Biserica Pitar Moş

Aflată în centrul orașului, între bulevardul Magheru și Grădina Icoanei, această biserică a fost construită în anul 1795, în vremea voievodului Alexandru Moruzi.

Biserica Sfântul Gheorghe

La Biserica Sf. Gheorghe se poate ajunge cu următoarele mijloace de transport autobuz: 105; troleibuz: 86, 65; metrou Griviţa.

Biserica Sfântul Nicolae

Biserica cu hramurile "Sfântul Ierarh Nicolae" și "Sfinții Trei Ierarhi" din cartierul Băneasa este o ctitorie a familiei Văcărescu, străjuind hotarul de nord al Capitalei de mai bine de două secole.

Biserica Albă

Biserica Albă este o biserică de rit ortodox românesc, cu hramul „Sfântul Nicolae”, aflată pe Calea Victoriei, în București, capitala României.

Biserica Sfânta Sofia

Biserica Sfânta Sofia este o biserică ortodoxă din București. Aflată în cartierul Floreasca, această biserică este închinată Sfintei Sofia.

Biserica Sfântul Ștefan

Textul Pisaniei aflat deasupra uşii de la intrarea în pronaos din anul 1898 ne dezleagă misterul numelui acestui sfânt locaş: în vechime berzele şi-au făcut cuibul pe acoperişul de şindrilă al acestei biserici, de aceea localnicii au numit-o "Cuibul cu Barza".

Biserica Izvorul Tămăduirii

Lăcașul de cult, ctitorit în 1787 de domnitorul Nicolae Petru Mavrogheni și de soția lui Maria, a avut inițial regim de mănăstire, pentru a deveni biserică de mir din a doua jumătate a secolului al XIX-lea.

Parohia Sfântul Visarion

Biserica Sfântul Visarion este situată în Piaţa Romană din Bucureşti şi a fost construită între anii 1910–1913 de către enoriaşa Elena Eraclide, născută Stârcea, în timpul arhipăstoriei Mitropolitului Primat D.D. Conon Arămescu Donici.

Biserica Nașterea Maicii Domnului

Biserica acestei parohii a fost construită la începutul secolului al XX-lea, apărând cumva simultan cu noul cartier bucureștean întins pe fosta șosea a Herăstrăului.

Biserica Sfânta Vineri-Nouă

Biserica Sfânta Vineri Nouă din Bucureşti, lăcaş care poartă hramul Făcătoarei de minuni Parascheva, este localizată pe Bulevardul Nicolae Titulescu nr. 157-161.

Biserica Amzei

Impunătoarea biserică se află în cartierul denumit curent "Piața Amzei" sau "Biserica Amzei", pe strada ce duce din Calea Victoriei către Bulevardul G-ral Gheorghe Magheru.

Biserica Boteanu

Istoria Bisericii Boteanu se întinde până la 1682, când jupânul Mihul a ridicat o biserică din lemn pe hotarul de miazănoapte, pe atunci al Bucureştiului, cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul“.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Parohia Herăstrău este situată în partea de nord a sectorului 1 al oraşului Bucureşti.

Biserica Sfântul Nicolae

In apropierea Pieţei Victoriei, pe bulevardul Buzesti (fost Ulita Zidarilor) se profileaza, oricarui pelerin inchinator sau simplu trecator, cladirea Bisericii Sfantul Nicolae Buzesti.

Biserica Precupeții Noi

Biserica Precupeții Noi, din cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor a Patriarhiei Române, este un lăcaș de cult situat în imediata apropiere a Pieței Romane din București.

Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi

Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi se află pe strada Academiei, la intersecția cu strada Biserica Enei, lângă Institutul de Arhitectură "Ion Mincu", în spatele Universității din București.

Biserica Sfânta Maria

Biserica parohială se găsește în partea de nord a capitalei, în cartierul “DIACONESCU”-Băneasa, pe strada Trifești nr. 3.

Articole recomandate
Rugăciunea de seară - ce rugăciuni să spui înainte de culcare?

citește rugăciunile serii, mulțumește pentru sprijinul acordat în timpul zilei

Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României

află cine este Sfântul Andrei, ce tradiții și obiceiuri populare sunt în această zi și rugăciunea care se rostește către acesta

Rugăciunea de duminică, cea mai importantă zi din săptămână

rostește rugăciunea zilei de duminică făcătoare de minuni sau pentru tihna sufletului