Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Slatina a fost construită în anul 1736, ctitorită de către Necula Slătineanu și jupâneasa Bălașa. Lăcașul este inclus în lista monumentele istorice a județului Olt.

Biserica Sfântul Nicolae

Biserica Sfântul Nicolae construiă în zona centrală a municipiului Caracal, la intersecţia străzii Plevnei cu strada 1 Decembrie 1918, este un monument de arhitectură religioasă.

Biserica Sfântul Nicolae

Biserica a fost construită în jurul anului 1863, reparată în 1910, 1925, 1935, 1940.

Biserica Sfântul Nicolae

Biserica Sfântul Nicolae este localizată pe strada Streharet, nr. 141 din Slatina, județul Olt.

Biserica Toţi Sfinţii

Unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectură din Caracal este Biserica Toţi Sfinţii. De dimensiuni modeste, dar prezentând interesante elemente arhitectonice, biserica atrage atenţia şi trezeşte curiozitatea tuturor vizitatorilor.

Biserica Sf. Ioan Botezătorul

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ din Slatina a fost ridicată în partea vestică a municipiului, în cartierul Grădişte, în anul 1796, în timpul domnitorului Alexandru Ipsilanti, cu binecuvântarea Mitropolitului Grigore.

Biserica Sf. Pantelimon

Biserica Sfântul Pantelimon este singura din cartierul Steaua.

Biserica Sf. Dumitru

Biserica a fost zidită la 1753 de Ștefan Trapezunda-vel Ban al Craiovei și Protopopul Radu Cazanescu. La 1913 i s-a adăugat pridvorul pe cheltuiala și munca enoriașilor.

Parohia Romano-Catolică Nașterea Sfintei Fecioare Maria

Parohia Nașterea Sfintei Fecioare Maria a fost înființată în 1990 de ÎPS Arhiepiscop Ioan Robu. Biserica parohială a fost construită în 1996.

Biserica Sfântul Ioan Botezătorul

Biserica ortodoxă „Sfântul Ioan Botezătorul” din Caracal, județul Olt, a ridicată în anul 1768. Lăcașul de cult a ars într-un incendiu în anul 1802, dar a fost refăcut de către negustorul Ion Băluț.

Biserica Sfântul Nicolae

Biserica Sfântul Nicolae și Adormirea Maicii Domnului din comuna Făgețelu, județul Olt este ridicată în anul 1830 în stilul brâncovenesc.

Biserica Sfinţii Împăraţi

Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena este situată pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 188 B, Bals.

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena

Biserica Sfinții Constantin și Elena a fost construită în anul 1793, ctitorită de către Treti Logofătul, Constantin Rătescu și Nicolae Mumuianu, fiind înscrisă în lista monumentelor istorice din județul Olt.

Biserica Buna Vestire

Biserica a fost construită în anul 1910 și reparată între anii 1966-1971.

Articole recomandate
Priveghi - semnificație, obiceiuri și superstiții

Află ce semnifică priveghiul celui adormit, care sunt obiceiurile, unde se desfășoară și care este conduita potrivită pentru acest eveniment.

Rugăciunile părintelui Arsenie Boca

rostește cele mai puternice rugăciuni ale părintelui Arsenie Boca

Rugăciunea de duminică, cea mai importantă zi din săptămână

rostește rugăciunea zilei de duminică făcătoare de minuni sau pentru tihna sufletului