Multă lume consideră că florile sunt purtătoarele unor mesaje și că oferirea de flori te ajută să transmiți chiar și cele mai profunde sentimente. Putem spune că florile vorbesc pentru noi atunci când noi nu putem sau ne ajută să ne exprimăm.

10 aranjamente florale pentru capac sicriu

O floare poate avea mai multe semnificații în funcție de culoare, ocazie și persoana căreia îi este adresată. În momentele dificile ale vieții, când ne confruntăm cu decesul unui apropiat, e greu, chiar foarte greu să te gândești la limbajul florilor sau la ce combinații de flori să alegi pentru buchetul sau coroana de flori pe care o vei depune în memoria celui drag. Însă, cu puțin ajutor din partea personalului calificat de la florăria la care apelezi și cu câteva informații pe care le oferi referitoare la persoana decedată (ce flori îi plăceau, ce culoare prefera, ce tip de persoană era etc), poți obține ceva foarte elegant și demn pentru aceasta.

Am discutat într-un articol separat despre Cele mai rezistente 10 flori funerare. De asemenea, într-un alt articol am prezentat Ce flori alegem pentru coroanele funerare? M-am gândit că ar fi util să ne concentrăm atenția și asupra aranjamentului floral funerar care se așază pe capacul de sicriu. Trebuie să știi că nu este obligatoriu, însă cu siguranță oferă o notă de eleganță și sobrietate ceremoniei funerare. În plus, aranjamentele florale pentru capacul de sicriu sunt cele care însoțesc persoana decedată în groapă, florile care vor fi cel mai aproape posibil de aceasta. 

Aranjamentele pot avea dimensiuni diferite în funcție de opțiunea familiei. Pot avea lungimi de 40-50 cm sau pot fi mai mari și chiar să acopere întreg sicriul.

De obicei, pentru ca florile să își păstreze prospețimea și rezistența, aceste aranjamente sunt lucrate pe suport special cu burete mineral. De asemenea, verdeața folosită în aranjamente este de cea mai bună calitate pentru a avea efectul dorit.

Iată 10 modele pe care le consider foarte interesante și elegante:

aranjament sicriu trandafiri rosii

Aranjament floral funerar alcătuit din trandafiri roșii

Încep enumerarea modelelor de aranjamente florale funerare cu unul simplu dar extrem de frumos și elegant. Acest aranjament alcătuit doar din trandafiri roșii și ornat cu verdeață poate fi realizat pentru o persoană extrem de apropiată, simbolizând iubirea puternică și afecțiunea, precum și regretul imens pentru pierderea acesteia. Ne putem gândi în această situație la decesul unuia dintre părinți sau al unuia dintre soți. 

 

aranjament sicriu frezii

Aranjament floral funerar alcătuit din frezii de diferite culori

Fără îndoială, freziile sunt unele dintre cele mai apreciate flori de primăvară, iar frumusețea și eleganța lor reușesc să alcătuiască aranjamente impresionante. Un asemenea aranjament așezat pe capacul unui sicriu îl poate caracteriza pe cel decedat ca fiind un partener de încredere, un prieten loial sau un părinte iubitor. 

 

aranjament sicriu trandafiri albi roz

Coroană rotundă alcătuită din trandafiri albi și roz

Simbol al purității și inocenței, al tinereții și dragostei, această coroană poate fi aleasă la decesul unei persoane tinere. Pe de altă parte, combinația de trandafiri albi cu roz poate semnifica și recunoștința și aprecierea față de o persoană. 

 

aranjament sicriu lalele albe germini trandafiri albi

Aranjament funerar alcătuit din lalele albe, germini și trandafiri albi, ornat cu verdeață și ferigă

Trandafirii și lalelele sunt prin excelență florile care exprimă cel mai bine iubirea. Un aranjament floral funerar alcătuit din aceste flori împreună cu germini și multă verdeață va reuși să transmită mesajul dragostei puternice, al regretului profund pentru pierderea celui drag și al dorului. Ca atare, acest tip de aranjament poate fi întâlnit pe capacul unui sicriu la decesul unuia dintre soți.

