Biserica Sfântul Apostol Andrei

Despre noi vezi date de contact

Începând cu anul 2007, preotul paroh Nicolae Dorin Gheorghe s-a îngrijit că terenul actual, în suprafaţă de 1.315 mp, să fie donat Arhiepiscopiei Bucureştilor, urmând că mai apoi, în 2008, la data de 10 mai, să înceapă lucrările de construire a bisericii din lemn cu hramul Sfântului Apostol Andrei.
La data de 30 noiembrie 2008, biserica a fost sfinţită de către PC Părinte Protoiereu Macovei Romica, înconjurat de un sobor de preoţi din vecinătatea parohiei, având binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Deşi vremea era foarte rece, biserica s-a dovedit neîncăpătoare pentru mulţimea care a venit să aducă rugăciune Sfântului Românilor.
Tot la data de 30 noiembrie 2008, în curtea bisericii noastre a fost aşezată şi piatra de temelie a bisericii din zid ce urmează, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, a se construi. Se intenţionează şi aducerea unor sfinte moaşte spre ajutorul şi mângâierea credincioşilor.
Lângă biserica de lemn s-a înălţat o frumoasă clopotniţă cu 3 clopote, care în zile de sărbătoare cheamă din ce în ce mai mulţi creştini la sfintele slujbe.
Biserica actuală este de lemn. Pictura din biserică este în stil bizantin, conform Sfintelor Canoane ale Bisericii. Slujbele sunt deosebite, preot fiind Părintele Dorin Nicolae. La strană, răspunsurile sunt date de fratele părintelui, Mihai.
La fiecare Sfântă Liturghie, aici impresionează numărul mare de tineri şi de copii. Cu multă evlavie, copiii sunt împărtăşiţi săptămânal cu Trupul şi Sângele Domnului, spre iertarea păcatelor şi spre viaţa de veci.

Servicii

  1. slujbă pomenire