Fiecare dintre noi va ajunge în situaţia, deloc plăcută, dar inevitabilă, de a trimite un mesaj de condoleanţe. Indiferent dacă persoana care a pierdut pe cineva drag este mai apropiată sau mai îndepărtată, este important să fim alături de ea. Am pregătit imagini şi idei de mesaje de condoleanţe pentru diverse situaţii, cu ajutorul cărora să poţi transmite acelei persoane că îți pasă.

mesaje condoleante inima

Vestea trecerii în neființă a unei persoane apropiate este tulburătoare și greu de suportat. Deși nu există cuvinte care să îndepărteze durerea resimțită, este important să fii alături de familia celui decedat și să arăți că ești aproape. Un mesaj de condoleanțe este un gest frumos pe care îl poți face, chiar dacă acesta nu ajută prea mult, dar contează.

Decesul unui membru al familiei sau unui prieten apropiat aduce în sufletul nostru, pe lângă durere, şi un sentiment de neputinţă. În acele momente grele, în mod sigur, orice mesaj, orice vorbă sau gând bun din partea oamenilor din viaţa noastră, CONTEAZĂ. Am structurat acest articol în următoarele secțiuni:

 

Cum şi unde trimiţi mesaje de condoleanţe

Este foarte greu să-ţi gestionezi emoţiile şi să găseşti cuvintele potrivite într-un moment atât de delicat. De partea cealaltă, când ai de-a face cu moartea unui membru al familiei sau unui prieten apropiat, pur şi simplu nu ai timp să răspunzi şi să vorbeşti la telefon cu toate persoanele care te sună. De aceea, trimiterea unui mesaj de condoleanţe poate fi cea mai bună soluţie.

telefon mesaje condoleante

Telefon (SMS, WhatsApp)

Cel mai la îndemână, este trimiterea unui mesaj de condoleanţe prin SMS sau pe WhatsApp, astfel mesajul rămâne confidenţial şi nu poate fi văzut de altcineva în afară de tine şi de persoana căreia îi trimiţi.

Vei găsi în acest articol multe idei de mesaje de condoleanţe care să te ajute să îţi exprimi cât mai bine empatia şi gândurile bune faţă de persoana care suferă după pierderea cuiva drag.

 

Site-ul Condoleante.ro - Anunțuri decese

Un gest frumos poate fi reprezentat și de adăugarea unui anunț deces, fie el de condoleanțe, comemorare sau înmormântare, unde să aduci un ultim omagiu persoanei dragi ție. Ulterior, acest mesaj poate fi distribuit și pe rețelele de socializare.


Adaugă un anunţ GRATUIT
adaugă un anunţ de condoleanţe, de comemorare sau un anunţ de deces

Adaugă anunț

 

Facebook, Social Media

Facebook este cea mai folosită reţea de socializare în ţara noastră şi în mod normal, tot aici se transmit cele mai multe mesaje de condoleanţe. Totuşi, înainte de a posta ceva pe Facebook, fie pe pagina ta, fie pe pagina persoanei dispărute, este bine să verifici dacă familia sau apropiaţii acesteia au făcut public acest lucru. Este o idee bună să trimiţi un mesaj privat pe Messengerul de pe Facebook. 

Trebuie să înţelegi că nu toţi gândim la fel, mai ales în astfel de momente. Chiar dacă tu eşti o persoană activă pe reţelele de socializare, nu toată lumea vrea să îşi prezinte evenimentele importante din viaţă pe internet, mai ales când e vorba de pierderea unei persoane dragi.

Dacă deja sunt postate mesaje de condoleanţe pentru familia şi apropiaţii persoanei dispărute, poţi trimite un mesaj sau chiar o imagine sugestivă. Vei găsi destule idei şi imagini cu mesaje de condoleanţe în continuarea articolului.

