La intersectia satului Roşu – com. Chiajna, judeţul Ilfov – cu extremitatea Sectorului 6, zona Militari-Bucureşti, din dorinţa enoriaşilor s-a născut Biserica «Sfânta Treime» – filie a Parohiei Roşu.
Așezată în partea de nord-vest a orașului, biserica cu hramul Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul este construită pe un teren donat de moștenitorii familiei Grant, între anii 1903-1918.
Parohia Naşterea Maicii Domnului – Drumul Taberei din Str. Targu-Neamt nr.12, sector 6, Bucureşti, cu hramurile “Naşterea Maicii Domnului, Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi Sfântul Emilian de Durostorum” a fost înfiinţată în anul 1996.
Parohia Sf. Francisc are rațiunea de a fi pentru faptul de a da mărturie despre credința noastră în locul și în timpul în care trăim.
Parohia Buna Vestire este deschisa in fiecare zi de la 08:00 - 20:00 (vara) 08:00 - 19:00 (iarna).
Parohia Cotroceni – Răzoare, păstrează un fragment din moaştele Sfântului Andrei Şaguna, precum şi un veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi.
Biserica Adormirea Maicii Domnului a fost începută în anul 1900, pe proprietatea boierului Alexandru Costescu, din satul Giuleşti, acesta fiind şi cel ce a suportat cheltuielile necesare construcţiei.
În urma cu 450 de ani, pe locul unde se înalța astăzi biserica Sf.Nicolae – Grozăvești era moşia cu numele Grozăveşti a unui proprietar Manea, atestată de un document din 1559.
Parohia Romano-Catolică Adormirea Maicii Domnului a fost înființată în 1992. Biserica parohială a fost construită în 1999.
Biserica Belvedere poartă hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel - 29 iunie, și al Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina - 25 noiembrie. Aceasta este situată în partea de nord-vest a capitalei, pe malul stâng al Dâmbovitei, în mijlocul cartierului studențesc Regie.
Biserica Adormirea Maicii Domnului "Militari I" se află în partea de vest a orașului București, într-o incinta rămasă intre blocurile din zona cuprinsă intre Str. Virtuții și Str. Apeductului. Biserica a fost construită în anul 1886, în zilele Mitropolitului Calinic Miclescu.
Parohia Sfânta Vineri – Drumul Taberei: mijloace de transport - autobuzele: 105, 126,168, 268, 368; troleibuzele: 90, 91, 93; tramvaiul: 41.
Parohia s-a înfiinţat în anul 2009, deşi terenul a fost acordat încă din 1993 pentru construirea unei biserici.
Din revista Magazin Istoric, nr. 6-1967, aflăm că aceasta a fost construită în anul 1836 pe terenul mănăstirii “Sfântul Sava”, servind drept biserică a cimitirului. Biserica purta supranumele Malmaison, după cazarma care se afla vis-a-vis de ea.
Biserică nou construită situată pe str. Politehnicii în zona bulevardului Iuliu Maniu.
Parohia Inaltarea Domnului - Drumul Taberei a fost infiintata pe data de 5 iunie 1997. Pe 12 iunie 1997 s-a pus piatra de temelie pentru construirea bisericii "Sfantul Antonie cel Mare".
Biserica Sf. Ioan Botezătorul este situată în cartierul Militari, într-o zonă cu mare densitate de blocuri de locuinţe, pe latura stângă a Bulevardului Iuliu Maniu.
În anul 1943, după planurile arhitectului Dumitru Ionescu-Berechet, s-a început ridicarea unei biserici cu dimensiunile de 37 x 16 m, cu o absidă semicirculară pentru Sf. Altar şi două spaţii dreptunghiulare laterale.
Situată la capătul căii Giuleşti, pe latura nordică, aşezământul Sfântului Nicolae a fost biserica satului Giuleşti-Sârbi, înfiinţat în anul 1831, devenit ulterior cartier al Bucureştilor.
Biserica Sfântul Grigorie Palama se află în Bucureşti, la circa un kilometru de podul Grozăveşti, pe malul drept al Dâmboviţei, lângă aleea de intrare principală a incintei Universităţii Politehnice Bucureşti.
Biserica Adormirea Maicii Domnului se situează pe partea de sud-vest a Căii Giuleşti, între case modeste, fiind retrasă de la drum. În spatele Sfântului Lăcaş se află cimitirul Giuleşti-Sărindar, de unde se desfăşoară o privelişte cuprinzătoare asupra văii largi a Dâmboviţei.
află ce este, când și cum se întrebuințează Agheasma Mare și ce efecte miraculoase are aceasta
află când și de ce se face pomenirea morților, ce se duce la biserică și când nu se fac parastase
rostește rugăciunea zilei de joi, în care este bine să ne rugam pentru iertarea păcatelor tuturor creștinilor, ale celor vii și ale celor răposați