Toți am trecut sau vom trece cel puțin o dată prin îngrozitoarea experiență a decesului unei persoane dragi. În jurul nostru, totul devine dificil și dezorientant, mai ales dacă suntem implicați în organizarea celor necesare ceremoniei funerare. Chiar și când timpul trece și nu ne rămâne decât să organizăm mesele de comemorare la anumite intervale de timp, tot ni se pare greu de gestionat și amintirile ne năpădesc.

servicii catering pentru pomeni parastase

În aceste momente, suportul oferit de firmele de pompe funebre și firmele care oferă servicii de catering este incontestabil. Tot ceea ce ai de făcut este să alegi cum trebuie firma respectivă, care să răspundă tuturor nevoilor tale, astfel ca tu să poți petrece timpul cu cei care au venit să îl comemoreze pe cel drag alături de tine.

Cum faci această alegere? Ce aspecte sunt importante în luarea deciziei? Unde găsești cele mai bune firme? Iată câteva întrebări al căror răspuns îl vei regăsi în paragrafele de mai jos.

 

Servicii de catering sau servicii de livrare pachete pomeni?

Acesta este prima întrebare la care mai întâi tu trebuie să răspunzi, mai exact să te gândești ce anume vrei. Ai nevoie doar de ajutor în pregătirea și livrarea pachetelor de pomenire sau și de organizarea meselor de pomenire? E bine să știi că sunt firme de pompe funebre care te pot ajuta cu pachetele de pomeni, dar care nu oferă servicii de catering. În funcție de ceea ce anume dorești, alege firma cu serviciile funerare complete ce îți poate satisface nevoile.

 

Meniu personalizat sau meniu standard?

O firmă de catering profesionistă nu îți va impune niciodată un anume meniu, ci îți va permite personalizarea acestuia în funcție de nevoi, tradiții și buget. Așadar, orientează-te către o firmă cu flexibilitate în ceea ce privește stabilirea meniului. Asigură-te că meniul pentru pomană sau parastas conține tot ceea ce ai nevoie: gustări calde / reci, de post / dulce / de pește, colivă, capete, prescuri, colaci, vin roșu.

 

Cunoașterea și respectarea ritualului creștinesc

O firmă de catering cunoaște foarte bine perioadele de post sau cele cu dezlegare la pește și îți va propune meniuri pentru pomană corespunzătoare. Astfel, nu îți rămâne decât să stabilești cu responsabilul de la firmă sau chiar cu bucătarul ce meniu se potrivește cel mai bine. 

 

Locația aleasă - la domiciliu sau la restaurant

Unde vrei să fie organizat parastasul? La domiciliu, la un restaurant ales de tine sau în locația propusă de firma de catering? Există firme de catering care dispun de propria locație, însă se pot deplasa și în locația indicată de client. În acest ultim caz, asigură-te că firma aleasă de tine are tot ceea ce e necesar pentru a furniza produsele și serviciile de catering în mod corespunzător.

 

Personal calificat și cu experiență

Într-un articol anterior am detaliat puțin diferența dintre serviciile de catering și serviciile de livrare mâncare la domiciliu (vezi articol: aici) Astfel, dacă vrei să fii scutit de timpul pierdut cu cumpărăturile, gătitul și aranjarea meselor pentru parastas, cea mai bună decizie este să optezi pentru o firmă ce oferă servicii de catering. Aceasta va veni în întâmpinarea nevoilor tale cu tot pachetul de servicii: pregătire preparate și pachete alimentare, livrare la locația aleasă, servirea lor cu personal calificat, debarasarea și curățarea locației la finalul evenimentului.

 

Transport în condiții optime și sigure

O firmă de catering profesionistă, cu vechime pe piață trebuie să dețină toate autorizațiile necesare activității de catering. De asemenea, transportul pachetelor pentru pomeni trebuie să se realizeze în cele mai bune condiții sanitare, igienice, estetice și, mai ales, legale. 

 

Modalitatea de ambalare și prezentare a pachetelor / preparatelor

Poate că nu consideri că e atât de important, dar imaginea a contat întotdeauna. Firmele care se respectă și vor să își mențină o bună reputație vor acorda o atenție deosebită aspectului estetic. Astfel, fiecare produs din pachetele de pomeni este ambalat individual, în fiecare pungă va exista și câte o lumânare de tip pastilă, pungile vor fi personalizate cu sigla firmei și datele de contact. Sunt puse la dispoziție veselă și tacâmuri, caserole de unică folosință împreună cu farfurii și căni de porțelan și veselă de inox.

Unde găsesc cele mai bune firme de catering?

Ești exact unde trebuie.  Platforma condoleante.ro reunește informații complete legate de furnizorii de servicii funerare din toată țara. Astfel poți face o alegere informată, alegând dintre firme de încredere și cu experiență, poți afla sugestii și multe alte informații utile. Cu siguranță vei găsi pe site o firmă de servicii funerare, pe care să o consideri potrivită cerințelor tale. 

Sperăm că informațiile prezentate ți-au fost utile. Îți sugerăm să citești și articolul 10 Întrebări Frecvente despre Parastase și Pomeni, pentru a afla mai multe detalii legate de organizarea parastaselor, regulile și restricțiile ce se impun și multe alte informații.

Lasă-ne comentariul tău dacă dorești și vrei să împărtășești alături de noi părerea referitoare la subiectul dezbătut.

Comentarii
Articole recomandate
Postul Crăciunului 2024 - ce ai voie, ce nu ai voie și care sunt zilele de dezlegare la pește?

vezi zilele cu dezlegare la pește, ce ai voie sau nu să mănânci sau să faci, istorie și semnificatii, tradiții & obiceiuri

Parastasul de 40 zile în religia ortodoxă

afla semnificația parastasului de 40 zile, ce se dă de pomană, când se face și ce se pregătește pentru biserică și cimitir

Ajutorul de deces 2024 – cine beneficiază, cât este și cum îl obții

vezi actele necesare pentru obținerea ajutorului de deces