Biserica Mărcuța

Biserica Mărcuța este unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din București care au ajuns până în timpul nostru într-o formă apropiată de cea inițială, întrecută în vechime numai de lăcașul Curții Vechi.

Biserica Sfântul Ioan - Piaţă

În anul 1766, cu binecuvântarea mitropolitului Grigorie II al Țării Românești, Ioniţă Croitorul, a ridicat din temelie o biserică cu hramul ,,Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, ce dăinuieste şi în zilele noastre și care poartă azi numele de Biserica „Sf. Ioan – Piaţă”.

Biserica Icoanei

La Biserica Icoanei se poate ajunge cu urmatoarele mijloace de transport: autobuzele 133 si 135, statia Piata Spaniei; troleibuzele 79 si 86 Statia Piata Spaniei; tramvaiele 5 si 16 statia PIata Gemeni.

Parohia Apărătorii Patriei 1

Din cauza istoriei tulburi și nu prea îndelungate, biserica nu păstrează obiecte de patrimoniu, în inventarul său existând câteva evanghelii de la începutul secolului al XX-lea cu ferecături frumoase, cărți de cult și icoane pictate. Pentru valorificarea acestora, în curând va fi amenajat un muzeu parohial.

Biserica Buna Vestire Belu

Cunoscută fiind ca una dintre frumoasele biserici din Capitală, cu un stil arhitectonic deosebit și original, sfântul lăcaș a fost ridicat începând din anul 1925.

Biserica Izvorul Tămăduirii

Lăcașul de cult, ctitorit în 1787 de domnitorul Nicolae Petru Mavrogheni și de soția lui Maria, a avut inițial regim de mănăstire, pentru a deveni biserică de mir din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Biserica Sfânta Sofia

Biserica Sfânta Sofia este o biserică ortodoxă din București. Aflată în cartierul Floreasca, această biserică este închinată Sfintei Sofia.

Biserica Sfântul Ștefan

Textul Pisaniei aflat deasupra uşii de la intrarea în pronaos din anul 1898 ne dezleagă misterul numelui acestui sfânt locaş: în vechime berzele şi-au făcut cuibul pe acoperişul de şindrilă al acestei biserici, de aceea localnicii au numit-o "Cuibul cu Barza".

Biserica Zlătari

Biserica Zlătari este situată pe Calea Victoriei, fostul Pod al Mogoşoaiei,între străzile Stavropoleos şi Lipscani, în apropierea Muzeului Naţional de Istorie a României, într-o zonă încărcată de vestigii ale Bucureştilor de altădată.

Biserica Popa Soare

Biserica Popa Soare este o biserică de rit ortodox românesc, cu hramurile Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Ierarh Teodosie de la Mănăstirea Brazi și Sfântul Ierarh Nicolae, aflată pe str. Burghele nr. 7.

Biserica Sfântul Haralambie

În partea de sud a Capitalei, în cartierul Şerban-Vodă şi anume pe partea dreaptă a şoselei ce duce la Olteniţa, se află aşezată Parohia denumită Sf. Haralambie –Belu.

Biserica Sfântul Antonie cel Mare

Biserica Sfântul Antonie cel Mare - Maicaneasa este o biserică ortodoxă aflată pe stradă Ionescu Sisești, în partea de nord-vest a Bucureștiului, lângă lacul Băneasa.

Parohia Sfântul Ioan Botezătorul

Biserica Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul se află pe latura nordică a Șoselei Pantelimon, în apropiere de intersecția acesteia cu Șoseaua Fundeni.

Biserica Kretzulescu

Biserica Crețulescu, cunoscută și sub grafia Biserica Kretzulescu este un lăcaș de cult ortodox din București.

Parohia Sf. Nicolae Şelari

Biserica Sfântul Nicolae-Șelari datează din a doua jumătate a secolului al XVII-lea și este amplasată în Centrul vechi al Bucureștiului, pe strada Blănari nr. 16.

Biserica Amzei

Impunătoarea biserică se află în cartierul denumit curent "Piața Amzei" sau "Biserica Amzei", pe strada ce duce din Calea Victoriei către Bulevardul G-ral Gheorghe Magheru.

Biserica Sfântul Alexie

Biserica Sfântul Alexie a fost construită la început din lemn ( alături de actuala biserică) şi avea hramul “Adormirea Maicii Domnului”. Anul acestei prime construcţii este necunoscut.

Biserica Pitar Moş

Aflată în centrul orașului, între bulevardul Magheru și Grădina Icoanei, această biserică a fost construită în anul 1795, în vremea voievodului Alexandru Moruzi.

Biserica Sfântul Nicolae

In apropierea Pieţei Victoriei, pe bulevardul Buzesti (fost Ulita Zidarilor) se profileaza, oricarui pelerin inchinator sau simplu trecator, cladirea Bisericii Sfantul Nicolae Buzesti.

Biserica Boteanu

Istoria Bisericii Boteanu se întinde până la 1682, când jupânul Mihul a ridicat o biserică din lemn pe hotarul de miazănoapte, pe atunci al Bucureştiului, cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul“.

Biserica Sfântul Grigore Dascălul

Biserica Sf. Grigore Dascălul este ridicata în memoria tuturor eroilor aviatori din cele două războaie mondiale și a celor care și-au jertifit viața după perioada respectivă.

Biserica Sfânta Maria

Biserica parohială se găsește în partea de nord a capitalei, în cartierul “DIACONESCU”-Băneasa, pe strada Trifești nr. 3.

Parohia Negustori

Parohia Negustori, aparținând de Protoieria Sector 3 Capitală, este situată în centrul Bucureștiului, între Calea Călărașilor la sud, Calea Moșilor la nord și Bulevardul Hristo Botev la vest.

Parohia Oțetari

Biserica Oțetari datează din 1757, fiind ridicată pe locul unei biserici din 1680/1. Are hramurile Sfinții Apostoli, Sfântul Nicolae și Sfântul Mucenic Haralambie.

Biserica Olari

Biserica Olari din București datează din 1758. Monument istoric de categorie A, translată în 1982 și 1983, a fost astfel salvată de la distrugere.

Articole recomandate
Rugăciunea zilei de sâmbătă, ziua de pomenire a morților

rostește rugăciunea zilei de sâmbătă, care îți aduce sfinții în ajutor și fericire în viață

Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae

rostește acatistul și rugăciunea către Sf Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

află cine este Sfântul Andrei, ce tradiții și obiceiuri populare sunt în această zi și rugăciunea care se rostește către acesta

Ai nevoie de detaliile unei biserici din Bucuresti? Aici poti gasi datele de contact actualizate precum si localizarea pe harta a acestora.