Parohia Brâncoveanu

Parohia Constantin Brâncoveanu este situată  în cartierul Berceni din București, pe strada Râul Mara la numărul 5. Încă din anul 1992, s-a simțit nevoia construirii unei noi biserici din zid, în locul celei de paiantă, care era neîncăpătoare pentru creștinii din cartierul nostru.

Biserica Sfântul Nicolae - Vlădica

Prima biserică ce a purtat denumirea de "Biserica Sf. Nicolae din Prund” își are originea intre anii 1778-1787, zidită cu râvnă și ajutorul material al protopopului Stoica cu preoteasa Ilinca și fiica lor Balașa.

Biserica Sfânta Ecaterina

Biserica Sfânta Ecaterina a funcționat ca paraclis universitar al Facultății de Teologie a Universității București, devenind și parohie din anul 2012.

Biserica Manu Cavafu

Parohia "Sfânta Treime" - Manu Cavafu este situată în partea de sud a Bucureştiului, în apropierea Liceului "Gheorghe Şincai", pe Strada Lânăriei.

Biserica Sfântul Daniil Sihastrul

Povestea bisericii de pe strada Covasna face cinste locuitorilor din Berceni, care prin credință trainică și dragoste au reușit să biruie greutățile și să clădească împreună un lăcaș sfânt.

Biserica Buna Vestire Belu

Cunoscută fiind ca una dintre frumoasele biserici din Capitală, cu un stil arhitectonic deosebit și original, sfântul lăcaș a fost ridicat începând din anul 1925.

Parohia Apărătorii Patriei 1

Din cauza istoriei tulburi și nu prea îndelungate, biserica nu păstrează obiecte de patrimoniu, în inventarul său existând câteva evanghelii de la începutul secolului al XX-lea cu ferecături frumoase, cărți de cult și icoane pictate. Pentru valorificarea acestora, în curând va fi amenajat un muzeu parohial.

Biserica Bucur Ciobanul

Biserica Bucur este o biserică din București, care a funcționat în trecut ca paraclis al mănăstirii Radu Vodă.

Biserica Sfânta Elena

Biserica Sfânta Elena este o biserică romano-catolică aflată în strada Cuza Vodă din București, edificiu ridicat la începutul secolului al XX-lea de comunitatea maghiară a orașului.

Biserica Sfântul Ierarh Ambrozie

Parohia Apărătorii Patriei II se află în partea de sud a Bucureştiului, aproape de periferia oraşului şi este situată pe colina străjuită de vechea mănăstire a Văcăreştilor, demolată de către regimul comunist.

Biserica Șerban Vodă

Parohia Şerban Vodă stă în răsăritul Bucureştilor ca un arc peste timp, ridicată la 1940, hram Sfântul Ierarh Nicolae și Adormirea Maicii Domnului

Biserica Sfântul Ierarh Bretanion

Parohia Progresul se găseşte situată în sudul oraşului Bucureşti, de-a lungul Șoselei Giurgiului, cuprinzând iniţial gospodăriile ţărăneşti care se întindeau răzleţe, de o parte şi de alta a şoselei, dincolo de periferia oraşului, care se considera terminată la Cimitirul Bellu.

Biserica Cuţitul de Argint

Pe locul actualului edificiu, cu totul nou, a existat anterior, o biserică mică, fară turlă, acoperită cu șindrilă, denumită Barbatescu-Nou, cu hramul Schimbarea la Față, zidită la 1796, (după Ionnescu-Gion).

Biserica Sfânta Tereza

Parohia Sfânta Tereza a Pruncului Isus a fost înființată în 1975. Biserica parohială a fost construită în 1937 și sfințită de către ÎPS Alexandru Cisar și reparată în 1984.

Biserica Sfântul Spiridon

Biserica Sf. Spiridon este una dintre cele mai iubite bisericuțe din București unde se află icoana Sfântului Spiridon numită "făcătoare de minuni". Tot aici se află racla cu moaște ale Sfântului Spiridon.

Parohia Înălțarea Domnului

Parohia Înălțarea Domnului este localizată pe Şoseaua Olteniţei, nr. 196 (acces auto prin strada Tache Gheorghe, nr.13).

Biserica Sfântul Ilie

Biserica Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, de lângă Sfânta Patriarhie, îşi are începuturile către finele secolului al XVII-lea şi începuturile celui de-al XVIII-lea secol.

Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

Parohia Sfinţii Arhangheli – Huedin se întinde de la nord la sud, pe partea stângă a bulevardului Constantin Brâncoveanu, la nord fiind mărginită strada Izvorul Rece, la sud de strada Luică, la est de bulevardul Constantin Brâncoveanu, iar spre vest de străzile Reşiţa, Huedin şi Cetatea Veche.

Biserica Sfinții Trei Ierarhi

Tânăra biserică închinată Sfinţilor Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan se află în sudul capitalei, în cartierul Berceni, pe Str. Turnu Măgurele.

Biserica Sfântul Proroc Daniel

Parohia Sfântul Proroc Daniel a fost înființată la 1 aprilie 1999 în timpul vrednicului de pomenire Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist. Este situată în mijlocul cartierului Berceni la intersecția străzilor Reșița și Uioara.

Biserica Sfântul Haralambie

În partea de sud a Capitalei, în cartierul Şerban-Vodă şi anume pe partea dreaptă a şoselei ce duce la Olteniţa, se află aşezată Parohia denumită Sf. Haralambie –Belu.

Biserica Sfântul Alexie

Biserica Sfântul Alexie a fost construită la început din lemn ( alături de actuala biserică) şi avea hramul “Adormirea Maicii Domnului”. Anul acestei prime construcţii este necunoscut.

Articole recomandate
Rugăciune puternică în ziua de Crăciun. Acatistul Nașterii Domnului

citește acatistul nașterii Domnului nostru Iiisus Hristos și o rugăciune puternică pentru ziua de Crăciun

Pomenirea morților - de ce și când anume se face?

află când și de ce se face pomenirea morților, ce se duce la biserică și când nu se fac parastase

Proceduri legale în cazul decesului la spital

vezi detalii legate de procedura legală în cazul decesului la spital