Biserica Sfântul Iosif Muncitorul

Biserica actuală este rezultatul modernizării şi înfrumuseţării bisericii, în jurul anului 1900. În anul 1937 s-a obţinut o autorizaţie de a se construi adăugiri la biserica catolică din localitate. Lucrările s-au încheiat în anul 1939. Tot atunci s-a construit şi casa parohială.

Parohia Adormirea Maicii Domnului

Biserica Precista 1 Adormirea Maicii Domnului este una dintre cele mai frumoase biserici din municipiul Piatra Neamț.

Parohia Sfântul Gheorghe

La umbra blocurilor din Complexul D şi C, în centrul oraşului, stă ascunsă o „cetate de credinţă şi dor”, Biserica „Sf.M.Mc.Gheorghe”, înconjurată de un gard de piatră, deasupra căruia se găseşte un grilaj de fier. La construire, Biserica a fost aşezată pe un tăpşan, cu cimitir în jur, în vecinătatea fostei Grădini publice.

Parohia Cuvioasa Parascheva

Construcţia noii biserici din cel mai mare cartier a oraşului Piatra-Neamţ, cartierul Dărmăneşti, s-a realizat între anii 1991-1996.

Parohia Sfântul Ioan Domnesc

Numele Sfântului şi Binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare este cel care leagă istoria oraşului Piatra Neamţ de Biserica-monument istoric „Sfântul Ioan Domnesc”, cu hramul „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”- 24 iunie.

Parohia Mărăței 3

Parohia „Sfinţii Părinți Ioachim şi Ana” – Mărăţei III s-a înfiinţat la data de 1 mai 1999, ca o necesitate misionar- pastorală din grija şi cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Parohia Nașterea Maicii Domnului

Ideea construirii acestei biserici a apărut încă din anul 1991, datorită insuficienţei spaţiului liturgic la biserica „Adormirii Maicii Domnului” din cartierul Precista care era neîncăpătoare pentru mulţimea credincioşilor prezenţi la slujbe.

Parohia Trei Ierarhi

În marele „Dicţionar geografic al României” editat de Gheorghe Lahovary, C.I. Brătianu şi Grigore Tocilescu (vol.IV, fasc. II, pg.693, Bucureşti, 1901) se afirmă că 3 biserici au importanţă istorică în Piatra Neamţ: „Sfântul Ioan Domnesc”, „Valea Viei” şi „Sfinţii Trei Ierarhi”.

Parohia Sfântul Nicolae

În partea de Răsărit a oraşului Piatra-Neamţ se întindea cartierul numit odinioară „Bordeie” şi mai apoi cartierul Obor. Aici, la poalele Muntelui Cozla, răsare de sub sprânceana unui deal bisericuţa „Sfântul Nicolae”.

Parohia Sf. Ioan Botezătorul

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul - Mărăţei” este cea mai mare dintre bisericile înălţate înainte de 1990 în Piatra Neamţ.

Articole recomandate
Ce flori alegem pentru coroanele funerare? Vezi top 10 combinații de flori naturale și semnificațiile lor!

vezi cele mai populare combinații de flori, modele și tipuri de coroane funerare

Rugăciunile părintelui Arsenie Boca

rostește cele mai puternice rugăciuni ale părintelui Arsenie Boca

Organizarea unui eveniment funerar

citește detalii legate de organizarea unui deces și de ce este nevoie de un plan bine pus la punct