Despre noi vezi date de contact

Firma noastră de pompe funebre, pe lângă o gamă diversă de servicii funerare, vă oferă asistență și în organizarea procesului de incinerare umană. În România, conform legii în vigoare, o persoană are dreptul să aleagă ce se întâmplă cu trupul său după moarte, iar noi oferim aceste servicii pentru persoanele care și-au exprimat încă din timpul vieții dorința de a fi incinerate după moarte, sau la cererea familiilor acestora.

DOCUMENTE NECESARE PENTRU PROCESUL DE INCINERARE UMANĂ

Pentru a da curs procesului de incinerare umană, sunt necesare următoarele acte:

 • Certificatul de deces
 • Adeverința de înhumare
 • Certificatul de îmbălsămare
 • Adeverința de la DSP
 • Programare pentru incinerare

De asemenea, pentru a putea solicita și programa o incinerare, mai sunt necesare și documentele de mai jos:

 • Actul de identitate al persoanei care solicită incinerarea;
 • Actul de stare civilă care să ateste gradul de rudenie față de persoana decedată;
 • Consimțământul scris al ambilor părinți în cazul în care persoana decedată este un copil.

CARE SUNT ETAPELE INCINERĂRII UMANE?

Incinerarea umană este un proces ireversibil pe care persoanele din țara noastră îl pot alege ca o ieșire demnă din scena vieții și care se desfășoară în următoarele etape:

 • Obținerea documentelor necesar;
 • Transportul sicriului la crematoriu uman ales;
 • Ceremonia de rămas bun;
 • Incinerarea propriu-zisă;
 • Depunerea cenușii într-o urnă care la final va fi înmânată familiei.

Toate aceste etape sunt precedate, la fel ca în cazul unei ceremonii de înhumare, de constatarea decesului de către medicul de familie sau un medic cu drept de liberă practică, toaletarea și îmbălsămarea trupului celui decedat.

CE SERVICII SUNT INCLUSE ÎN PACHETUL DE INCINERARE UMANĂ OFERIT DE FUNERARE BESLIU?

Funerare Besliu oferă clienților săi asistență pe tot parcursul procesului de organizare a incinerării. Astfel, vă oferim sprijin în îndeplinirea îndatoririlor legale, precum și consiliere în organizarea ceremoniei. De asemenea, vă punem la dispoziție sicriul de tranzit, dar și o gama variată de urne funerare confecționate din lemn, metal sau ceramică, ce pot fi utilizate pentru păstrarea cenușii persoanei dragi, trecute în neființă.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE LEGATE DE PROCESUL DE INCINERARE

 • Cât timp durează incinerarea propriu-zisă?

Întreg procesul de incinerare a unei persoane durează între două și trei ore. Durata acestuia depinde de o serie de facturi printre care amintim: greutatea corpului sau materialul sicriului folosit.

 • Ce se întâmplă cu rămășițele umane rezultate după incinerare?

După finalizarea procesului de incinerare, rămășițele care rezultă sunt colectate într-o tavă și lăsate să se răcească. Cenușa va fi apoi supusă unui proces de fărâmițare, până va căpăta consistența prafului și apoi va fi depusă în urma care la final va fi înmânată familiei. Această urnă poate fi păstrată într-un loc special sau împrăștiată în natură.

 • Poate familia asista la procesul de incinerare?

Da. Dacă familia persoanei decedate dorește să asiste la procesul de incinerare a acesteia, ea poate asista la acest eveniment.

 • Este necesar un sicriu pentru incinerare?

Da. Trupurile persoanelor decedate care urmează a fi incinerate trebuie așezate în sicrie. În alegerea acestora este important să se țină cont de necesitatea fabricării lor din materiale inflamabile.

DE CE SĂ APELEZI LA FIRMA FUNERARE BESLIU PENTRU ÎNLESNIREA PROCESULUI DE INCINERARE?

Echipa Funerare Besliu are experiența necesară pentru a vă oferi servicii funerare de calitate, atât în Brașov, cât și în oriunde altundeva pe teritoriul României. Considerăm că profesionalismul de care dăm dovadă în orice situație este punctul nostru forte și suntem pregătiți să vă acordăm sprijinul necesar pentru a conduce pe ultimul drum persoana dragă, cu tot respectul cuvenit, indiferent dacă optați pentru o înmormântare în stil tradițional, sau o incinerare.

CÂT COSTĂ SERVICIUL DE INCINERARE UMANĂ?

Taxele legate de procesul de incinerare umană variază în funcție de serviciile solicitate. Echipa Funerare Besliu vă pune la dispoziție pachete funerare variate ca preț, ce combină diferite servicii și tipuri de sicrie.

De exemplu, unul din aceste servicii constă într-un plan funerar în rate, pentru care poate opta orice persoană cu vârsta de peste 18 ani care dorește să se pregătească din timp pentru ultimul drum.

Pentru mai multe informații sau explicații cu privire la serviciile funerare pe care vi le putem oferi, vă încurajăm să ne contactați oricând. Suntem aici pentru a vă oferi tot sprijinul necesar în momentele dificile de după despărțirea de o persoană dragă, astfel încât să vă puteți concentra mai mult pe amintirile frumoase, trăite împreună, și bineînțeles, pe propria vindecare.

Video

Servicii

 1. consultanţă
 2. incinerare
 3. urne funerare
 4. transport funerar

Site / Social Media