Parohia Înălţarea Domnului

Sfinţirea a fost săvârşită în data de 1 noiembrie 1979 de către Înaltpreasfinţitul Teoctist, Mitropolitul Moldovei şi Sucevei. După sfinţire se dă un statut nou bisericii ca urmare a înfiinţării unei noi parohii, „Înălţarea Domnului” – Paşcani.

Parohia Sfântul Gheorghe

Parohia Sfântul Gheorghe Păcurari are biserica amplasată în cadrul Cimitirului Sfânta Treime al Primăriei Municipiului Iași. Suntem păstoriți de Pr. Alexăndrel Barnea și Pr. Măricel Bîtă.

Parohia Bărboi

Biserica Bărboi este siuată în partea de sud-est a oraşului Iaşi, mai exact în zona comercială din vechime numită "Podul-Vechiu".

Parohia Sf. Ap. Petru şi Pavel

Aşezată pe una dintre înaltele coline care înconjoară Municipiul Iaşi, cea din Nord-Estul oraşului, biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel este cea care întâmpină pe oricine soseşte aici şi cea care conduce pe cei care pleacă la şi de la Aeroport.

Parohia Sfântul Apostol Toma

Parohia Sfântul Apostol Toma din cartierul Alexandru cel Bun, Iași.

Parohia Romano-Catolică Sfântul Anton de Padova

Parohia Romano-Catolică Sfântul Anton de Padova din Iași este o biserică romano-catolică construită în perioada 1991-1995.

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Într-un important document „Bibliografia localităţilor şi monumentelor feudale din România” se menţionează ca şi an al construirii Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Uricani 1745.

Parohia Ziua Crucii

Biserica "Ziua Crucii" din Iași a fost construită prin subscriere publică în anul 1803 de către membrii breslei dubălarilor, în mijlocul unui cimitir dintr-o zonă mlăștinoasă aflată în lunca Bahluiului.

Parohia Sfântul Nicolae

Situată pe culmea dealului Tătărași, Biserica Sfântul Nicolae a fost zidită, în forma actuală, între anii 1810-1813.

Parohia Rusenii Vechi

Se crede că Biserica „Adormirea Maicii Domnului“ din satul Rusenii Vechi, comuna Holboca, Protopopiatul Iaşi II, a fost zidită pe la anul 1780 de către boierul Ioniţă și a fost terminată în anul 1782.

Biserica Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

Biserica Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul din Iași a fost construită în prima jumătate a secolului al XVII-lea.

Parohia Sfântul Gheorghe

Biserica din satul Slobozia a fost zidita in anul 1835 de catre boierul Iorgu Ghica.

Parohia Banu

Biserica Banu cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților” (prima duminică după Rusalii) este o biserică localizată în Iași pe Strada Gavriil Muzicescu nr. 9 (fostă Strada Banu).

Biserica Naşterea Maicii Domnului

Din pomelnice şi din alte documente vechi rezultă că primul ctitor al bisericii cunoscută astăzi cu numele Talpalari a fost marele vistiernic Iordache Cantacuzino.

Biserica Sf. Apostol și Evanghelist Ioan

Parohia Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan NICOLINA I, a fost înfiinţată începând cu dată de 01 septembrie 2011.

Parohia Adormirea Maicii Domnului

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Iași, cunoscută și sub numele de Catedrala veche, este o biserică romano-catolică construită în perioada 1782-1789 în municipiul Iași.

Parohia Înălţarea Domnului

Piatra de temelie la biserica „Înălțarea Domnului” a fost pusă la 1 octombrie 1990 de către IPS Pimen Suceveanul, pe atunci Episcop Vicar al Mitropoliei Moldovei și Sucevei.

Parohia Sfântul Sava

Biserica “Sf. Sava” – construcţie monumentală unică în Moldova, în care se îmbină elemente arhitecturale bizantine, orientale, gotice moldoveneşti şi munteneşti – se înscrie ca una dintre cele mai impresionante şi mai vechi biserici.

Parohia Sfântul Haralambie

Biserica parohiei „Sf. Haralambie” este aşezată într-una din cele mai frumoase zone ale încărcatului de istorie oraş, Iaşi. În apropierea ei sunt casele memoriale Mihail Codreanu, George Topârceanu, Petru Poni, Mihail Kogălniceanu, Vasile Conta.

Parohia Sfântul Gheorghe Lozonschi

Biserica actuală a fost zidită pe locul unei biserici de lemn cu hramul „Sf. Gheorghe”, datând din secolul al XVI-lea.

Parohia Sfânta Treime

La inițiativa lui Iancu Sevastopou, biserica a fost construită, din donațiile credincioșilor, între anii 1844-1853, pe terenul donat de Mănăstirea Sf. Trei Ierarhi din Iași, și sfințită în 11.10.1853.

Biserica Sfântul Nectarie

Biserica Sfântul Nectarie din Iași a fost zidită ca nevoie pentru enoriașii cartierului nou construit de regimul comunist în anii '60.

Biserica Sfântul Nicolae Domnesc

Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc” din Iași este o biserică ortodoxă din municipiul Iași, construită de Ștefan cel Mare în perioada 1491-1492 și refăcută în anii 1884-1904 de arhitectul francez André Lecomte du Noüy.

Articole recomandate
Ceremonia de înmormântare - tradiții, obiceiuri și superstiții

O înmormântare ortodoxă presupune pregătirea acesteia, înmormântarea în sine și pomenirea decedatului. Vezi detalii despre tradiții, obiceiuri și superstiții!

Rugăciunea zilei de luni

rostește rugăciunea zilei de luni pentru spor, liniște sufletească și o săptămână binecuvântată

Organizarea unui eveniment funerar

citește detalii legate de organizarea unui deces și de ce este nevoie de un plan bine pus la punct