Pierderea unei persoane dragi, rudă, apropiat sau doar o simplă cunoștință, produce în oricare dintre noi sentimente greu de suportat: tristețe, neputință în fața morții și durere.

Prezența noastră alături de familia decedatului la priveghi, capelă sau la înmormântare cu siguranță ajută. Când efectiv nu știi ce să spui sau nu poți deoarece durerea este prea mare, iar lacrimile nu contenesc a se opri, mesagerii sentimentelor tale pot fi florile. 

aranjamente florale funerare

Alege un aranjament floral funerar așa cum știi că îi plăcea și merita persoana decedată și oferă-l la capelă sau la cimitir. Iar dacă nu poți participa la înmormântare, optează pentru serviciul online al unei florării sau agenții de pompe funebre cu livrare la biserică, capelă sau cimitir. 

Indiferent de buget, florăriile care se respectă îți prezintă o mare varietate de aranjamente florale funerare, începând de la jerbe funerare sau buchete simple dar extrem de elegante și ajungând la coroane funerare spectaculoase, de lux. 

În acest articol, îți voi prezenta principalele tipuri de aranjamente florale funerare pe care le poți întâlni.

 

Jerbele funerare (buchetele funerare)

Cel mai puțin costisitor aranjament floral funerar, însă nu lipsit de eleganță, este buchetul funerar sau jerba. Fie că alegi varianta unei comenzi online cu livrare la capelă, fie că depui personal aranjamentul, jerba funerară este foarte potrivită atunci când vrei să îți exprimi omagiul în calitate de prieten sau coleg cu persoana decedată.

 

Coșurile funerare

În situația în care un grup de prieteni sau colegi de muncă doresc să își exprime durerea și totodată respectul pentru cel/cea care a părăsit această lume, coșul funerar poate fi o opțiune foarte bună. Acesta poate fi oferit și familiei persoanei decedate în semn de respect și afecțiune.

 

Inimile funerare

Aranjamentul floral funerar în formă de inimă este un tribut personal profund adus persoanei decedate, foarte potrivit pentru cei care nu pot ajunge la înmormântare și optează pentru o comandă online cu livrare la capelă sau la cimitir. De asemenea, familia decedatului poate opta pentru un astfel de aranjament pentru sicriu, exprimându-și astfel dragostea și regretul imens pentru pierderea celui drag.

 

Crucea funerară

Acesta este un model de aranjament floral funerar puțin mai scump, însă cu o puternică semnificație. Crucea funerară poate exprima viața incredibilă pe care persoana decedată a avut-o și călătoria spirituală ce urmează să o parcurgă. În același timp, cel care se prezintă la înmormântare cu un astfel de aranjament va reuși să transmită emoție celor prezenți și să își exprime regretele sincere pentru această pierdere uriașă.

 

Coroanele funerare

În cazul coroanelor funerare, prețurile pot varia în funcție de modelul de coroană și, evident, de florile alese. Pot fi coroane simple clasice, pot fi coroane de lux sau coroane rotunde, realizate pe suport de burete umed și pe stativ, extrem de elegante. De cele mai multe ori, coroanele sunt cele mai întâlnite tipuri de aranjamente la o înmormântare.

Indiferent de modelul de aranjament floral funerar ales, florile vor reuși întotdeauna să exprime iubirea, tristețea, dorul și aprecierea față de persoana care nu mai este printre noi. Dacă vrei să știi care sunt cele mai rezistente flori funerare, citește articolul Cele mai rezistente 10 flori funerare.

Lasă-ne mai jos comentariul tău dacă vrei să adaugi o completare sau o întrebare legate de aranjamentele florale funerare. 

Comentarii
Articole recomandate
Postul Crăciunului 2024 - ce ai voie, ce nu ai voie și care sunt zilele de dezlegare la pește?

vezi zilele cu dezlegare la pește, ce ai voie sau nu să mănânci sau să faci, istorie și semnificatii, tradiții & obiceiuri

Parastasul de 40 zile în religia ortodoxă

afla semnificația parastasului de 40 zile, ce se dă de pomană, când se face și ce se pregătește pentru biserică și cimitir

Ajutorul de deces 2024 – cine beneficiază, cât este și cum îl obții

vezi actele necesare pentru obținerea ajutorului de deces