Biserica Cuvioasa Parascheva

Biserica Sf. Cuv. Parascheva este o biserică modestă dintr-un cartier mărginași al Mun. Craiova care adăpostește Veșmântul Cuvioasei Parascheva de la Iași.

Biserica Sfânta Treime

Biserica Sfânta Treime este situată în strada Ion Maiorescu nr.9 (fosta Barbu Ştirbei ), în faţa Colegiului Naţional Carol I.

Parohia Sfântul Grigorie Decapolitul

Parohia Sfântul Grigorie Decapolitul Craiova (Preajba) are o Biserică ce poartă hramurile Sf Grigorie Decapolitul și Sf Arhidiacon Ștefan.

Parohia Toți Sfinții

Biserica romano-catolică din Craiova, cu hramul de Sărbătoarea Tuturor Sfinților, este un lăcaș de cult situat în centrul Craiovei. Edificiul este cunoscut și sub denumirea de „Biserica Sfântul Anton”.

Biserica Buna Vestire

Biserica catolică localizată în Craiova, jud. Dolj, Calea Severinului nr. 2.

Biserica Sfântul Mina

Biserica Sfântul Mina este situată vizavi de Spitalul Municipal “Filantropia”.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sf. Apostoli este un monument arhitectural și religios de valoare deosebită din Craiova, situat în apropierea zonei centrale, pe str. Sf. Apostoli.

Parohia Sfântul Nicodim

Biserica din Craiova, închinată Sfântului Nicodim, a fost ridicată cu sprijinul credincioșilor și al autorităților publice locale în cartierul Craiovița Nouă, la intersecția bulevardelor Calea Severinului și Dacia, străjuind la poarta de intrare a municipiului dinspre nord-vest.

Biserica Mântuleasa

Biserica Mântuleasa din Craiova este situată pe Calea Unirii nr.81, aflându-se pe locul unei vechi mahalale cunoscută sub același nume.

Biserica Sfântul Nicolae

Parohia Sf. Nicolae Amaradia (Belivacă) este unitate de cult ortodoxă, dependentă canonic de Mitropolia Olteniei - Protoieria Craiova Nord.

Biserica Înălțarea Sfintei Cruci

Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Craiova este unul dintre puținele locașuri de cult ridicate în timpul regimului comunist. Parohia a fost înființată în anul 1945.

Parohia Sfinții Apostoli

Biserica „Sfinții Apostoli” din Băilești este prima biserică din municipiu zidită din cărămidă în această localitate.

Biserica Madona Dudu

Este cunoscută mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova.

Biserica Sfântul Spiridon

Biserica Sfântul Spiridon din Craiova, județul Dolj, se află pe strada Jean Negulescu nr.3, localitatea Craiova și mai este cunoscută și sub numele de Biserica Vladaianului sau Biserica Albă.

Articole recomandate
Proceduri legale în cazul decesului la spital

vezi detalii legate de procedura legală în cazul decesului la spital

Rugăciunea de călătorie - cum te rogi când călătorești?

Citește o rugăciune de călătorie binecuvântată, pentru un drum fără probleme, în care să fii ocrotit și protejat

Rugăciunea zilei de miercuri

vezi cele mai puternice rugăciuni ale zilei de miercuri pe care le poți rosti pentru iertarea păcatelor și pace sufletească