Alegerea aranjamentului floral ca ultim omagiu pentru persoana care a trecut la cele veșnice nu este deloc ușoară. Durerea resimțită, golul din suflet și tristețea aproape că fac imposibilă capacitatea ta de a opta pentru modelul potrivit sau pentru nuanța și florile corespunzătoare. Ceea ce știi sigur este că vrei ca acest ultim tribut pe care îl aduci persoanei dragi să fie deosebit și să se identifice oarecum cu caracterul și personalitatea acesteia.

tribute florale funerare

Dacă te gândești, așadar, la ceva cu totul și cu totul special, vei avea nevoie de sfatul și recomandările floriștilor specialiști. Aceștia vin în întâmpinarea nevoilor tale cu o varietate de modele de aranjamente ale căror combinații de flori și nuanțe sunt extrem de diverse. Imposibil să nu găsești ceva aparte.

Ceea ce e bine să știi este că nu există un aranjament corect sau greșit, deoarece fiecare persoană este unică, astfel că și omagiile aduse acestora trebuie să se identifice cu aceasta. Un aranjament anume poate fi nepotrivit pentru o persoană, dar foarte potrivit pentru altcineva.

În căutarea unor modele de aranjamente florale funerare cu totul deosebite, am descoperit câteva idei foarte interesante care pot fi considerate adevărate tribute funerare pentru persoanele dragi care au plecat de lângă noi. 

 

LITERĂ FUNERARĂ

Florile sunt așezate în formă literei care compun fie inițiala prenumelui persoanei, fie rolul ei în viața noastră (mamă, tată, bunic, bunică, soră, frate etc). 

tribut funerar litere

 

RAMĂ FUNERARĂ

Aranjarea florilor se realizează în formă de ramă, iar în centru se poate pune o fotografie cu persoana care a plecat la ceruri.

tribut funerar rama foto

 

ARIPI DE ÎNGER

Un aranjament deosebit, potrivit la decesul unei persoane foarte tinere. Aripile pot fi alcătuite din crizanteme sau trandafiri albi, iar central se poate opta pentru un aranjament cu trandafiri roz sau roșii cu verdeață prospătă. 

tribut funerar aripi inger

 

PORUMBEL

Un alt exemplu de aranjament deosebit de elegant în formă de porumbel, simbol al păcii și dragostei, potrivit pentru toate vârstele.

tribut funerar porumbei

 

PERNĂ FUNERARĂ

Florile sunt așezate în formă de pernă, iar central poți alcătui, tot din flori, litere funerare care să compună rolul celui sau celei care a părăsit această lume (frate, soră, părinte, bunic etc).

tribut funerar perna

SIMBOL MUZICAL

Aranjamentele florale funerare în formă de notă muzicală, instrument sau microfon, pot fi potrivite pentru cineva care, în timpul vieții, a iubit muzica, a făcut parte dintr-o formație sau a cântat la un instrument muzical anume. 

tribut funerar pian

 

TEMA SPORTIVĂ

Un tribut funerar floral în formă de tricou aparținând unei anumite echipe sportive, alcătuit din flori ale căror culori se identifică exact cu aceasta, poate fi o alegere foarte potrivită la decesul unui coleg sau prieten apropiat. Tot cu tematică sportivă poate fi și un aranjament în formă de minge de fotbal sau reprezentând steagul unei anumite echipe. Așadar, dacă răposatul a fost un mare fan sportiv, această idee de tribut îl poate defini.

tribut funerar fotbal

 

MOTOCICLETĂ

Atunci când decedatul era un mare fan motociclete sau chiar era un motociclist înverșunat în viața de zi cu zi, un omagiu deosebit ar putea fi depunerea de către familie sau prieteni a unui tribut floral funerar în formă de motocicletă.

tribut funerar motocicleta

 

STEA

Un aranjament floral în formă de stea poate simboliza ca persoana care a decedat este acum o stea și că nu va fi uitată niciodată. 

tribut funerar stea

 

CURCUBEU

Dacă persoana trecută în neființă a fost una cu o gândire pozitivă, mereu gata să spună o vorbă bună, sau dacă este vorba de un copil, un aranjament floral în formă de curcubeu poate fi foarte potrivit.

tribut funerar curcubeu

 

Idei de tribute funerare florale pot fi nenumărate, iar talentul și creativitatea floriștilor specialiști se vor reflecta în aranjamentele pe care le pot realiza. Tot ce trebuie să faci este să îți găsești puterea de a îl descrie pe cel sau cea care până nu demult era alături de tine. Citește și articolul Florile pentru înmormântare - care sunt cele mai potrivite și ce semnificație au?

Dacă ți-a plăcut acest articol sau dacă vrei să împărtășești cu noi și alte exemple de tribute florale funerare, lasă-ne comentariul tău mai jos.

Comentarii
Articole recomandate
Postul Crăciunului 2024 - ce ai voie, ce nu ai voie și care sunt zilele de dezlegare la pește?

vezi zilele cu dezlegare la pește, ce ai voie sau nu să mănânci sau să faci, istorie și semnificatii, tradiții & obiceiuri

Parastasul de 40 zile în religia ortodoxă

afla semnificația parastasului de 40 zile, ce se dă de pomană, când se face și ce se pregătește pentru biserică și cimitir

Ajutorul de deces 2024 – cine beneficiază, cât este și cum îl obții

vezi actele necesare pentru obținerea ajutorului de deces