Trecerea în neființă a celor dragi reprezintă o durere de nedescris, iar când aceștia sunt în afara țării, aducerea lor acasă poate fi îngreunată. În aceste momente avem nevoie de o echipă cu experiență care să se ocupe de procesul de repatriere cu profesionalism și respect. Astfel în cazul unui deces în afara țării echipa Kirilă Funerar este pregătită pentru a-ți oferi ajutorul.

kirila funerar adv 1

Documentația

Indiferent de motivul decesului sau de locul în care a avut loc, există o serie de acte necesare pentru finalizarea procesului de repatriere al persoanei decedate. Kirilă Funerar se ocupă de procurarea tuturor actelor necesare, acestea fiind:

 • Certificatul constatator
 • Certificatul de îmbălsămare
 • Pașaportul mortuar
 • Certificatul de deces

Pentru a obține aceste acte, firma va avea nevoie de anumite acte din partea familiei pentru a întocmi documentația necesară, iar acestea sunt:

 • Actul de identitate al defunctului
 • Certificatul de naștere al defunctului
 • Certificatul de căsătorie sau sentința de divorț, dacă este cazul
 • Actul de identitate al aparținătorului (rudenie de gradul 1 al defunctului)

 

Care sunt costurile unei repatrieri?

Costul total al repatrierii decedatului internațional este determinat de o multitudine de factori. Astfel, se iau în considerare următorii factori pentru calcularea costului:

 • Distanța până la locul decesului;
 • Pregătirea defunctului pentru transport și înmormântare;
 • Alegerea sicriului pentru somnul de veci;
 • Obținerea documentelor necesare și traducerea lor, după caz;
 • Taxe de transport speciale pentru transportul pe cale aeriană sau terestră, după caz;

În funcție de elementele enumerate mai sus costul repatrierii poate varia între 1500-4000 de euro.

kirila funerar adv 3

Care este durata unui proces de repatriere?

Acest lucru este determinat de fiecare situație specifică. De exemplu în cazul unui deces natural, unde se cunoaște motivul decesului iar defunctul trebuie repatriat în România, atunci acest proces nu ar trebui să dureze mai mult de aproximativ 3-4 zile.

Totuși, prelungirea repatrierii poate interveni din cauza anchetelor realizate de autoritățile străine în cazuri de moarte suspectă. De exemplu, în cazuri de deces: accidental, la locul de muncă și în urma unui conflict.

De aceea în cazul unui deces departe de casă nu ezita să îi contactezi pe cei de la Kirilă Funerar. Cu o experiență de mai bine de 19 ani, Kirilă Funerar se ocupă de toate demersurile necesare, de la tot ceea ce ține de documentație până la transport, ei sunt gata să îți ofere sprijinul la fiecare pas, la orice oră.

Comentarii
Articole recomandate
15 avantaje ca să îți promovezi afacerea pe condoleante.ro

află avantajele de care beneficiezi dacă alegi pachetul PRO sau GOLD

Cum comandați, cât costă și cât durează realizarea unui monument funerar

Mulți dintre noi aleg să cinstească sufletul plecat, iar construcția unui monument funerar este reprezentativă pentru persoana dragă trecută în eternitate. Fie că doriți un monument funerar tradițional sau contemporan, din granit sau marmură, Iacob Monumente Funerare este soluția căutărilor dumneavoastră.

Angels House Funeral - Omagiu adus vieții cu respect și empatie

Dacă ai nevoie de servicii funerare în Timișoara, Casa Funerară Angels House Funeral este alături de tine și este pregătită să îți ofere consultanța și serviciile de care ai nevoie în cazul decesului persoanei apropiate