Biserica Pitar Moş

Aflată în centrul orașului, între bulevardul Magheru și Grădina Icoanei, această biserică a fost construită în anul 1795, în vremea voievodului Alexandru Moruzi.

Biserica Sfântul Nicolae

In apropierea Pieţei Victoriei, pe bulevardul Buzesti (fost Ulita Zidarilor) se profileaza, oricarui pelerin inchinator sau simplu trecator, cladirea Bisericii Sfantul Nicolae Buzesti.

Biserica Boteanu

Istoria Bisericii Boteanu se întinde până la 1682, când jupânul Mihul a ridicat o biserică din lemn pe hotarul de miazănoapte, pe atunci al Bucureştiului, cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul“.

Biserica Sfântul Grigore Dascălul

Biserica Sf. Grigore Dascălul este ridicata în memoria tuturor eroilor aviatori din cele două războaie mondiale și a celor care și-au jertifit viața după perioada respectivă.

Biserica Sfânta Maria

Biserica parohială se găsește în partea de nord a capitalei, în cartierul “DIACONESCU”-Băneasa, pe strada Trifești nr. 3.

Parohia Negustori

Parohia Negustori, aparținând de Protoieria Sector 3 Capitală, este situată în centrul Bucureștiului, între Calea Călărașilor la sud, Calea Moșilor la nord și Bulevardul Hristo Botev la vest.

Parohia Oțetari

Biserica Oțetari datează din 1757, fiind ridicată pe locul unei biserici din 1680/1. Are hramurile Sfinții Apostoli, Sfântul Nicolae și Sfântul Mucenic Haralambie.

Biserica Olari

Biserica Olari din București datează din 1758. Monument istoric de categorie A, translată în 1982 și 1983, a fost astfel salvată de la distrugere.

Parohia Bisericii Armene

Parohia Bisericii Armene este localizată pe B-Dul. Carol I, Nr. 43, sector 2.

Biserica Sfântul Nicolae

Biserica cu hramurile "Sfântul Ierarh Nicolae" și "Sfinții Trei Ierarhi" din cartierul Băneasa este o ctitorie a familiei Văcărescu, străjuind hotarul de nord al Capitalei de mai bine de două secole.

Parohia Sfântul Antonie cel Mare

Biserica Sf. Antonie cel Mare are 3 hramuri: hramul Sfântului Ierarh Nicolae, al Sfântului Antonie cel Mare și al Sfântul Antonie de la Iezerul Vâlcii.

Biserica Dobroteasa

Biserica Dobroteasa este o biserică de rit ortodox din București, România, datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Biserica Sfinții Trei Ierarhi

Tânăra biserică închinată Sfinţilor Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan se află în sudul capitalei, în cartierul Berceni, pe Str. Turnu Măgurele.

Biserica Sfântul Gheorghe Vechi

Biserica Sfântul Gheorghe Vechi din București este un monument istoric aflat pe teritoriul municipiului București. Pe locul actualei biserici s-au aflat alte biserici mai vechi, datând încă din 1492.

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica Adormirea Maicii Domnului - Titan este amplasată în sectorul 3 al orașului București, pe B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 21 A. Data sfințirii locului în vederea construcției sfântului locaș a fost 23 martie 2004.

Biserica Teiul Doamnei Ghica

În biserică se păstrează spre închinare, într-o raclă din argint, moaştele sfinţilor mucenici Epictet şi Astion dăruite parohiei de Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la data de 8 septembrie 2005, cu prilejul târnosirii Capelei.

Biserica Sfânta Maria a Harurilor

Biserica „Sfânta Maria a Harurilor” - Bărăția este cea mai veche biserică romano-catolică din București.

Biserica Sfântul Ilie

Biserica Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, de lângă Sfânta Patriarhie, îşi are începuturile către finele secolului al XVII-lea şi începuturile celui de-al XVIII-lea secol.

Biserica Sfântul Ștefan

Biserică voievodală, de cult ortodox, cu hramul "Sfântul Ştefan" (27 decembrie) şi "Înălţarea Domnului".

Parohia Sfântul Visarion

Biserica Sfântul Visarion este situată în Piaţa Romană din Bucureşti şi a fost construită între anii 1910–1913 de către enoriaşa Elena Eraclide, născută Stârcea, în timpul arhipăstoriei Mitropolitului Primat D.D. Conon Arămescu Donici.

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica Dihiu este o biserică ortodoxă din București, situată pe strada Icoanei nr.72, colț cu strada Comanita și în apropierea străzii Mihai Eminescu.

Biserica Nașterea Maicii Domnului

Biserica Nașterea Maicii Domnului are două intrări, una din str. Mărgeanului și a doua din str. Moș Adam.

Biserica Sfânta Ecaterina

Biserica Sfânta Ecaterina a funcționat ca paraclis universitar al Facultății de Teologie a Universității București, devenind și parohie din anul 2012.

Parohia Sf. Parascheva și Sf. Ioan Rusul

Biserică ortodoxă cu hramul Sfânta Parascheva și Sf.Ioan Rusul, localizată pe strada Iacobeni, nr. 39.

Parohia Sfântul Ilie Gorgani

Trecătorii care traversează Podul Izvor spre Parcul Cișmigiu, privind în dreapta, întrezăresc printre blocuri o biserică albă, ridicată pe o movilă de pământ, cu un aspect impunător, conferit și de treptele monumentale din marmură, ce-i străjuiesc intrarea.

Articole recomandate
Rugăciunea de dimineață - ce rugăciuni să spui când te trezești?

citește rugăciunile dimineții, pentru spor și binecuvântare în cursul zilei

Sfântul Vasile cel Mare - cine a fost, tradiții și obiceiuri

află câteva informații despre viața Sfântului Vasile cel Mare și despre ce obiceiuri, tradiții și superstiții ne leagă de această mare sărbătoare, citește rugăciunea și acatistul acestuia

Doliul - Ce este? Cum facem față? Reguli & interdicții în perioada de doliu

Ce este doliul? Cum facem față și cum îi ajutăm pe ceilalți să depășească o pierdere? Reguli și interdicții în perioada de doliu

Ai nevoie de detaliile unei biserici din Bucuresti? Aici poti gasi datele de contact actualizate precum si localizarea pe harta a acestora.