 

Flori însoţite de mesaje de condoleanţe

Un mod elegant prin care să îţi exprimi regretul pentru pierderea suferită de o persoană din viaţa ta, mai ales dacă nu poţi fi fizic alături de ea, este trimiterea unui aranjament floral însoţit de un mesaj frumos. În acest sens, îţi recomand şi articolul Cele mai frumoase mesaje pentru coroanele funerare sau poţi să citeşti acest articol în continuare pentru a descoperi cele mai bune idei de mesaje de condoleanţe.

flori mesaj condoleante

 

Mesaje de condoleanţe pentru pierderea mamei / tatălui

Sunt foarte trist(ă) să aflu de mama ta. Mă gândesc la tine (mă rog pentru tine) să poți trece peste aceste momente grele.

mesaje condoleante sunt foarte trist sa aflu

Cu sufletul împietrit am aflat de moartea mamei tale. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

mesaje condoleante Cu sufletul impietrit am aflat de moartea mamei

Îmi e greu să mă gândesc că nu mai e printre noi. ………. era un om minunat și regret tare mult ce s-a întâmplat. Condoleanțe din inimă!

mesaje condoleante imi e greu sa ma gandesc

Profund îndureraţi am aflat de moartea neaşteptată a ……….. Nimeni nu este întrebat, când doreşte să plece din această lume. A plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristeţe şi durere. Fie ca bunul Dumnezeu să-ţi poată alina durerea şi să-i odihnească sufletul!

mesaje condoleante fie ca bunul dumnezeu sa ti poata alina

A luptat din răsputeri cu suferința, a luptat și a pierdut. A lăsat în urma lui / ei un gol imens. Singurul loc, de unde nu îl / o poate lua nimeni, este inima noastră, unde va rămâne veșnic. Dumnezeu să-l / o odihnească în pace!

mesaje condoleante a luptat din rasputeri cu suferinta

Fie ca Domnul să vă binecuvânteze și să vă aline durerea în această perioadă de mare tristețe sufletească. Vă rugăm să acceptați condoleanțele noastre sincere.

mesaje condoleante fie ca domnul sa va binecuvanteze

………. a plecat din vieţile noastre, dar va rămâne în inimile noastre pentru TOTDEAUNA! Drum lin spre îngeri!

mesaje condoleante tatal tau a plecat din vietile noastre

Cutremuraţi în adâncul sufletului am aflat cumplita veste a plecării dintre noi, la cele veşnice a tatălui tău. Dumnezeu să-l aşeze într-un loc special, de unde să ne vegheze pe noi, cei care l-am iubit şi preţuit!

mesaje condoleante dumnezeu sa il aseze intr un loc special

Ştiam de suferinţa prin care trece tatăl tău şi totuşi speram ca el să mai poată rămâne printre noi o vreme. Dumnezeu însă s-a grăbit să-l ia. Ceasul despărţirii a sosit, lăsând în urmă un gol imens şi lacrimi. Dumnezeu să-l aibă în paza sa!

mesaje condoleante ceasul despartirii a sosit

Tatăl tău / Mama ta a fost întotdeauna un exemplu pentru noi. Îmi pare rău pentru o pierdere atât de grea.

mesaje condoleante mama ta a fost intotdeauna

Mesaje de condoleanţe pentru pierderea bunicii / bunicului

Îmi pare tare rău pentru pierderea bunicii tale / bunicului tău. Condoleanțe din inimă!

mesaje condoleante imi pare tare rau pentru pierderea

Gândurile și rugăciunile mele sunt pentru tine în aceste momente. Bunica ta / Bunicul tău a fost o persoană minunată care va trăi mereu în sufletele noastre.

mesaje condoleante gandurile si rugaciunile mele

Cu sufletul trist îți urez din toată inima sincere condoleanțe pentru pierderea bunicii tale / bunicului tău.

mesaje condoleante cu sufletul trist iti urez din toata inima

Cu nemăsurată tristeţe am aflat de moartea ………. şi de aceea am simţit nevoia să îţi transmit cele mai sincere condoleanţe.

mesaje condoleante cu nemasurata tristete am aflat

Dumnezeu să-i dea odihna cea veşnică, iar vouă să vă dea tăria să treceţi prin această grea încercare.

mesaje condoleante dumnezeu sa i dea odihna cea vesnica

Este dureros să pierzi o fiinţă atât de dragă. Am sperat, ne-am rugat pentru însănătoşirea lui / ei, dar moartea a fost mai puternică şi ni l-a smuls dintre noi. Îl / O vom păstra în inimile noastre tot restul vieţii. Dumnezeu să-l / o ierte şi să-i primească sufletul în grădina sa.

