Biserica Schimbarea la Față

Despre noi vezi date de contact

În anul 1958 s-a hotărât înființarea parohiei numărul trei Codlea. În luna august a aceluiași an a fost amenajată o capelă în casa din strada George Coșbuc numărul unu, aparțînând familiei Ion și Măria Lihaci, o familie de codleni vechi și credincioși.
Micuța capelă s-a dovedit a fi neîncăpătoare iar locul unde se afla era departe de teritoriul parohiei, preotul fiind nevoit să caute o locație mai potrivită. A găsit înțelegere la doamna Johanna Kasper, creștină de altă confesiune dar cu frica lui Dumnezeu, care cedează o anexă a gospodăriei sale situată pe strada Nouă la numărul 17. Tot în acel an capela primește hramul Schimbarea la Față.
Nicolae Coman păstorește noua parohie până în anul 1971, lucrarea lui fiind preluată de preotul Emilian Târnăcop, care prin strădania sa a reușit să transforme grajdul în care funcționa capela într-o construcție mai încăpătoare, cu pereții pictați, adecvată pentru desfășurarea serviciului religios. În 1981 capela primește din partea preasfințitului Lucian Făgărășanu darul sfințirii bisericii. 
Preotul Emilian Târnăcop păstorește turma de credincioși până în anul 1990 când, în urma pensionării, predă misiunea preotului Adrian Munteanu care, cu spiritul unui bun gospodar și eforturile credincioșilor, începe în anul 1992 lucrările de transformare a vechii construcții într-o biserică modernă, așa cum o cunoaștem azi.

Date de contact