Biserica „Sfântul Mina” din Suceava este o biserică ortodoxă din municipiul Suceava, care a fost construită între anii 1998-1999 în cartierul Obcini, pe Bulevardul Inginer Gavril Tudoraș (fosta Strada Dornelor).
Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Suceava, cunoscută și sub denumirea de Biserica Martirilor „In Memoriam”, este un lăcaș de cult ortodox construit în perioada 1996-2004.
Biserica Sfântul Dumitru, aflată în apropierea Curții Domnești, în centrul orașului Suceava, a fost ctitorită intre anii 1534-1535, de către domnitorul Petru Rareș.
Parohia Sf. Împărați Constantin și Elena este localizată in Cartierul Burdujeni, Suceava.
Biserica Sfânta Vineri se află în Cartierul G. Enescu, Suceava. Înființată în 1991, Biserica este sfințită în anul 2001.
Zidăria noii biserici a fost executată până în anul 2004, când a şi fost acoperită biserica cu înveliş din carton asfaltat pentru a proteja lucrările de până atunci.
Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva este localizată pe strada Victoriei din Suceava.
Lucrările de construcţie a Bisericii „Sf. Gheorghe“ din Burdujeni au debutat în 1996, când a fost pusă piatra de temelie şi s-a sfinţit locul de construcţie.
Biserica Sfânta Elisabeta din Ițcani a fost construită în anul 1902 în satul Ițcani, astăzi cartier al municipiului Suceava. Biserica are hramul Sfânta Elisabeta a Ungariei, sărbătorit în data de 17 noiembrie.
Biserica „Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava este o biserică romano-catolică construită în anii 1820-1822 sau, după alte surse, în 1832-1836, în municipiul Suceava.
Biserica „Sfântul Gheorghe” din Suceava, cunoscută și sub denumirea de Biserica Mirăuți, este o biserică ortodoxă construită în secolul al XIV-lea și apoi reconstruită în secolul al XVII-lea în municipiul Suceava.
Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ a comunităţii ucrainene din Suceava şi-a început activitatea în anul 2002, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Pimen, sub ascultarea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.
Hram principal: Sfântul Mare Mucenic Ioan cel nou de la Suceava.
vezi definițiile și semnificațiile a câtorva termeni religioși des întâlniți în vocabularul bisericesc sau în manualele de Religie
vezi ce rugăciuni sunt recomandate a fi rostite în ziua de marți
citeste o rugăciune pentru iertarea păcatelor și mântuirea celor adormiți sau pentru bunul sfârșit al vieții