mesaje condoleante o vom pastra in inimile noastre

Sunt foarte trist / ă de când am aflat de ………... Îi doresc să îşi găsească odihna veşnică şi liniştea sufletească şi ţie îţi doresc să găseşti puterea să rezişti acestei încercări dureroase.

mesaje condoleante sunt foarte trist de cand am aflat

Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!

mesaje condoleante soarele vietii a apus pentru

O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens. Sincere condoleanțe!

mesaje condoleante o inima buna a incetat

Ceasul despărţirii a sosit, lăsând în urmă un gol imens şi lacrimi de durere fără margini. Sincere condoleanţe!

mesaje condoleante ceasul despartirii a sosit 1Mesaje de condoleanţe pentru pierderea unui copil

Nici nu pot să-mi imaginez cât de mare e durerea ta. Îmi pare tare rău și mă rog să ai putere în aceste momente dificile.

mesaje condoleante nici nu pot sa mi imaginez

S-a stins o fiinţă atât de dragă, lăsând în urmă durere și tristeţe. În aceste clipe atât de grele pentru tine îţi suntem alături. Sincere condoleanţe!

mesaje condoleante sa stins o fiinta atat de draga

Nu cred că rândurile mele îţi vor putea alina durerea şi tristeţea prin care treci. Golul lăsat în urmă prin stingerea din viaţă a lui ………. nu poate fi acoperit de nimeni şi nimic. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei tale îndurerate să-i dea mângâiere.

mesaje condoleante nu cred ca randurile mele

Fie ca Bunul Dumnezeu să-ţi mângâie sufletul pustiit de tragica despărţire. Sincere condoleanţe familiei tale!

mesaje condoleante fie ca bunul dumnezeu sa ti mangaie sufletul

Nu putem înțelege cu adevărat durerea care vă încearcă în această perioadă, dar am dori să ne exprimăm condoleanțele și să vă asigurăm că sunteți prezenți în rugăciunile noastre.

mesaje condoleante nu putem intelege cu adevarat durerea

Nu vom uita niciodată veselia și gingășia lui ……….. Drum lin spre îngeri!

mesaje condoleante nu vom uita niciodata veselia

Este dificil să exprim întristarea în cuvinte - este prea mare. Fie ca amintirile cele mai luminoase despre ………. să devină, cel puțin, o mică consolare! Condoleanţe din toată inima!

mesaje condoleante este dificil sa exprim intristarea

Golul lăsat în urmă de ………. nu poate fi acoperit de nimeni şi de nimic. Dumnezeu o să îl / o primească printre îngeri.

 mesaje condoleante golul lasat in urma de fiica voastra

………. a înseninat viaţa tuturor celor din jurul lui / ei. Va trăi mereu în sufletele noastre! Condoleanţe!

mesaje condoleante fiul tau a inseninat

Adio, ……….! Drum lin, înger drag!

mesaje condoleante adio draga noastra

mesaje condoleante prieteni

 

Mesaje de condoleanţe pentru pierderea soţiei (iubitei) / soţului (iubitului)

O persoană atât de minunată ca soţia ta / soțul tău, NU va fi uitată niciodată. Condoleanţe din toată inima!

mesaje condoleante o persoana atat de minunata

Nici nu pot să-mi imaginez cât de mare e durerea ta. Îmi pare foarte rău și mă rog să ai putere în aceste momente dificile.

mesaje condoleante nici nu pot sa mi imaginez cat de mare e durerea

Nici un cuvânt nu-ți va șterge lacrimile și nici o îmbrățișare nu-ţi va uşura durerea, dar amintirile tale cu ………. vor rămâne pentru totdeauna.

mesaje condoleante nici un cuvant nu iti va sterge

Amintirile cu ………. și dragostea familiei și prietenilor din jurul tău să îți dea putere în aceste zile grele. Condoleanțe!

mesaje condoleante amintirile cu sotia ta si dragostea

Soţia ta / Soţul tău a fost cel mai vesel om pe care l-am cunoscut şi ştia mereu să spună o vorbă bună. A fost o bucurie să facă parte din viaţa noastră. Suntem alături de tine. Condoleanţe!

mesaje condoleante sotul tau a fost cel mai vesel

Îmi este greu să găsesc cuvinte potrivite acum când am aflat că ………. a plecat pentru totdeauna. Te îmbrățișez și sunt alături de tine.

