Biserica sârbească Sf. Petru și Pavel

Biserica Sârbească, cu hramul Sfinților Petru și Pavel, este un lăcaș de cult din municipiul Arad. A fost ridicat între anii 1698-1702.

Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil

Planurile pentru construirea bisericii au fost întocmite în 1935 de către arhitectul Iosif Kalonsek din Arad, în stil bizantin.

Biserica Sf. Ioan Botezătorul

Biserica Sf. Ioan Botezatorul este localizată pe str. Independenţei, nr. 5A, Arad.

Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim

Construcţia acestui edificiu impunător a început în 15 iulie 2012, când s-a pus piatra de temelie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Biserica Naşterea Maicii Domnului

Parohia Arad-Gai este situată în partea de nord-vest a municipiului Arad, în cartierul Gai. Prima atestare documentară datează din anul 1801.

Biserica Sfântul Nicolae

Construcția bisericii parohiale a început la data de 10.10.2000, după ce la sărbătoarea ,,Intrării în biserică a Maicii Domnului’’(21.11) a anului 1999 I.P.S. Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, a sfințit locul și a pus piatra de temelie noii biserici cu același hram Sf. Ierarh Nicolae, în parcul din mijlocul parohiei.

Biserica Sf. Mare Mc. Gheorghe

Cel care a depus eforturi pentru înfiinţarea noii parohii a fost preotul prof. dr. Nicolae Popovici, secondat de o serie de intelectuali şi funcţionari din administraţia de stat în frunte cu dr. Aurel Crişan.

Biserica Sf. Apostol Andrei

Parohia Arad Micalaca Noua zona 300, a fost înființata in anul 2003.

Articole recomandate
Rugăciunea zilei de luni

rostește rugăciunea zilei de luni pentru spor, liniște sufletească și o săptămână binecuvântată

Rugăciunea zilei de miercuri

vezi cele mai puternice rugăciuni ale zilei de miercuri pe care le poți rosti pentru iertarea păcatelor și pace sufletească

Tămâia, simbol al rugăciunii. Când, cum și de ce folosim tămâia?

Tămâia este un element esențial în slujbele religioase și creează o atmosferă de liniște, meditație, prielnică pentru rugaciunie. Afla când, cum și de ce folosim tămâia!

Ai nevoie de detaliile unei biserici din orasul Arad? Aici poti gasi datele de contact actualizate precum si localizarea pe harta a acestora.