Biserica Sf. Cuv. Parascheva este o biserică modestă dintr-un cartier mărginași al Mun. Craiova care adăpostește Veșmântul Cuvioasei Parascheva de la Iași.
Biserica Sfânta Treime este situată în strada Ion Maiorescu nr.9 (fosta Barbu Ştirbei ), în faţa Colegiului Naţional Carol I.
Parohia Sfântul Grigorie Decapolitul Craiova (Preajba) are o Biserică ce poartă hramurile Sf Grigorie Decapolitul și Sf Arhidiacon Ștefan.
Biserica romano-catolică din Craiova, cu hramul de Sărbătoarea Tuturor Sfinților, este un lăcaș de cult situat în centrul Craiovei. Edificiul este cunoscut și sub denumirea de „Biserica Sfântul Anton”.
Biserica catolică localizată în Craiova, jud. Dolj, Calea Severinului nr. 2.
Biserica Sfântul Mina este situată vizavi de Spitalul Municipal “Filantropia”.
Biserica Sf. Apostoli este un monument arhitectural și religios de valoare deosebită din Craiova, situat în apropierea zonei centrale, pe str. Sf. Apostoli.
Biserica din Craiova, închinată Sfântului Nicodim, a fost ridicată cu sprijinul credincioșilor și al autorităților publice locale în cartierul Craiovița Nouă, la intersecția bulevardelor Calea Severinului și Dacia, străjuind la poarta de intrare a municipiului dinspre nord-vest.
Biserica Mântuleasa din Craiova este situată pe Calea Unirii nr.81, aflându-se pe locul unei vechi mahalale cunoscută sub același nume.
Parohia Sf. Nicolae Amaradia (Belivacă) este unitate de cult ortodoxă, dependentă canonic de Mitropolia Olteniei - Protoieria Craiova Nord.
Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” din Craiova este unul dintre puținele locașuri de cult ridicate în timpul regimului comunist. Parohia a fost înființată în anul 1945.
Biserica „Sfinții Apostoli” din Băilești este prima biserică din municipiu zidită din cărămidă în această localitate.
Este cunoscută mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova.
Biserica Sfântul Spiridon din Craiova, județul Dolj, se află pe strada Jean Negulescu nr.3, localitatea Craiova și mai este cunoscută și sub numele de Biserica Vladaianului sau Biserica Albă.
rostește cele mai puternice rugăciuni ale părintelui Arsenie Boca
vezi legenda, tradiții și obiceiuri, rostește o rugăciune către Sf. Ierarh Nicolae
află când și de ce se face pomenirea morților, ce se duce la biserică și când nu se fac parastase