mesaje condoleante imi este greu sa gasesc cuvinte

Iubirea nu cunoaște granițe - nici măcar cea dintre cer și pământ. O iubire ca a ta cu ………. este nemuritoare şi inimile voastre vor rămâne conectate pentru totdeauna.

mesaje condoleante iubirea nu cunoaste granite

Dumnezeu a hotărât să vă despartă şi să pună capăt unui drum presărat cu dragoste şi dăruire. ………. va rămâne mereu în inimile noastre. Sincere condoleanţe!

mesaje condoleante dumnezeu a hotarat sa va desparta

Rugăciunile și amintirile plăcute sunt ceea ce avem pentru a comemora viața lui ……….. Fie ca dragostea familiei și a prietenilor să reprezintă sprijinul de care ai nevoie în aceste zile de mare durere sufletească. Drum lin spre stele!

mesaje condoleante fie ca dragostea familiei si a prietenilor

Vestea că ………. a plecat brusc și definitiv din viața ta, lăsând în urmă numai tristețe și durere, ne-a șocat. Cuvintele sunt de prisos. Ele se rezumă doar la durere și tristețe. Condoleanţe din toată inima!

mesaje condoleante vestea ca sotul tau a plecat

Mesaje de condoleanţe pentru pierderea fratelui / surorii

Nu pot exprima în cuvinte cât de rău îmi pare pentru faptul că fratele tău / sora ta ………. nu mai e printre noi. Drum lin printre stele!

mesaje condoleante nu pot exprima in cuvinte

Nu am cuvinte care să-ți ușureze durerea. Dar știu că ………. nu i-ar plăcea să-ți vadă disperarea. Fii puternică! Spune-mi, cu ce aș putea să te ajut în aceste zile?

mesaje condoleante nu am cuvinte care sa ti usureze

Întotdeauna ați fost atașați unul de altul. Empatizez sincer cu durerea ta. Condoleanţe!

mesaje condoleante intotdeauna ati fost atasati

………. găsea întotdeauna un cuvânt și un sfat bun în perioadele dificile. Sincere condoleanțe!

mesaje condoleante sora ta gasea mereu un cuvant

Ne vom aminti mereu de caracterul ei / lui bun! Fie ca ………. să se odihnească în pace!

mesaje condoleante ne vom aminti mereu

Sora ta / Fratele tău a fost o persoană inteligentă și strălucitoare. Mulți vom simți că lumea a devenit mai săracă fără ea / el.

mesaje condoleante sora ta afost o persoana stralucitoare

Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!

mesaje condoleante soarele vietii

Am aflat cu tristețe fără margini de pierderea lui ………... De azi înainte nu-l vom mai căuta la telefon sau acasă. De azi înainte îl vom căuta doar în inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai pleca niciodată. Condoleanţe!

mesaje condoleante de azi inainte nu il vom mai cauta

Când un frate / o soră pleacă pentru totdeauna, abia atunci ne dăm seamă cu durere în suflet că suntem niște bieți muritori. Sincere condoleanţe!

mesaje condoleante cand un frate pleaca pentru totdeauna

Fratele tău / Sora ta era o persoană strălucitoare, amabilă, puternică, talentată. Un exemplu pentru noi toți. Ne vom aminti mereu de el / ea!

mesaje condoleante sora ta era o persoana

 

Mesaje de condoleanţe în cazul unei sinucideri

Îmi pare atât de rău pentru ……….. Mă rog ca să îşi găsească liniştea sufletească.

mesaje condoleante imi pare atat de rau pentru prietena ta

Ne rugăm pentru tine şi pentru familia ta. Dumnezeu să o / să-l odihnească!

mesaje condoleante ne rugam pentru tine si pentru familia ta

Îngerii să vegheze drumul său lin către Dumnezeu. Sincere condoleanțe!

mesaje condoleante ingerii sa vegheze drumul sau lin

Dumnezeu să o / îl ierte şi să îşi găsească pacea printre stele!

mesaje condoleante dumnezeu sa il ierte

Fie ca dragostea prietenilor și a familiei să îţi mai aline durerea, amintirile prețioase cu ………. să îţi aducă momente de linişte și pacea să îţi înconjoare inima îndurerată.

mesaje condoleante fie ca dragostea prietenilor si a familiei

mesaje de condoleante prieteni

 

Mesaje de condoleanţe pentru pierderea unui animal de companie

Pierderea unui prieten loial cum este un animal de companie este un moment dureros, la fel ca în cazul pierderii unui membru al familiei. Animalele de companie fac parte din familie şi pierderea unui prieten necuvântător este foarte dureroasă. Am pregătit câteva mesaje de condoleanţe care să mai aline puţin din durerea pierderii unui animăluţ de companie, indiferent că este vorba de un câine, o pisică sau un alt suflet blând şi devotat care a făcut parte din viaţa cuiva apropiat nouă.

