Parohia Pogorârea Sfântului Duh

Despre noi vezi date de contact

Cu turla înaltă și zveltă care domină peisajul verde lacustru al parcului Al. I. Cuza, biserica de lemn, în stil maramureșean, din cartierul Titan este un punct de reper pentru bucureșteni.

În 1993 Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist a aprobat formarea unei noi parohii în cartierul "Titan”, iar un an mai târziu am început lucrările de construcție a bisericii de lemn care domină astăzi zona. În mediul natural în care a fost amplasată, opțiunea pentru o biserică de lemn a fost decizia optimă din punct de vedere estetic.
 
Complexul de clădiri al parohiei “Pogorârea Sfântului Duh - Titan” numără în primul rând biserica propriu-zisă, terminată în 1996, baptisteriul (sau aghiazmatarul) din fața ei, finalizat în 1998, librăria misionară inaugurată în 2008, două porți maramureșene impunătoare, o fântână arteziană și un lumânărar rezultat din adaptarea (îmbrăcarea ei în lemn) a fostei barăci de șantier lăsată cadou parohiei de o firmă generoasă. În 2001 Prea Fericitul Părinte Patriarh Teoctist a târnosit biserica în mijlocul unei mulțimi de-a dreptul entuziaste.
 
Biserica noastră desfășoară încă de la inaugurarea ei programele de cult obișnuite din orice parohie ortodoxă de oraș. Pe lângă acestea biserica “Pogorârea Sfanțului Duh” s-a remarcat încă de la început printr-un număr an de an mai bogat de programe sociale, misionare și culturale pentru toți cei interesați din zonă. Toate aceste programe au avut încă de la început la bază principiul voluntariatului. Succesul acestei metode a confirmat constatarea că, abia ieșită din comunism, Biserica Ortodoxă Română este foarte bogată în oameni de calitate, care, atunci când sunt solicitați, știu să răspundă chemării pastorilor ei.