Biserica Sf. Apostol Andrei

Despre noi vezi date de contact

Istoric

Parohia Arad Micalaca Noua zona 300, a fost înființata in anul 2003. În acest an, între 29 septembrie – 29 noiembrie, a fost construit un paraclis cu o capacitate de aprox. 200 pers. În data de 30 noiembrie 2003 paraclisul a fost sfințit de către Chiriarhul locului înconjurat de un sobor de preoți si diaconi. Paraclisul a fost pus sub ocrotirea Sfanțului Apostol Andrei.

În anul 2004 a început proiectarea unei biserici cu o capacitate de aprox. 700 pers. Dimensiunile bisericii sunt de 30,5 m lungime si 18,5 m lăţime la abside, 14 m la pronaos. Proiectul a fost realizat de domnul arhitect Haprian Ioan de la SC Proiect SA Arad. Construcția a început in anul 2006, când a fost pusa piatra de temelie, lucrările durând pana in anul 2013, când la data de 30 noiembrie, a fost sfințită de Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului înconjurat de un sobor de  preoți si diaconi. Biserica are un sistem de încălzire cu o centrala termica pe gaz, are uși din lemn de stejar sculptate de o echipa de sculptori bisericești din județul Neamț. Pardoseala bisericii a fost realizata din gresie, iar in pridvor si la intrările laterale a fost pus granit. In anul 2014 biserica a fost tencuita in  exterior, aplicându-se si tencuiala decorativa de praf de marmura si ciment alb. Tot in anul 2014 in fata paraclisului a fost construita o clopotnița  având la baza locurile pentru ars lumânări, iar in turn au fost puse cele 3 clopote. 

Tot în anul 2014 au început demersurile pentru împodobirea bisericii cu pictura in tehnica fresca. În acest sens a fost alcătuit un proiect de către pictorul Bratoloveanu Gheorghe, acest proiect a fost înaintat comisiei de pictura bisericeasca şi a fost aprobat. Ca urmare în anul 2015 a fost organizata licitația pentru atribuirea lucrării de pictura, lucrare care a şi început, pictura fiind realizata de către pictorul de categoria I Ciuhureanu Tudorel din București.