Fie ca mulţimea de amintiri plăcute pe care le ai cu ………. şi faptul că a ştiut că a făcut parte dintr-o familie iubitoare ca a ta, să mai atenueze şocul durerii în acest moment dificil.

mesaje condoleante fie ca multimea de amintiri placute

Ai oferit atât de mulți ani o casă iubitoare unui prieten minunat. Drum lin ………. spre Raiul Animalelor, unde sigur are un loc rezervat!

mesaje condoleante ai oferit atat de multi ani

Îți țin pumnii să găsești puterea să treci peste această durere imensă. ………. ne va lipsi și zilele noastre vor fi mult mai triste fără el / ea.

mesaje condoleante iti tin pumnii sa ai puterea

Un prieten atât de devotat și atât de iubitor, așa cum a fost ………. va avea mereu un loc special în inimile noastre. A plecat dintre noi, dar nu îl vom uita NICIODATĂ. Condoleanțe!

mesaje condoleante un prieten atat de devotat

Poate că unii nu înțeleg durerea și momentele grele prin care treci, dar te asigur că eu sunt alături de tine. Sunt convins(ă) că pierderea unui câine / unei pisici ca ………… va lăsa un gol în inima ta, dar și o mulțime de amintiri frumoase și unice. Te îmbrățișez cu drag, gânduri bune și condoleanțe pentru ……….!

mesaje condoleante sunt convins ca pierderea aceasta

mesaje condoleante animale

Mesaje scurte de condoleanţe

Mă rog pentru tine şi pentru familia ta. Condoleanţe!

mesaje condoleante ma rog pentru tine si familia ta

Drum lin spre stele, ……….!

mesaje condoleante drum lin spre stele

Sufletul ………. / lui ………. să se odihnească în pace!

mesaje condoleante sufletul ei sa se odihneasca in pace

Îmi pare nespus de rău. Condoleanţe din toată inima!

mesaje condoleante imi pare nespus de rau condoleantele

Sincere condoleanțe, suntem alături de tine!

mesaje condoleante sincere condoleante suntem alaturi

Nu îl / o vom uita niciodată pe ……….. Să se odihnească în pace!

mesaje condoleante nu il vom uita niciodata

Îl / O vom purta mereu în suflet pe ……….. Drum lin printre îngeri!

mesaje condoleante o vom purta mereu in suflet

Lacrimile nu se pot opri, suntem foarte îndureraţi de această pierdere. Condoleanţe!

mesaje condoleante lacrimile nu se pot opri

Sunt şocat / ă de moartea ……….. Condoleanţe!

mesaje condoleante sunt socat de moartea

Condoleanţe! Am telefonul lângă mine non stop dacă te pot ajuta.

mesaje condoleante am telefonul langa mine non

În acest moment dureros, cuvintele sunt de prisos. Suntem alături de tine!

mesaje condoleante in acest moment dureros

Un suflet minunat s-a înălțat la cer. Drum lin, ……….!

mesaje condoleante un suflet minunat

Ne vom aminti cu drag și bucurie de ……….. Condoleanţe!

mesaje condoleante ne vom aminti cu drag si bucurie

Îți dorim răbdare și forță pentru a suporta această pierdere. Condoleanțe!

mesaje condoleante iti dorim rabdare si forta

Condoleanțele mele! Recunoaștere, respect, onoare și… amintire eternă!

mesaje condoleante condoleantele mele

Odihneşte-te în pace, ……….!

mesaje condoleante odihneste te in pace

Ne vom aminti pentru totdeauna de ………. și ne vom ruga pentru el / ea!

mesaje condoleante ne vom aminti pentru totdeauna de ea

……….., te vom iubi mereu. Condoleanţe!