 

aranjament sicriu inima funerara trandafiri albi orhidee

Inimă funerară din trandafiri albi și orhidee ornați cu gipsofila și verdeață

Frumusețea și eleganța clasică a trandafirilor albi va fi întotdeauna apreciată, iar alături de orhideele albe și gipsofila vor forma un aranjament floral special. Iar opțiunea ca aranjamentul funerar să fie în formă de inimă va simboliza dragostea eternă, aprecierea și recunoștința pentru persoana pierdută. Este o alegere potrivită ca această inimă să fie așezată pe sicriul unei femei.

aranjament sicriu cruce funerara trandafiri crizanteme orhidee

Cruce funerară din trandafiri, crizanteme și orhidee

Crucea funerară din flori naturale simbolizează continuarea vieții și a iubirii. Chiar dacă pierderea este grea, viața trebuie să meargă înainte. Chiar și așa, persoana decedată va rămâne pururea în memoria și sufletele celor dragi. Această cruce funerară poate fi așezată pe sicriu la decesul unuia dintre bunici sau al unei persoane vârstnice.

 

aranjament sicriu minigerbere trandafiri rosii eustome

Aranjament floral funerar alcătuit din minigerbere portocalii, trandafiri roșii și eustome verzi

Cromatica oferită de florile de minigerbera, trandafiri și eustome transmite o emoție puternică, o sensibilitate aparte și o tristețe apăsătoare. Un astfel de aranjament poate fi așezat pe un sicriu alb, destinat decesului unui tânăr, la a cărui ceremonie funerară se resimt din plin durerea profundă, jalea și regretul enorm. 

 

aranjament sicriu trandafiri rosii crizanteme albe garoafe rosii

Aranjament floral funerar din trandafiri roșii, crizanteme albe și garoafe roșii

O combinație inedită de crizanteme albe, garoafe și trandafiri roșii, cuprinse într-un aranjament floral funerar pentru capacul de sicriu, este alegerea potrivită pentru a transmite sincerele regrete unui suflet rătăcit dincolo de lumea în care trăim. 

 

aranjament sicriu gerbera roz trandafiri rosii orhidee

Aranjament floral funerar din gerbera roz, trandafiri roșii, orhidee verzi și lisianthus alb

Acest aranjament alcătuit din gerbera, trandafiri, orhidee și lisianthus reprezintă echilibrul perfect între dragoste puternică, eleganță și recunoștință. Iată un exemplu de aranjament care va reuși să transmită pe deplin sentimentele față de persoana dragă ce a părăsit lumea celor vii și a pășit pe drumul eternității.

 

aranjament sicriu anthurium trandafiri rosii

Aranjament floral funerar alcătuit din anthurium și trandafiri roșii

Florile de Anthurium sunt cunoscute ca fiind şi unele prin intermediul cărora să ne exprimăm regretele faţă de o persoană care a plecat dintre noi. Așadar, în combinație cu trandafirii roșii pot alcătui un impresionant aranjament floral funerar încărcat de emoție și sensibilitate. 

Florile sunt printre cele mai încântătoare minuni ale naturii. Varietatea de sortimente și culori contribuie la realizarea unor buchete și aranjamente speciale. Semnificația florilor poate diferi în funcție de tipul și de culoarea acestora. Simbolistica lor este cu atât mai importantă atunci când îți dorești să transmiți anumite sentimente prin intermediul florilor. În consecință, interesează-te puțin înainte sau apelează la specialiști. Exemple de aranjamente florale funerare potrivite pentru capacul de sicriu sunt extrem de numeroase, iar recomandările oferite de florarii profesioniști vor fi cu siguranță de folos și vor contribui la realizarea unui aranjament deosebit. 

Dacă vrei să ne oferi și tu sugestii pentru acest subiect, lasă-ne comentariul tău mai jos.

Comentarii
Articole recomandate
Postul Crăciunului 2024 - ce ai voie, ce nu ai voie și care sunt zilele de dezlegare la pește?

vezi zilele cu dezlegare la pește, ce ai voie sau nu să mănânci sau să faci, istorie și semnificatii, tradiții & obiceiuri

Parastasul de 40 zile în religia ortodoxă

afla semnificația parastasului de 40 zile, ce se dă de pomană, când se face și ce se pregătește pentru biserică și cimitir

Ajutorul de deces 2024 – cine beneficiază, cât este și cum îl obții

vezi actele necesare pentru obținerea ajutorului de deces