Biserica Șerban Vodă

Parohia Şerban Vodă stă în răsăritul Bucureştilor ca un arc peste timp, ridicată la 1940, hram Sfântul Ierarh Nicolae și Adormirea Maicii Domnului

Parohia Sfinţii Români

Parohia „Sfinţii Români” a fost înfiinţată în data de 5 noiembrie 2003, cu binecuvântarea lui Dumnezeu şi din încredinţarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist.

Parohia Sfântul Alexandru

Biserica parohiei Sf. Alexandru – Colentina, este situată pe str. Gherase nr. 127, colț cu str. Sighet nr. 2, aflându-se pe latura de nord a străzii Doamna Ghica, la confluența acesteia cu vechiul traseu al șoselei Gherase.

Biserica Sfântul Anton

Biserica Sf. Anton a trecut peste câteva cutremure și incendii devastatoare și a ajuns până acum cea mai veche biserică din București.

Biserica Scaune

Biserica Scaune este situată în centrul Capitalei, la intersecția străzilor Dimitrie Bolintineanu, Slănic și Scaune, în spatele Spitalului Colțea. Biserica Scaune se remarcă prin faptul că este “îngropată” cu circa 1 m față de nivelul actual al terenului din jur.

Biserica Acoperământul Maicii Domnului

Biserica Acoperământul Maicii Domnului este o clădire nouă, bine plasată între blocuri și lângă Policlinica Titan, oferind posibilitatea multor persoane să petreacă un timp stând de vorbă cu Cel care ne poate ajuta întotdeauna.

Parohia Acoperământul Maicii Domnului

Parohia Ortodoxă Română "Acoperământul Maicii Domnului" a fost înfiinţată în anul 2006, prin construirea unei bisericuţe de lemn.

Biserica Sfânta Vineri-Nouă

Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti, lăcaş care poartă hramul Făcătoarei de minuni Parascheva, este localizată pe Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 157-161.

Biserica Sfântul Anton de Padova

Biserica Sf. Anton de Padova este un lăcaș de cult romano-catolic situat în cartierul Colentina din București, pe str. Magnoliei, nr. 113-115, și servește drept parohie a Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.

Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

Parohia Sfinţii Arhangheli – Huedin se întinde de la nord la sud, pe partea stângă a bulevardului Constantin Brâncoveanu, la nord fiind mărginită strada Izvorul Rece, la sud de strada Luică, la est de bulevardul Constantin Brâncoveanu, iar spre vest de străzile Reşiţa, Huedin şi Cetatea Veche.

Biserica Sfânta Cruce

Biserica romano-catolică „Sfânta Cruce” este o biserică relativ nouă în peisajul Bucureştiului, aflată în sectorul 3, pe şoseaua Mihai Bravu nr. 25.

Parohia Sfântul Ioan Botezătorul

Biserica Sf. Ioan Botezătorul este situată în cartierul Militari, într-o zonă cu mare densitate de blocuri de locuinţe, pe latura stângă a Bulevardului Iuliu Maniu.

Biserica Sfinții Ioachim şi Ana - Oborul Vechi

Biserica Sfinții Ioachim și Ana - Oborul Vechi, este o biserică ortodoxă care face parte din Arhiepiscopia Bucureștilor și are hramul Sfinții Ioachim și Ana. Este situată în București, pe actuala stradă Traian, în apropierea Foișorului de Foc.

Parohia Sfântul Nicolae

Situată la capătul căii Giuleşti, pe latura nordică, aşezământul Sfântului Nicolae a fost biserica satului Giuleşti-Sârbi, înfiinţat în anul 1831, devenit ulterior cartier al Bucureştilor.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe strada Sfinții Apostoli din București este o biserică întemeiată de pe timpul lui Matei Basarab.

Biserica Sfânta Vineri Herasca

Biserica martir Sf. Vineri-Herasca, vă așteaptă să vă închinați la Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Biserica Bumbăcari

Pisania Parohiei Bumbăcari, care poartă hramul „Naşterea Maicii Domnului”, este certificatul de naştere al acestui lăcaş de cult ortodox din strada Toporaşi, nr. 70, Prelungirea Ferentari, în Sectorul 5 al Capitalei – anii 1940-1948.

Biserica Belvedere

Biserica Belvedere poartă hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel - 29 iunie, și al Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina - 25 noiembrie. Aceasta este situată în partea de nord-vest a capitalei, pe malul stâng al Dâmbovitei, în mijlocul cartierului studențesc Regie.

Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi

Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi se află pe strada Academiei, la intersecția cu strada Biserica Enei, lângă Institutul de Arhitectură "Ion Mincu", în spatele Universității din București.

Biserica Schitului Maicilor

Biserica Schitului Maicilor este prima biserică din lume translatată pe șine aproximativ 245 m în anul 1982 sub coordonarea ing. Eugeniu Iordăchescu. Biserica actuală este tot ceea ce a mai rămas din întreg ansamblul arhitectural inițial, restul construcțiilor fiind dărâmate.

Parohia Sfântul Ilie Grant

Așezată în partea de nord-vest a orașului, biserica cu hramul Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul este construită pe un teren donat de moștenitorii familiei Grant, între anii 1903-1918.

Biserica Sfinții Constantin și Elena

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, numită și "Popa Nan", este o biserică ortodoxă din București. Aflată pe strada Popa Nan, această biserică mai este închinată și Adormirii Maicii Domnului.

Parohia Sfântul Elefterie

Monumentala biserică se află pe malul drept al Dâmboviţei, în piaţa Sf. Elefterie, vizavi de Opera Naţională.

Biserica Albă

Biserica Albă este o biserică de rit ortodox românesc, cu hramul „Sfântul Nicolae”, aflată pe Calea Victoriei, în București, capitala României.

Biserica Sfântul Francisc de Assisi

Parohia Sf. Francisc are rațiunea de a fi pentru faptul de a da mărturie despre credința noastră în locul și în timpul în care trăim.

Articole recomandate
Sfântul Ierarh Nicolae - legenda, tradițiile și obiceiurile

vezi legenda, tradiții și obiceiuri, rostește o rugăciune către Sf. Ierarh Nicolae

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

află cine este Sfântul Andrei, ce tradiții și obiceiuri populare sunt în această zi și rugăciunea care se rostește către acesta

40 de termeni religioși pe înțelesul tuturor

vezi definițiile și semnificațiile a câtorva termeni religioși des întâlniți în vocabularul bisericesc sau în manualele de Religie

Ai nevoie de detaliile unei biserici din Bucuresti? Aici poti gasi datele de contact actualizate precum si localizarea pe harta a acestora.