mesaje condoleante bunicule te vom iubi mereu

Îmbrățișări calde și alinare. Suntem alături de voi!

mesaje condoleante imbratisari calde si alinare

Un ultim și sincer omagiu. Drum lin, ……….!

 mesaje condoleante un ultim si sincer

prieteni mesaje condoleante

Imagini cu mesaje de condoleanţe

Mesajul de condoleanţe diferă în funcţie de apropierea faţă de persoana căreia il transmiţi. Poate fi un simplu CONDOLEANŢE sau poate fi un mesaj mai lung sau o imagine sugestivă. Daca eşti în căutare de imagini cu mesaje de condoleanţe pe care să le postezi pe reţelele de socializare sau pe care să le trimiţi prin SMS sau WhatsApp, iată câteva (le poţi salva sau poţi reveni la acest articol atunci când ai nevoie):

mesaje condoleante ganduri rugaciuni pentru tine momente durere

Gândurile și rugăciunile mele sunt pentru tine în aceste momente de durere. Condoleanțe din inimă!

 

mesaje condoleante cuvinte lacrimi imbratisari

Cuvintele nu-ți vor șterge lacrimile și îmbrățișările nu-ţi vor ușura durerea, dar îţi doresc ca aminitirile frumoase pe care le vei păstra în inimă pentru totdeauna, să te ajute să treci peste aceste momente dificile. Condoleanţe!

 

mesaje condoleante durere umar sprijin imbratisari iubitoare

Nu pot spune nimic pentru a-ți îndepărta durerea, dar ai umărul meu pe care să plângi și îmbrățișările mele iubitoare. Să știi că sunt aici pentru tine când vei avea nevoie de mine.

 

mesaje condoleante moarte iubire amintire

Moartea poartă cu sine o durere pe care nimeni nu o poate vindeca, dar iubirea lasă o amintire pe care nimeni nu o poate fura vreodată. Condoleanţe!

 

mesaje condoleante dumnezeu mangaiere durere

Ne gândim la voi. Dumnezeu să vă ofere mângâiere în acest moment dureros.

 

mesaje condoleante ingerii vegheaza drum lin

Îngerii să îi vegheze drumul lin către cer. Condoleanţe!

 

mesaje condoleante cand cei dragi se sting

Când cei dragi se sting, nu-ţi mai revii NICIODATĂ! Înveţi doar să trăieşti fiecare zi fără ei, dar îi păstrezi undeva în adâncul inimii tale pentru TOTDEAUNA. Condoleanţe!

 

mesaje condoleante pierdere neinlocuit condoleante familiei

Această pierdere este de neînlocuit. Sincere condoleanţe familiei tale!

 

mesaje condoleante odihna vesnica ingeri

Odihnă veşnică alături de îngeri!

 

mesaje condoleante lumanare aprinsa lumineaza calea suflet

O lumânare nu poate alina durerea nimănui, dar poate lumina calea unui suflet! Condoleanţe!

 

Citate emoţionante ce pot fi trimise ca mesaje de condoleanţe

mesaje condoleante citat amintiri frumoase suferinta

Ca o pasăre cântând în ploaie, lasă amintirile frumoase să iasă la suprafaţă în momente de suferinţă. 

Robert Louis Stevenson

 

mesaje condoleante prieten fericire spatele cortinei

În timp ce noi plângem pierderea unui prieten, alţii sunt fericiţi că îl întâlnesc în spatele cortinei.

John Taylor

 

mesaje condoleante citat moarte viata relatie

Moartea pune capăt unei vieţi, nu şi unei relaţii.

Mitch Albom

 

mesaje condoleante citat motiv plecam intalnim din nou

Singurul motiv pentru care plecăm este să ne întâlnim din nou.

John Gay.

 

mesaje condoleante citat dumnezeu la revedere

La revedere! Dumnezeu știe că ne vom întâlni din nou.

William Shakespeare.

 

mesaje condoleante inima ranita memorie dragoste

O inimă rănită se va vindeca în timp şi atunci când o face, memoria şi dragostea pentru cei pierduţi se instalează pentru a ne proteja.

Brian Jacques

 

mesaje condoleante citat ingeri mormant prieten

Mergem la mormântul unui prieten spunând „un om a murit”, dar îngerii se înghesuie în jurul lui spunând „s-a născut un om”.

