Parohia Brâncoveanu

Despre noi vezi date de contact

Program Liturgic:

Miercuri – 17.00 – 18.00 – Acatist

Sambata – 8.00 – 10.00 – Sf. Liturghie, Pomenirea celor adormiti; – 17.00 – 18.00 – Vecernie

Duminică – 8.00 – 12.00 – Utrenie, Sf. Liturghie; – 17.00 – 18.00 – Vecernie

Istoric

Parohia Constantin Brâncoveanu este situată  în cartierul Berceni din București, pe strada Râul Mara la numărul 5. Încă din anul 1992, s-a simțit nevoia construirii unei noi biserici din zid, în locul celei de paiantă, care era neîncăpătoare pentru creștinii din cartierul nostru. După nenumărate demersuri făcute la autoritățile de resort, Primăria Capitalei a aprobat atribuirea unui teren de 2000 metri pătrați la intersecția Bulevardului Constantin Brâncoveanu cu strada Huedin, unde a fost ridicată o biserică monumentală.
Aceasta se desprinde de parohia noastră la data de 1 martie 2000, sub titulatura „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil ”. În fata noii situații create, având o biserică din paiantă, construită în 1948, afectată de timp și intemperii, am hotărât construirea unei biserici parohiale din cărămidă.

Neputand obține „Autorizația de construcție” a noii biserici, deoarece parohia nu deținea acte de proprietate asupra terenului, am declanșat un proces de uzucapiune, care a durat aproximativ 1 an și jumătate.

Hotărârea Tribunalului fiind definitivă și irevocabilă (dosar 11336 / 2001) am înregistrat și intabulat terenul respectiv în Cartea Funciară, sub nr. 16673 / 07.08. 2002, fiind astfel prima parohie din București care obține dreptul legal asupra terenului pe care se află construită biserica prin hotărâre judecătorească și care a fost și intabulat imediat.

Proiectul noii biserici a fost făcut de arh. Gabriela Iamandi, iar structura de rezistență a fost concepută de ing. Rusca Constantin. După obținerea tuturor actelor necesare, P.S. Sebastian Ilfoveanu, împreună cu P.C. Protoiereu Dinu Pompiliu, au pus Piatra de Temelie a noii biserici în mai 2005.

Toate cheltuielile de construcție au fost suportate de către frații Catalin și Gheorghiță Bultoc de la Grupul Meridian, cărora Preafericitul Patriarh Daniel, prin temei nr. 8430/2007, le-a recunoscut titlul de ctitori de biserică, doi oameni deosebit de evlavioși și jertfelnici.

Noua biserică, pe lângă hramul „Sfinții împărați”, va purta și hramul „Sfântul Ioan Rusu” dorit de către cei 2 ctitori.

Servicii

  1. slujbă pomenire