Biserica Sfânta Vineri Herasca

Despre noi vezi date de contact

Biserica Sfânta Vineri Herasca, simbolul Bucurestiului, a fost una dintre cele mai frumoase Biserici ale Capitalei. Istoricul așezământului se întinde până în secolul al XIII-lea. Biserica Sfânta Vineri Herasca a fost renumită prin prezența în acest lăcaș a icoanei făcătoare de minuni a Sfintei Parascheva, denumită de popor Sfânta Vineri, la care veneau să se roage credincioși din locuri îndepărtate.

Locașul de cult era considerat o oază de liniște și curățire sufletească pentru bucureșteni, un loc de popas și rugăciune pentru vizitatori. Însă din iunie 1987, Biserica Sfânta Vineri Herasca a încetat să mai existe pe harta spirituală a Bucurestiului. Lucrările de construcție ale noii Biserici Sfânta Vineri din București sun în plină desfășurare.

Noua biserică este înălțată la 150 de metri de fostul lăcaș. Piatra de temelie a noii biserici a fost pusă în martie 2008, de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Când va fi gata, noua biserică Sfânta Vineri Herasca va arăta la fel că cea dărâmată din ordinul lui Nicolae Ceaușescu, având aceleași dimensiuni.

Date de contact