Parohia Cărămidarii de Sus

În urma cu 450 de ani, pe locul unde se înalța astăzi biserica Sf.Nicolae – Grozăvești era moşia cu numele Grozăveşti a unui proprietar Manea, atestată de un document din 1559.

Biserica Bucur Ciobanul

Biserica Bucur este o biserică din București, care a funcționat în trecut ca paraclis al mănăstirii Radu Vodă.

Biserica Sfântul Ilie

Parohia "Înălţarea Sfintei Cruci" se află situată în cartierul bucureştean "Titan - Balta Alba", biserica avand hramurile Sf. Ilie si Sf. Martiri Brancoveni.

Biserica Bărbătescu-Vechi

Biserica Bărbătescu Vechi are 3 hramuri, si anume: Sfântul Ierarh Nicolae, Sfântul Ioan Botezatorul şi Sfântul Teodor Tiron.

Parohia Acoperământul Maicii Domnului

Parohia s-a înfiinţat în anul 2009, deşi terenul a fost acordat încă din 1993 pentru construirea unei biserici.

Biserica Sfântul Ierarh Bretanion

Parohia Progresul se găseşte situată în sudul oraşului Bucureşti, de-a lungul Șoselei Giurgiului, cuprinzând iniţial gospodăriile ţărăneşti care se întindeau răzleţe, de o parte şi de alta a şoselei, dincolo de periferia oraşului, care se considera terminată la Cimitirul Bellu.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Parohia Herăstrău este situată în partea de nord a sectorului 1 al oraşului Bucureşti.

Parohia Pogorârea Duhului Sfânt și Sf. Nicolae

Biserică nou construită situată pe str. Politehnicii în zona bulevardului Iuliu Maniu.

Biserica Sfinții Împărați

Biserica Sfinții Împărați este localizată pe strada Mărgeanului, nr. 2 și are 2 hramuri: Sfinții Împărați Constantin și Elena și Adormirea Maicii Domnului.

Parohia Sf. Cuvioasa Parascheva

În anul 1943, după planurile arhitectului Dumitru Ionescu-Berechet, s-a început ridicarea unei biserici cu dimensiunile de 37 x 16 m, cu o absidă semicirculară pentru Sf. Altar şi două spaţii dreptunghiulare laterale.

Biserica Sfânta Tereza

Parohia Sfânta Tereza a Pruncului Isus a fost înființată în 1975. Biserica parohială a fost construită în 1937 și sfințită de către ÎPS Alexandru Cisar și reparată în 1984.

Parohia Giulești Sărindar

Biserica Adormirea Maicii Domnului se situează pe partea de sud-vest a Căii Giuleşti, între case modeste, fiind retrasă de la drum. În spatele Sfântului Lăcaş se află cimitirul Giuleşti-Sărindar, de unde se desfăşoară o privelişte cuprinzătoare asupra văii largi a Dâmboviţei.

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Pe strada Sapienţei nr. 5, Biserica Adormirea Maicii Domnului – Sapienţei este uşor de trecut cu vederea. Este încadrată de blocuri înalte, cu o grădină mare în faţă, foarte aproape de Mănăstirea „Mihai Vodă“, ctitoria lui Mihai Viteazu.

Biserica Sfântul Pantelimon

Biserica Sfântul Mare Mucenic Pantelimon și Sfânta Cuvioasa Parascheva, situată în apropiere de Foișorul de Foc, este o biserică ortodoxă din București.

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica Adormirea Maicii Domnului "Militari I" se află în partea de vest a orașului București, într-o incinta rămasă intre blocurile din zona cuprinsă intre Str. Virtuții și Str. Apeductului. Biserica a fost construită în anul 1886, în zilele Mitropolitului Calinic Miclescu.

Biserica Sfântul Ioan

Biserica parohială Sfântul Ioan – Moşi cu adre­sa în calea Moşilor nr. 257, conform pisani­ei păstrată în original la intrarea bisericii a fost zidită în anul mântuirii 1807, ctitorii acestui sfânt locaş fiind Ioan Grădinarul şi Ioan Jimblaru.

Parohia Buna Vestire

Parohia Buna Vestire este deschisa in fiecare zi de la 08:00 - 20:00 (vara) 08:00 - 19:00 (iarna).

Biserica Sfântul Gheorghe

Biserica Sfântul Gheorghe "Capra" aflată pe strada Fântânică, lângă șoseaua Pantelimon, în sectorul 2, este închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, prăznuit în ziua de 23 aprilie, și Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, prăznuit în ziua de 27 iulie.

Biserica Italiană

Biserica Italiană este un monument istoric şi de arhitectură situat în B-dul Nicolae Bălcescu din Bucureşti. Lăcaşul de cult serveşte drept sediu al Parohiei Romano-Catolice Preasfântul Mântuitor din Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti.

Parohia Adormirea Maicii Domnului

Biserica Adormirea Maicii Domnului a fost începută în anul 1900, pe proprietatea boierului Alexandru Costescu, din satul Giuleşti, acesta fiind şi cel ce a suportat cheltuielile necesare construcţiei.

Biserica Șerban Vodă

Parohia Şerban Vodă stă în răsăritul Bucureştilor ca un arc peste timp, ridicată la 1940, hram Sfântul Ierarh Nicolae și Adormirea Maicii Domnului

Parohia Sfinţii Români

Parohia „Sfinţii Români” a fost înfiinţată în data de 5 noiembrie 2003, cu binecuvântarea lui Dumnezeu şi din încredinţarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist.

Parohia Sfântul Alexandru

Biserica parohiei Sf. Alexandru – Colentina, este situată pe str. Gherase nr. 127, colț cu str. Sighet nr. 2, aflându-se pe latura de nord a străzii Doamna Ghica, la confluența acesteia cu vechiul traseu al șoselei Gherase.

Biserica Sfântul Anton

Biserica Sf. Anton a trecut peste câteva cutremure și incendii devastatoare și a ajuns până acum cea mai veche biserică din București.

Biserica Scaune

Biserica Scaune este situată în centrul Capitalei, la intersecția străzilor Dimitrie Bolintineanu, Slănic și Scaune, în spatele Spitalului Colțea. Biserica Scaune se remarcă prin faptul că este “îngropată” cu circa 1 m față de nivelul actual al terenului din jur.

Articole recomandate
Rugăciunea pentru sănătate și vindecarea de boli

citește cea mai puternică rugăciune pentru sănătate și vindecarea de boli

Agheasma Mare - ce este și cum se întrebuințează?

află ce este, când și cum se întrebuințează Agheasma Mare și ce efecte miraculoase are aceasta

Rugăciunea zilei de luni

rostește rugăciunea zilei de luni pentru spor, liniște sufletească și o săptămână binecuvântată

Ai nevoie de detaliile unei biserici din Bucuresti? Aici poti gasi datele de contact actualizate precum si localizarea pe harta a acestora.