Biserica Sfântul Ioan - Piaţă

În anul 1766, cu binecuvântarea mitropolitului Grigorie II al Țării Românești, Ioniţă Croitorul, a ridicat din temelie o biserică cu hramul ,,Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, ce dăinuieste şi în zilele noastre și care poartă azi numele de Biserica „Sf. Ioan – Piaţă”.

Parohia Sfinţii Români

Parohia „Sfinţii Români” a fost înfiinţată în data de 5 noiembrie 2003, cu binecuvântarea lui Dumnezeu şi din încredinţarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist.

Biserica Sfântul Ioan Iacob Hozevitul

Biserica Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, numit și Hozevitul, după locul în care s-a nevoit în ultimii săi ani de viață, este o biserică ortodoxă din Titan.

Biserica Zlătari

Biserica Zlătari este situată pe Calea Victoriei, fostul Pod al Mogoşoaiei,între străzile Stavropoleos şi Lipscani, în apropierea Muzeului Naţional de Istorie a României, într-o zonă încărcată de vestigii ale Bucureştilor de altădată.

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica Adormirea Maicii Domnului - Titan este amplasată în sectorul 3 al orașului București, pe B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 21 A. Data sfințirii locului în vederea construcției sfântului locaș a fost 23 martie 2004.

Parohia Negustori

Parohia Negustori, aparținând de Protoieria Sector 3 Capitală, este situată în centrul Bucureștiului, între Calea Călărașilor la sud, Calea Moșilor la nord și Bulevardul Hristo Botev la vest.

Biserica Sfântul Dumitru-Poștă

Biserica Sfântul Dumitru-Poștă aproape de Muzeul Național de Istorie a României, a fost ridicată în 1819, pe locul unei mai vechi biserici, de prin secolul al XIV-lea.

Biserica Sfântul Anton

Biserica Sf. Anton a trecut peste câteva cutremure și incendii devastatoare și a ajuns până acum cea mai veche biserică din București.

Parohia Pogorârea Sfântului Duh

Biserica Maramureșeană din parcul Titan are două hramuri: Pogorârea Sf. Duh și Nașterea Maicii Domnului.

Biserica Sfânta Cruce

Biserica romano-catolică „Sfânta Cruce” este o biserică relativ nouă în peisajul Bucureştiului, aflată în sectorul 3, pe şoseaua Mihai Bravu nr. 25.

Biserica Scaune

Biserica Scaune este situată în centrul Capitalei, la intersecția străzilor Dimitrie Bolintineanu, Slănic și Scaune, în spatele Spitalului Colțea. Biserica Scaune se remarcă prin faptul că este “îngropată” cu circa 1 m față de nivelul actual al terenului din jur.

Biserica Sfântul Ilie

Biserica Sfântul Ilie - Hanul Colței este o biserică ortodoxă din București, situată pe str. Doamnei nr. 18, în sectorul 3 al capitalei .

Biserica Dobroteasa

Biserica Dobroteasa este o biserică de rit ortodox din București, România, datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Biserica Acoperământul Maicii Domnului

Biserica Acoperământul Maicii Domnului este o clădire nouă, bine plasată între blocuri și lângă Policlinica Titan, oferind posibilitatea multor persoane să petreacă un timp stând de vorbă cu Cel care ne poate ajuta întotdeauna.

Biserica Sfântul Gheorghe Vechi

Biserica Sfântul Gheorghe Vechi din București este un monument istoric aflat pe teritoriul municipiului București. Pe locul actualei biserici s-au aflat alte biserici mai vechi, datând încă din 1492.

Biserica Sf. Fecioara Maria

Biserica din Cioplea a fost construită în anul 1813. Hram: Sfânta Fecioara Maria Regina.

Parohia Sf. Nicolae Şelari

Biserica Sfântul Nicolae-Șelari datează din a doua jumătate a secolului al XVII-lea și este amplasată în Centrul vechi al Bucureștiului, pe strada Blănari nr. 16.

Biserica Sfântul Mina

Într-o zonă centrală a orașului București, pe strada C. F. Robescu Nr. 18m care leagă B-dul Hristo Botev (fost B-dul Domniței), cu B-dul C. Coposu (în trecut Calea Călărașilor), și cu strada Radu Calomfirescu (fost căminar al lui Mihai Viteazu), se afla biserica „Sfântul Mina – Vergu”.

Biserica Sfânta Maria a Harurilor

Biserica „Sfânta Maria a Harurilor” - Bărăția este cea mai veche biserică romano-catolică din București.

Biserica Sfântul Gheorghe Nou

Biserica Sfântul Gheorghe Nou este o biserică din București, ctitorie a voievodului Constantin Brâncoveanu.

Biserica Sfântul Ștefan

Biserică voievodală, de cult ortodox, cu hramul "Sfântul Ştefan" (27 decembrie) şi "Înălţarea Domnului".

Parohia Sfântul Antonie cel Mare

Biserica Sf. Antonie cel Mare are 3 hramuri: hramul Sfântului Ierarh Nicolae, al Sfântului Antonie cel Mare și al Sfântul Antonie de la Iezerul Vâlcii.

Biserica Sfântul Ilie

Parohia "Înălţarea Sfintei Cruci" se află situată în cartierul bucureştean "Titan - Balta Alba", biserica avand hramurile Sf. Ilie si Sf. Martiri Brancoveni.

Biserica Izvorul Nou

Biserica „Izvorul Nou” este situată în partea de răsărit a Capitalei, pe șoseaua Mihai Bravu nr. 311.

Biserica Sfânta Vineri Herasca

Biserica martir Sf. Vineri-Herasca, vă așteaptă să vă închinați la Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Articole recomandate
Pomenirea morților - de ce și când anume se face?

află când și de ce se face pomenirea morților, ce se duce la biserică și când nu se fac parastase

Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae

rostește acatistul și rugăciunea către Sf Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni

Doliul - Ce este? Cum facem față? Reguli & interdicții în perioada de doliu

Ce este doliul? Cum facem față și cum îi ajutăm pe ceilalți să depășească o pierdere? Reguli și interdicții în perioada de doliu