Biserica Batistei, închinată Adormirii Sfintei Ana (25 iulie) și Sfintei Cuvioase Parascheva (14 octombrie), este o biserică ortodoxă aflată pe strada Batistei, în spatele hotelului "Intercontinental", din București.
Biserica Sfântul Silvestru este un lăcaș de cult ortodox din București. Biserica poartă hramul sfântului Silvestru, papa al Romei.
Biserica Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, numit și Hozevitul, după locul în care s-a nevoit în ultimii săi ani de viață, este o biserică ortodoxă din Titan.
Biserica Pompierilor din Dealul Spirii, din Sectorul 5 al Capitalei, este un lăcaş de cult construit recent, prin efortul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti. Se află pe Calea 13 Septembrie nr. 135, la intersecţia cu şoseaua Progresului.
Biserica Sfânta Treime este o biserica ortodoxă aflată pe stradă Delea Vechea, între piață Hala Traian și piață Muncii, în București.
Numele zonei şi al bisericii provine de la Iancu căpitan de cazaci, menţionat în aceste părţi ale oraşului în anul 1752.
În urma cu 450 de ani, pe locul unde se înalța astăzi biserica Sf.Nicolae – Grozăvești era moşia cu numele Grozăveşti a unui proprietar Manea, atestată de un document din 1559.
Biserica Bucur este o biserică din București, care a funcționat în trecut ca paraclis al mănăstirii Radu Vodă.
Parohia "Înălţarea Sfintei Cruci" se află situată în cartierul bucureştean "Titan - Balta Alba", biserica avand hramurile Sf. Ilie si Sf. Martiri Brancoveni.
Biserica Bărbătescu Vechi are 3 hramuri, si anume: Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Ioan Botezatorul şi Sfântul Teodor Tiron.
Parohia s-a înfiinţat în anul 2009, deşi terenul a fost acordat încă din 1993 pentru construirea unei biserici.
Parohia Progresul se găseşte situată în sudul oraşului Bucureşti, de-a lungul Șoselei Giurgiului, cuprinzând iniţial gospodăriile ţărăneşti care se întindeau răzleţe, de o parte şi de alta a şoselei, dincolo de periferia oraşului, care se considera terminată la Cimitirul Bellu.
Parohia Herăstrău este situată în partea de nord a sectorului 1 al oraşului Bucureşti.
Biserică nou construită situată pe str. Politehnicii în zona bulevardului Iuliu Maniu.
Biserica Sfinții Împărați este localizată pe strada Mărgeanului, nr. 2 și are 2 hramuri: Sfinții Împărați Constantin și Elena și Adormirea Maicii Domnului.
În anul 1943, după planurile arhitectului Dumitru Ionescu-Berechet, s-a început ridicarea unei biserici cu dimensiunile de 37 x 16 m, cu o absidă semicirculară pentru Sf. Altar şi două spaţii dreptunghiulare laterale.
Parohia Sfânta Tereza a Pruncului Isus a fost înființată în 1975. Biserica parohială a fost construită în 1937 și sfințită de către ÎPS Alexandru Cisar și reparată în 1984.
Biserica Adormirea Maicii Domnului se situează pe partea de sud-vest a Căii Giuleşti, între case modeste, fiind retrasă de la drum. În spatele Sfântului Lăcaş se află cimitirul Giuleşti-Sărindar, de unde se desfăşoară o privelişte cuprinzătoare asupra văii largi a Dâmboviţei.
Pe strada Sapienţei nr. 5, Biserica Adormirea Maicii Domnului – Sapienţei este uşor de trecut cu vederea. Este încadrată de blocuri înalte, cu o grădină mare în faţă, foarte aproape de Mănăstirea „Mihai Vodă“, ctitoria lui Mihai Viteazu.
Biserica Sfântul Mare Mucenic Pantelimon și Sfânta Cuvioasa Parascheva, situată în apropiere de Foișorul de Foc, este o biserică ortodoxă din București.
Biserica Adormirea Maicii Domnului "Militari I" se află în partea de vest a orașului București, într-o incinta rămasă intre blocurile din zona cuprinsă intre Str. Virtuții și Str. Apeductului. Biserica a fost construită în anul 1886, în zilele Mitropolitului Calinic Miclescu.
Biserica parohială Sfântul Ioan – Moşi cu adresa în calea Moşilor nr. 257, conform pisaniei păstrată în original la intrarea bisericii a fost zidită în anul mântuirii 1807, ctitorii acestui sfânt locaş fiind Ioan Grădinarul şi Ioan Jimblaru.
Parohia Buna Vestire este deschisa in fiecare zi de la 08:00 - 20:00 (vara) 08:00 - 19:00 (iarna).
Biserica Sfântul Gheorghe "Capra" aflată pe strada Fântânică, lângă șoseaua Pantelimon, în sectorul 2, este închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, prăznuit în ziua de 23 aprilie, și Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, prăznuit în ziua de 27 iulie.
Biserica Italiană este un monument istoric şi de arhitectură situat în B-dul Nicolae Bălcescu din Bucureşti. Lăcaşul de cult serveşte drept sediu al Parohiei Romano-Catolice Preasfântul Mântuitor din Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.
vezi actele necesare pentru obținerea ajutorului de deces
rostește rugăciunea zilei de joi, în care este bine să ne rugam pentru iertarea păcatelor tuturor creștinilor, ale celor vii și ale celor răposați
află cum sărbătoresc creștinii această mare sărbătoare, ce obiceiuri și tradiții au loc în a doua zi de Crăciun și multe alte detalii