Biserica Italiană

Despre noi vezi date de contact

Program:

Duminică și Sărbători: 10.00; 11.15 (in italiano); 18.00.
În timpul săptămanii: 18.00.
Rozariul:
Zilnic înaintea Sf. Liturghii.

Istoric

Biserica Italiană a fost construită între anii 1915-1916 după planurile arhitecţilor Mario Stoppa şi Giuseppe Tiraboschi. Comunitatea italiană din Bucureşti, după ce s-a anunţat soşirea unui preot italian în capitală, s-a hotărât să construiască o biserică proprie cu sprijinul Ambasadorului Regatului Italiei la Bucureşti, Baronul Carlo Fasciotti.

Stilul construcţiei este cel din bisericilor din Nordul Italiei (vechi lombard) şi împrumută mai ales caracteristici ale stilului romanic, cu unele elemente gotice şi Art Déco. Clădirea a fost ridicată pe un plan în cruce greacă, cu o cupolă centrală şi trei nave în forma de bazilică. Interiorul are picturi, vitralii şi mozaicuri. Exteriorul este din cărămidă. Are un turn cu trei clopote şi lângă ea se află o casă parohială cu o curte. Este una dintre cele mai cunoscute biserici romano-catolice din Bucureşti.

Biserica a fost consacrată de Arhiepiscopul Raymund Netzhammer, la 2 iulie 1916; au fost prezenţi canonicii şi preoţii, binefăcătorii şi credincioşii, împreună cu Ambasadorul Regatului Italiei la Bucureşti, baronul Fasciotti.

Parohia a avut ca prim paroh pe pr. Antonio Mantica, urmat de pr. Clemente Gatti, pr. rector Francesco Molinari, Mons. Vittorio Blasutti, pr. rector Lazarin Belizarie, pr. rector Colombo Graziano, PS Cornel Damian şi în prezent pr. Daniel Bulai. Printre alţi preoţi a slujit la Biserica italiană Fer. Anton Durcovici.

Localizare pe hartă

Site / Social Media