Biserica Sfinții Ioachim și Ana este o biserica ortodoxă din localitatea Vârteju, județul Ilfov. Începuturile acestei localități sunt datate în jurul anului 1750.
Parohia Ortodoxă Română "Acoperământul Maicii Domnului" a fost înfiinţată în anul 2006, prin construirea unei bisericuţe de lemn.
Parohia a fost înfiinţată în anul 1948. La început, liturghia s-a săvârşit într-o baracă, pentru ca mai apoi să se amenajeze o capelă într-o casă particulară situată pe locul unde este astăzi biserica. Era o construcţie de paiantă, deasupra unei pivniţe.
Parohia Sfântul Apostol Andrei din Bragadiru este o parohie tânără, înfiinţată în anul 2008, prin strădaniile preotului paroh Nicolae Dorin Gheorghe.
Biserica Sfinții Împărați este localizată pe strada Mărgeanului, nr. 2 și are 2 hramuri: Sfinții Împărați Constantin și Elena și Adormirea Maicii Domnului.
Biserică ortodoxă cu hramul Sfânta Parascheva și Sf.Ioan Rusul, localizată pe strada Iacobeni, nr. 39.
Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena se află în comuna Jilava, pe drumul ce leagă între ele orașele București și Giurgiu.
Biserica Nașterea Maicii Domnului are două intrări, una din str. Mărgeanului și a doua din str. Moș Adam.
Parohia Sfânta Vineri – Drumul Taberei: mijloace de transport - autobuzele: 105, 126,168, 268, 368; troleibuzele: 90, 91, 93; tramvaiul: 41.
Parohia Naşterea Maicii Domnului – Drumul Taberei din Str. Targu-Neamt nr.12, sector 6, Bucureşti, cu hramurile “Naşterea Maicii Domnului, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Emilian de Durostorum” a fost înfiinţată în anul 1996.
Pisania Parohiei Bumbăcari, care poartă hramul „Naşterea Maicii Domnului”, este certificatul de naştere al acestui lăcaş de cult ortodox din strada Toporaşi, nr. 70, Prelungirea Ferentari, în Sectorul 5 al Capitalei – anii 1940-1948.
Parohia Romano-Catolică Adormirea Maicii Domnului a fost înființată în 1992. Biserica parohială a fost construită în 1999.
Parohia Progresul se găseşte situată în sudul oraşului Bucureşti, de-a lungul Șoselei Giurgiului, cuprinzând iniţial gospodăriile ţărăneşti care se întindeau răzleţe, de o parte şi de alta a şoselei, dincolo de periferia oraşului, care se considera terminată la Cimitirul Bellu.
Parohia s-a înfiinţat în anul 2009, deşi terenul a fost acordat încă din 1993 pentru construirea unei biserici.
Biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul – Ferentari, situată în Calea Ferentari, nr. 121, Bucureşti, a fost ridicată între anii 1933 – 1936, la iniţiativa Asociaţiei ortodoxe „Sfântul Ioan Botezătorul”.
Parohia Inaltarea Domnului - Drumul Taberei a fost infiintata pe data de 5 iunie 1997. Pe 12 iunie 1997 s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii "Sfantul Antonie cel Mare".
La intersecția dintre Calea 13 septembrie cu strada Sebastian se ridică o biserică monumentală, cu hramul Sfânta Treime. Aceasta se află pe locul unei alte biserici mai vechi, a cărei primă atestare documentară datează din anul 1820.
Parohia Şerban Vodă stă în răsăritul Bucureştilor ca un arc peste timp, ridicată la 1940, hram Sfântul Ierarh Nicolae și Adormirea Maicii Domnului
Parohia Belu Pieptănari este situată în partea de sud a orașului București, intre Bulevardul Pieptănari și Sos. Giurgiului, fosta întreprindere Autobuzul, str. Verigei și străzile dinspre str. Toporași până str. Vlad Vodă.
Biserica Pompierilor din Dealul Spirii, din Sectorul 5 al Capitalei, este un lăcaş de cult construit recent, prin efortul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti. Se află pe Calea 13 Septembrie nr. 135, la intersecţia cu şoseaua Progresului.
Parohia Cotroceni – Răzoare, păstrează un fragment din moaştele Sfântului Andrei Şaguna, precum şi un veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.
vezi definițiile și semnificațiile a câtorva termeni religioși des întâlniți în vocabularul bisericesc sau în manualele de Religie
vezi detalii legate de procedura legală în cazul decesului la spital
vezi ce rugăciuni sunt recomandate a fi rostite în ziua de marți