica Orbului Vulcan, Hunedoara

Biserica poartă hramul "Duminica Orbului" și este astăzi biserica parohială a Parohiei Ortodoxe Vulcan II, loc. Vulcan, str. N. Titulescu, nr. 35.

Biserica Sfântul Nicolae Vulcan, Hunedoara

Biserica cu hramul "Sf. Ierarh Nicolae", din Parohia Vulcan I.

Biserica Romano-Catolică Hunedoara

Biserica Romano-Catolică este situată pe Strada Revoluției 5 din Hunedoara.

Biserica Duminica Sfinților Români Vulcan, Hunedoara

Parohia Vulcan Centru Vechi, Hramul "Nașterea Maicii Domnului" - "Duminica Sfinților Români", preot fiind Pr. Zgarcea Manasuc.

Biserica Izvorul Nou București

Biserica „Izvorul Nou” este situată în partea de răsărit a Capitalei, pe șoseaua Mihai Bravu nr. 311.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel Vulcan, Hunedoara

A fost vreme de o sută patruzeci de ani loc de închinăciune și de rugăciune pentru cele câteva zeci de familii din Dealu Babii. A fost construită din lemn.

Parohia Sfânta Treime Iași

La inițiativa lui Iancu Sevastopou, biserica a fost construită, din donațiile credincioșilor, între anii 1844-1853, pe terenul donat de Mănăstirea Sf. Trei Ierarhi din Iași, și sfințită în 11.10.1853.

Biserica Iancu Vechi București

Numele zonei şi al bisericii provine de la Iancu căpitan de cazaci, menţionat în aceste părţi ale oraşului în anul 1752.

Biserica Adormirea Maicii Domnului Slatina, Olt

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Slatina a fost construită în anul 1736, ctitorită de către Necula Slătineanu și jupâneasa Bălașa. Lăcașul este inclus în lista monumentele istorice a județului Olt.

Articole recomandate
Rugăciunea zilei de vineri

rostește rugăciunea zilei de vineri care îți aduce ajutor și îți dă puterea de a depăși obstacolele vieții

Boboteaza - Tradiții, obiceiuri și superstiții

află istoricul și semnificația acestei sărbători, obiceiuri, tradiții și superstiții în ajun și de ziua de Bobotează

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

află cine este Sfântul Andrei, ce tradiții și obiceiuri populare sunt în această zi și rugăciunea care se rostește către acesta

Ai nevoie de datele de contact ale unei biserici din Romania? Aici gasesti lista cu numere de telefon actualizate si localizarea acestora pe harta.