Parohia Sfântul Visarion

Despre noi vezi date de contact

Biserica este deschisă în fiecare zi în intervalul 09:00 - 17:00.
În plus, programul slujbelor religioase este următorul:
Luni
19.00 – program duhovnicesc cu Pr. Paul Chiru
Marți
19.00 – program duhovnicesc cu Pr. Nicolae Crîngașu
Miercuri
10.00 – Acatist, urmat de program duhovnicesc cu Pr. Mihnea Susan
18.00 – Vecernie, urmată de program duhovnicesc cu Pr. Paul Chiru
Joi
18.00 – Acatist, urmat de program duhovnicesc cu Pr. Ioan-Paul Crîngașu
Vineri
10.00 – Acatist, urmat de program duhovnicesc cu Pr. Mihnea Susan
17.00 – Cateheze tematice cu Pr. Ioan-Paul Crîngașu
18.00 – Vecernie, urmată de program duhovnicesc cu Pr. Nicolae Crîngașu
Sâmbătă
09.00 – Sfânta Liturghie urmată de Pomenirea Morților
18.00 – Vecernie
Duminică
09.00 – Utrenie
10.00 – Sfânta Liturghie
În funcție de diferite situații programul poate suferi modificări.

Istoric

Piatra fundamentală s-a pus la 20 iunie 1910 de către fostul Mitropolit Primat D.D. Atanasie Mironescu iar sfinţirea s-a făcut la 14 octombrie 1913, ziua Cuvioasei Parascheva, de către Arhiereul Valerian Rîmniceanu, fratele Episcopului şi marelui cărturar Melchisedec Ştefănescu.
Această biserică a fost construită după planurile arhitectului Ernest Doneaud, arhitect şef al capitalei, cel care a proiectat clădirea C.E.C.- ului din Bucureşti şi Cazinoul din Constanţa. Planul bisericii în suprafaţă de 230 m.p. este în formă de cruce treflată, iar arhitectura este o combinaţie a stilului bizantin şi moldovenesc cu o turlă mare Pantocrator şi două turle mai mici laterale cu scări de acces.

Pridvorul este deschis, în plan de formă ovală, cu trei arce supraînălţate sprijinite pe patru coloane din piatră de Vraţa (Bulgaria) cu capiteluri şi baze înflorate ridicate pe piedestale înalte la baza cărora se află scările de la intrare. Portalul de intrare, realizat din piatră, are un chenar ornamental având pisania la partea superioară şi un panou semirotund cu o icoană în mozaic reprezentând-o pe Sfânta Fecioară Maria cu Pruncul. Pentru realizarea construcţiei au fost folosite ca materiale principale cărămida – zidărie aparentă parţial tencuită în panouri alternative, piatra, lemnul şi tabla de aramă pentru învelitoare. În exterior sub cornişe, deasupra pridvorului, există un registru de 11 ocniţe pictate cu icoanele Sfinţilor Apostoli şi una în mijloc cu icoana Sfântul Visarion. De asemenea, la baza ocniţelor există un brâu simplu iar în exterior, de o parte şi de alta a pridvorului, se găsesc câte două contraforturi.

Pictura bisericii a fost restaurată în anul 1968 când în pridvor s-a adăugat icoana Sf. Visarion și icoana Sf. Calinic de la Cernica, lucrare executată de pictorul Arhim. Sofian Boghiu.
Între anii 2006 – 2007 au fost executate ample lucrări de reparații capitale la întregul sfânt lăcaş atât la interior cât şi la exterior.