Parohia Mărăței 3

Despre noi vezi date de contact

Program:

Luni: 08.00-10.00 Vizite la credincioşi, împărtăşirea bolnavilor
Marţi: 08.00-10.00 Vizite la credincioşi, împărtăşirea bolnavilor
Miercuri: 08.00-10.00 Vizite la credincioşi, împărtăşirea bolnavilor
Joi: 08.00-10.00 Vizite la credincioşi, împărtăşirea bolnavilor
Vineri: 16.00-18.00 Aghiasma mică, Taina Sfântului Maslu, Taina Spovedaniei
Sâmbătă: 07.00-10.00 Sfânta Liturghie, pomenirea morţilor
16.00-18.00 - Vecernie, Cateheză, Taina Spovedaniei
Duminica şi în sărbători cu cruce roşie: 07.00-13.00 - Utrenie, Acatist și Sfânta Liturghie

Istoric

Parohia  „Sfinţii Părinți Ioachim şi Ana” – Mărăţei  III s-a înfiinţat la data de  1 mai 1999, ca o necesitate misionar- pastorală din grija şi cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei având hramul la data de 9 septembrie, data prăznuirii Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, preot paroh fiind numit Anton Pintilie.

A urmat un drum lung şi anevoios, cu ispite şi piedici în găsirea unui loc pentru construirea noii Biserici. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi sub ocrotirea  Sfinților şi Dumnezeieştilor Părinți Ioachim şi Ana – părinţii Maicii Domnului şi bunicii după trup ai Mântuitorului Hristos, s-a găsit un loc – cel actual – pe un fost parc. După obţinerea documentaţiei necesare în data de 20 mai 2003 s-a sfinţit locul, punându-se piatra de temelie pentru noul Sfânt Locaş. În Săptamâna Mare a anului 2004 – în doar 7 zile – s-a ridicat un paraclis din lemn, săvârşindu-se astfel prima Slujbă a Învierii, în anul 2004, iar prima Sfântă Liturghie în Duminica Sfintelor Femei Mironosiţe. Paraclisul a fost pictat în tehnica fresco, de către doamna pictor Iulia Handragel şi s-a dotat cu cele necesare slujirii Sfintei Liturghii şi Sfintelor Taine.

La 1 august 2006, a fost numit preot paroh Viorel Cruşitu, care a început zidirea Bisericii celei mari din cărămidă după proiectul arhitectului Lankamer. Biserica este înălţată, acoperită cu tablă de cupru şi pregătită pentru a fi pictată.

O mare bucurie pentru parohia noastră au fost şi cele trei vizite pastorale făcute de Înalt Prea Sfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, prima fiind  în data de 16 iulie 2008,  la scurt timp de la instalarea Înalt Prea Sfinţiei Sale ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei,  a doua în data de 5 aprilie 2010, a doua zi a Sărbătorilor Sfintelor  Paşti, când a aşezat pe Sfânta Masă din Sfântul Altar, Sfântul Antimis şi a treia în data de 26 decembrie 2013, la sărbătoarea Soborul Maicii Domnului când a săvârşit Sfânta Liturghie.

Cel mai  important în această misiune este - nu numai zidirea Bisericii ca locaş de închinare, ci mai cu seamă zidirea sufletească a enoriaşilor acestei Parohii, de a avea fiecare Biserica în suflet ca mijloc de înduhovnicire, de a ajunge la asemănarea cu Dumnezeu prin har.

Servicii

  1. slujbă pomenire

Date de contact

Site / Social Media