Biserica Sfântul Nicolae

Despre noi vezi date de contact

Actuala biserică Sf. Nicolae a fost construită în anul 1863 de preotul Ioan Economu, pe locul unei alteia mai mică şi mai veche „clădită la anul 1770“ de potropopul Mihail din Gostavăţ. Pisania aflată la intrarea în biserică deasupra uşii, a fost refăcută şi întregită cu noi date, aducându-se istoria monumentului religios până în anul 1984.

Începând cu anul 1990 s-a refăcut exteriorul bisericii în praf de marmură, iar în interior pardoseala a fost înlocuită cu mozaic. Biserica Sf. Nicolae este o clădire  spaţioasă în formă de cruce, pictura interioară în stil neobizantin este de o rară fineţe şi expresie.
 
Ceea ce constituie podoaba acestei biserici e tâmpla, jeţul regal, amvonul şi două port-icoane sculptate în lemn, de o execuţie cum rar se poate vedea „aduse direct de la Paris de colonelul Vlădoianu“, în amintirea copilei lui decedate Stela Vlădoianu.  
 
În curtea largă a bisericii se găsesc trei monumente funerare, unul din piatră făcut la 1832, pe care stă scris „Aici stau în repaus Dumitru Greceanu şi Zoe, a sa consoartă, de neam Racoviceanu, răposatu la 1832 Martie şi 1832 August“.