Biserica Sfântul M. Mc. Gheorghe

Despre noi vezi date de contact

Program:

Luni-Vineri: 8.00 - 19.00

Sambata si Duminica: Inchis

Mijloace de transport: autobuz: 122, 385, 610;  metrou M5; tramvai 47. 

Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş este ocrotitorul pompierilor, prăznuit la 15 septembrie în fiecare an. De amintit că, două zile mai devreme, pe 13 septembrie, pompierii români marchează luptele din Dealul Spirii duse de Compania de Pompieri sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu împotriva otomanilor, la 1848.

În 2002, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat târnosirea la aşezarea pietrei de temelie a lăcaşului de cult. Biserica a fost sfinţită la 23 aprilie 2009.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, patron spiritual pentru foarte mulţi români, era ocrotitorul armatei Moldovei pe vremea lui Ştefan cel Mare.

Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş, care a fost la Muntele Athos, în 1650 este hirotonit arhiereu şi mitropolit al Timişoarei. Trei ani mai târziu, s-a retras la Mănăstirea Partoş din Banloc (Timiş).

Moaşte ale sale se află în catedrala mitropolitană din acest oraş din vestul ţării, unde se spune că a făcut minuni şi a stins un mare foc. Biserica Ortodoxă l-a canonizat în 1956.

Dar moaştele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş şi află şi în Biserica Pompierilor din Capitală.

Biserica are o pictură în frescă, precum şi mozaicuri, care au fost realizate de pictorul Cătălin Băluţ. Credincioşii au făcut donaţii pentru dotarea bisericii cu cele trebuincioase.

Firme recomandate

Date de contact