John Henry Newman.

 

mesaje condoleante citat inima totdeauna parte din tine

Pe cine ţii în inima ta este pentru totdeauna şi întotdeauna va fi o parte din tine.

Rossiter Raymond

 

mesaje condoleante citat trist simpatie

Este trist atunci când cineva pe care îl ştii devine cineva pe care îl ştiai.

Henry Rollins

 

mesaje condoleante citat zi plina somn dulce moarte

Așa cum o zi plină de evenimente aduce după sine un somn dulce, la fel o viață trăită din plin este încununată de o moarte ferice.

Leonardo da Vinci

 

Trimite o poză, o amintire cu persoana dispărută

Uneori, poate fi idee bună, ca alături de un mesaj de condoleanţe să trimiţi o poză cu persoana dispărută, o amintire de suflet care te leagă de persoana care a trecut în nefiinţă. În felul acesta, vei transmite familiei mesajul ca cel sau cea dispărută, va rămâne mereu în inimile, în amintirile şi în povestirile rudelor şi prietenilor.

poza amintire condoleante

 

Răspunsuri la mesajele de condoleanțe

Este foarte greu să găseşti puterea sau cuvintele potrivite pentru a răspunde mesajelor de condoleanţe pe care le vei primi atunci când pierzi pe cineva apropiat. Deşi nu aşteaptă nimeni vreun răspuns la un mesaj de condoleanţe, este frumos să îi arăţi persoanei respective că apreciezi faptul că s-a gândit la tine în clipele grele prin care treci. 

Vom încerca să oferim câteva exemple de răspunsuri la aceste mesaje, răspunsuri din care să reiasă aprecierea pentru empatia şi gândurile bune de care au dat dovadă cei care au trimis mesaje de condoleanţe.

Mulţumesc mult pentru cuvintele frumoase.

Sprijinul tău contează. Mulţumesc.

Gândurile şi rugăciunile tale îmi aduc alinare.

Îţi multumesc pentru empatia de care ai dat dovadă în această perioadă dificilă.

Eşti foarte atent / ă şi grijuliu / grijulie. Mulţumesc din suflet!

Vă mulțumim că ne-ați împărtășit durerea în aceste ore grele.

Cuvintele şi sprijinul tău îmi aduc alinare şi mă ajută să nu îmi pierd cumpătul. Mulţumesc.

Îţi mulţumesc mult pentru empatie şi sprijin!

Mulţumim din suflet! Apreciem bunătatea voastră în această perioadă dificilă.

Vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase despre ……….


mesaje condoleante din inim

 

Textele şi imaginile prezentate în acest articol sunt doar nişte idei de mesaje de condoleanţe. Mesaje pe care le-am considerat potrivite pentru a fi trimise persoanelor din viaţa noastră care au pierdut pe cineva drag. 

Poţi face diverse combinaţii pornind de la mesajele prezentate, scopul fiind ca atunci când ai nevoie, să poţi trimite un mesaj de condoleanţe care să ofere puţină alinare şi să transmită faptul că te gândeşti la persoana respectivă şi că eşti alături de ea şi de suferinţa ei. Nu uita să rostești și o rugăciune pentru cei adormiți iar dacă persoana îți este apropiată, poți lua în considerare și trimiterea de aranjamente florale și coroane funerare.

Aşteptăm şi ideile şi sugestiile tale în comentarii pe pagina noastră de facebook. Orice idee este binevenită, utilă şi apreciată.

 

Poate că pentru lume a fost doar o simplă persoană, dar pentru mine a fost întreaga lume.

Comentarii
#4
Michele Marinela
10 apr. 2023, 19:57:08
Felicitari pentru cuvintele frumoase pe care le putem adresa celor dragi in momentele cele mai triste ale vietii noastre.
#3
Gafar Miase
2 iun. 2022, 09:46:56
Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeţii ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!
#2
Covaci A Covaci
23 dec. 2021, 09:29:16
Te iubim din suflet mama și eu și copii mei dragi Ambrozie și Anișoara nu te vom uita nici o data
#1
Sorin Petcu
26 nov. 2021, 14:30:45
Un articol foarte util si detaliat. Multumesc
Articole recomandate