Biserica Precupeții Noi

Despre noi vezi date de contact

Program: 

Luni-Vineri: 8.00 - 18.00

Sâmbătă-Duminică: 8.00 - 14.00

Biserica Precupeții Noi, din cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor a Patriarhiei Române, este un lăcaș de cult situat în imediata apropiere a Pieței Romane din București.

Existând o biserică de lemn, încă de la 1713, pe actualul amplasament al Bisericii Precupeții Noi, lăcașul a luat numele de “Precupeții Noi” de la ocupația ctitorului său, iar la 1814 s-a reușit ridicarea unui edificiu de zid, la inițiativa lui Barca măcelarul și a altor enoriași ai bisericii.

Actualmente, Biserica Precupeții Noi din București este cunoscută pentru evenimentele sale cultural-teologice, pe care le găzduiește cu regularitate. Beneficiind de doi slujitori bine pregătiți teologic (Pr. Paroh Marin Comanescu și Pr. Conf. Dr. Gheorghe Holbea), ambii fiind deschiși dialogului și cunoașterii, Biserica Precupeții Noi organizează conferințe, dezbateri și întâlniri cu teme teologice, culturale, istorice etc., la care sunt invitate personalități de marcă ale vieții culturale românești, precum: Augustin Buzura, Mitzura Arghezi, Paul Gerasim, Costion Nicolescu s.a.

Site / Social Media