Parohia Sfântul Antonie cel Mare

Despre noi vezi date de contact

Pe 1 aprilie 1997 s-a pus piatra de temelie şi s-a purces la ridicarea unei sfinte biserici cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae – Arhiepiscopul Mirelor Lichiei - mare apărător al dreptei credinţe. De reţinut şi subliniat faptul că în anul 2008, biserica a primit şi un al doilea hram - Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul - Vâlcea.
Sfânta Biserică s-a construit din lemn, în stil maramureşan. Fundaţia/elevaţia bisericii este din beton armat.  Pereţii sunt izolaţi termic cu vată minerală. Acoperişul este din şiţă, cu trei cruci metalice şi instalaţie de paratrăsnet. Atât fundaţia, cât şi curtea sunt placate cu piatră de râu prinsă în beton. 

Biserica este prevazută cu instalaţii de încălzire centrală - având cazan propriu pe gaze naturale - instalaţie electrică, aer condiţionat, instalaţie de sonorizare şi sistem de pază antiefracţie. Interiorul bisericii a fost pictat în tehnica tempera, în cursul anului 2002, de către pictorii bisericeşti Ioan şi Daniela Moldoveanu, precum şi de domnul Tudorel Ciuhureanu. Întreg mobilierul din lemn precum şi catapeteasma au fost executate de către soţii Gheorghe şi Irina Ursu din judeţul Neamţ.

Târnosirea bisericii a avut loc în ziua de 26 septembrie anul 2004, Sfânta Liturghie fiind săvârşită de către vrednicul de pomenire P.F. Părinte Teoctist - Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Î.P.S. Părinte Teodosie Petrescu - Arhiepiscopul Tomisului şi P.S. Părinte Sebastian Ilfoveanul - Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, cu un impunător sobor de preoţi şi diaconi.

Terenul din jurul bisericii este împrejmuit cu un gard din lemn de brad, o Troiţă - executată de către sculptorul Ştefan Obreja, constructie (lumânărar) cu nişe pentru ars lumânări din cărămidă, acoperită cu şiţă, pergale din lemn de brad lăcuit şi cu pictură în frescă, cu băncuţe, iar în curte se află o fântână din piatră. La nord de biserică se intenţionează construirea  unui obiectiv social şi o capelă mortuară.