Biserica Sfinții Constantin și Elena

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, numită și "Popa Nan", este o biserică ortodoxă din București. Aflată pe strada Popa Nan, această biserică mai este închinată și Adormirii Maicii Domnului.

Parohia Sfântul Elefterie

Monumentala biserică se află pe malul drept al Dâmboviţei, în piaţa Sf. Elefterie, vizavi de Opera Naţională.

Biserica Albă

Biserica Albă este o biserică de rit ortodox românesc, cu hramul „Sfântul Nicolae”, aflată pe Calea Victoriei, în București, capitala României.

Biserica Sfântul Francisc de Assisi

Parohia Sf. Francisc are rațiunea de a fi pentru faptul de a da mărturie despre credința noastră în locul și în timpul în care trăim.

Biserica Sfântul Mina

Într-o zonă centrală a orașului București, pe strada C. F. Robescu Nr. 18m care leagă B-dul Hristo Botev (fost B-dul Domniței), cu B-dul C. Coposu (în trecut Calea Călărașilor), și cu strada Radu Calomfirescu (fost căminar al lui Mihai Viteazu), se afla biserica „Sfântul Mina – Vergu”.

Biserica Sfânta Ecaterina

Parohia Belu Pieptănari este situată în partea de sud a orașului București, intre Bulevardul Pieptănari și Sos. Giurgiului, fosta întreprindere Autobuzul, str. Verigei și străzile dinspre str. Toporași până str. Vlad Vodă.

Parohia Sfântul Ioan Botezătorul

Biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul – Ferentari, situată în Calea Ferentari, nr. 121, Bucureşti, a fost ridicată între anii 1933 – 1936, la iniţiativa Asociaţiei ortodoxe „Sfântul Ioan Botezătorul”.

Biserica Spirea Nouă

Biserica a fost construită la sfârșitul sec. al XVIII-lea. Nu avem documente care să ateste cu certitudine anul construcției.

Biserica Sfântul Grigorie Palama

Biserica Sfântul Grigorie Palama se află în Bucureşti, la circa un kilometru de podul Grozăveşti, pe malul drept al Dâmboviţei, lângă aleea de intrare principală a incintei Universităţii Politehnice Bucureşti.

Parohia Înălţarea Domnului

Parohia Inaltarea Domnului - Drumul Taberei a fost infiintata pe data de 5 iunie 1997. Pe 12 iunie 1997 s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii "Sfantul Antonie cel Mare".

Biserica Bariera Rahovei

Parohia a fost înfiinţată în anul 1948. La început, liturghia s-a săvârşit într-o baracă, pentru ca mai apoi să se amenajeze o capelă într-o casă particulară situată pe locul unde este astăzi biserica. Era o construcţie de paiantă, deasupra unei pivniţe.

Biserica Sfânta Treime

La intersectia satului Roşu – com. Chiajna, judeţul Ilfov – cu extremitatea Sectorului 6, zona Militari-Bucureşti, din dorinţa enoriaşilor s-a născut Biserica «Sfânta Treime» – filie a Parohiei Roşu.

Biserica Precupeții Noi

Biserica Precupeții Noi, din cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor a Patriarhiei Române, este un lăcaș de cult situat în imediata apropiere a Pieței Romane din București.

Biserica Nașterea Maicii Domnului

Biserica acestei parohii a fost construită la începutul secolului al XX-lea, apărând cumva simultan cu noul cartier bucureștean întins pe fosta șosea a Herăstrăului.

Parohia Pogorârea Sfântului Duh

Biserica Maramureșeană din parcul Titan are două hramuri: Pogorârea Sf. Duh și Nașterea Maicii Domnului.

Biserica Sfânta Treime

La intersecția dintre Calea 13 septembrie cu strada Sebastian se ridică o biserică monumentală, cu hramul Sfânta Treime. Aceasta se află pe locul unei alte biserici mai vechi, a cărei primă atestare documentară datează din anul 1820.

Biserica Sfântul Dumitru-Poștă

Biserica Sfântul Dumitru-Poștă aproape de Muzeul Național de Istorie a României, a fost ridicată în 1819, pe locul unei mai vechi biserici, de prin secolul al XIV-lea.

Biserica Cotroceni

Parohia Cotroceni – Răzoare, păstrează un fragment din moaştele Sfântului Andrei Şaguna, precum şi un veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.

Biserica Manu Cavafu

Parohia "Sfânta Treime" - Manu Cavafu este situată în partea de sud a Bucureştiului, în apropierea Liceului "Gheorghe Şincai", pe Strada Lânăriei.

Biserica Hagiu

Lângă Hala Traian, în imediata apropriere a intersecției dintre strada Traian cu Calea Călărașilor, se vede într-o curte mare, impunătoare Biserica Hagiu, iar în jurul ei, constituind un ansamblu arhitectonic, se afla clopotnița, casa parohială și imobilul parohial.

Biserica Sfântul Gheorghe

La Biserica Sf. Gheorghe se poate ajunge cu următoarele mijloace de transport autobuz: 105; troleibuz: 86, 65; metrou Griviţa.

Biserica Sfântul Nicolae - Vlădica

Prima biserică ce a purtat denumirea de "Biserica Sf. Nicolae din Prund” își are originea intre anii 1778-1787, zidită cu râvnă și ajutorul material al protopopului Stoica cu preoteasa Ilinca și fiica lor Balașa.

Biserica Sfânta Vineri

Biserica ortodoxă "Sfânta Vineri" – Colentina este situată în sectorul 2, la intersecția străzilor Gherghiței și Emancipării. Aceasta a fost construită în anul 1947.

Biserica Sfânta Vineri

Parohia Sfânta Vineri – Drumul Taberei: mijloace de transport - autobuzele: 105, 126,168, 268, 368; troleibuzele: 90, 91, 93; tramvaiul: 41.

Parohia Romano-Catolică Adormirea Maicii Domnului

Parohia Romano-Catolică Adormirea Maicii Domnului a fost înființată în 1992. Biserica parohială a fost construită în 1999.

Articole recomandate
Ce să îi spui unei persoane în doliu astfel încât să îi aduci alinare

Cum consolezi o persoană îndoliată? Vezi aspectele de care este bine să ții cont pentru a-i aduce alinare

Rugăciunea Sfântului Mucenic Ciprian

rostește rugăciunea și acatistul Sf Ciprian, pentru izbăvirea de vrăji și dezlegare de farmece și blesteme

Rugăciuni de mulțumire

fii recunoscător pentru binefacerile primite, citește cele mai puternice rugăciuni de mulțumire către Maica Domnului, Dumnezeu, Îngerul Păzitor, Sfânta Treime și alți Sfinți

Ai nevoie de detaliile unei biserici din Bucuresti? Aici poti gasi datele de contact actualizate precum si localizarea pe harta a acestora.