Prima parohie ortodoxă română a comunei Vladimirescu, judeţul Arad.
Parohia Arad Micalaca Noua zona 300, a fost înființata in anul 2003.
Planurile pentru construirea bisericii au fost întocmite în 1935 de către arhitectul Iosif Kalonsek din Arad, în stil bizantin.
Construcţia acestui edificiu impunător a început în 15 iulie 2012, când s-a pus piatra de temelie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.
Cel care a depus eforturi pentru înfiinţarea noii parohii a fost preotul prof. dr. Nicolae Popovici, secondat de o serie de intelectuali şi funcţionari din administraţia de stat în frunte cu dr. Aurel Crişan.
Biserica Sârbească, cu hramul Sfinților Petru și Pavel, este un lăcaș de cult din municipiul Arad. A fost ridicat între anii 1698-1702.
Construcția bisericii parohiale a început la data de 10.10.2000, după ce la sărbătoarea ,,Intrării în biserică a Maicii Domnului’’(21.11) a anului 1999 I.P.S. Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, a sfințit locul și a pus piatra de temelie noii biserici cu același hram Sf. Ierarh Nicolae, în parcul din mijlocul parohiei.
Biserica Sf. Ioan Botezatorul este localizată pe str. Independenţei, nr. 5A, Arad.
Parohia Arad-Gai este situată în partea de nord-vest a municipiului Arad, în cartierul Gai. Prima atestare documentară datează din anul 1801.
Biserica Sfântul Dimitrie este situată în localitatea Ghioroc, datând din anul 1793.
Prima biserică Ortodoxă din Sîmbăteni a fost construită din lemn în jurul anului 1729, și avea hramul Sf. Ierarh Nicolae. A fost sfințită la 2 aprilie 1755. În jurul bisericii era și cimitirul satului.
Construită între anii 1925-1926, în stil neobizantin, din fondurile Statului, ale parohiilor ce aparţineau de fostul protopopiat Vinga şi ale enoriaşilor locali, actuala biserică parohială este situată la aproximativ 200 de metri de locul fostei biserici parohiale.
Biserica a fost construită în anul 1770, pe locul uneia din lemn.
Primele demersuri pentru înfiintarea unei parohii ortodoxe române în cartierul timisorean Iosefin, numit astfel dupa numele împaratului Iosif al II-lea (1780 – 1790), au fost facute de vrednicul credincios Iacob Marian si au durat aproape zece ani.
rostește rugăciunea și acatistul Sf Ciprian, pentru izbăvirea de vrăji și dezlegare de farmece și blesteme
citește acatistul Botezului Domnului, urmat de rugăciunea puternică ce se rostește în ajun de Bobotează
Citește o rugăciune de călătorie binecuvântată, pentru un drum fără probleme, în care să fii ocrotit și protejat