Fie că vrei un monument funerar din marmură sau granit, o sculptură, un cavou sau doar o mică placă funerară, ești conștient că ai nevoie să apelezi la o firmă care să îți poată satisface cerințele atât din punct de vedere calitativ, cât și din punctul de vedere al costurilor. Pe piața din România sunt foarte multe firme sau chiar persoane fizice care afirmă că au experiența necesară pentru producția monumentelor funerare, însă este bine să știi pe cine să alegi, pentru că există riscul ca rezultatul să nu fie cel dorit. 

firme monumente funerare

Alegerea unei firme de monumente funerare reprezintă mult mai mult decât căutarea celor mai mici prețuri; de fapt, aceasta ar fi o primă greșeală pe care o poți face. Această acțiune presupune investiție de timp și bani și categoric nu trebuie tratată cu superficialitate. Lipsa unui studiu de piață al firmelor din domeniu și alegerea la întâmplare a uneia poate conduce la o lucrare funerară nedorită și, evident, la o cheltuială inutilă.

Poţi găsi chiar aici pe condoleante.ro firme care te pot ajuta să faci un monument funerar aşa cum îţi doreşti. Alege categoria Monumente Funerare, apoi selectează judeţul care te interesează. Vezi poze cu lucrările efectuate în paginile firmelor găsite, uită-te şi pe site-urile lor, vorbeşte la telefon cu firmele respective, pune întrebări şi astfel, îţi va fi mult mai uşor să iei o decizie legată de alegerea unei firme de monumente funerare.

Pentru a veni în sprijinul tău în acest demers, am conceput o listă cu 10 “calități” pe care ar trebui să le dețină o firmă producătoare de monumente funerare. Sunt de fapt câteva sugestii pe care le consider absolut necesare în luarea unei decizii corecte în privința firmei ce se va ocupa de lucrarea funerară pe care o dorești. 

1. Experienţă

Când comanzi un monument funerar, ai nevoie să lucrezi cu o companie care îți poate satisface toate cerințele. Să apelezi la mai multe firme poate fi foarte stresant, obositor și, totodată, confuz. Astfel, alege firma care se bucură de o reputație bună în acest domeniu și al cărei obiect de activitate principal este producția de monumente funerare. Ceea ce vrei este un furnizor de servicii complete, care are în spate o echipă profesionistă specializată în producerea și comercializarea monumentelor funerare.

 

2. Design propriu

Dacă mergi prin cimitir, ai ocazia să vezi foarte multe lucrări funerare și ai impresia că multe din ele sunt foarte asemănătoare. Te gândești că vrei totuși ceva mai diferit, personalizat, cu un design aparte. Atunci, caută acea firmă care nu îți impune modelele proprii și care înțelege ceea ce vrei și poate să realizeze monumentul dorit. De fapt, acest lucru este ceea ce diferențiază o firmă bună de una excelentă: abilitatea de a concepe un design personalizat, de a crea modele unicat, de a nu fi limitați și de a permite clientului să obțină o lucrare funerară deosebită.

 

3. Consiliere gratuită

Achiziția unui monument funerar nu este nicidecum o achiziție oarecare. Așa cum am mai precizat e nevoie de multă atenție, studiu și analiză. O firmă de monumente funerare cu experiență are și oameni de vânzări profesioniști care cunosc toate etapele unui proces de vânzare și se asigură că înțeleg de la bun început ceea ce vrea clientul. Pentru acest lucru, clientul este invitat la firmă sau la atelierul de producție, este ascultat, îi sunt înțelese cerințele, i se prezintă modelele și, totodată, i se comunică modul în care i se poate crea un design personalizat, dacă se dorește. Pe scurt, are loc o discuție client - firmă extrem de importantă în care firma are rolul de consilier. Există și posibilitatea ca anumiți clienți să nu știe exact ce vor, să solicite ceva total nepotrivit sau chiar să nu se priceapă deloc: ține de experiența oamenilor de vânzări și de abilitatea lor de a “educa” clientul și anume de a îl învăța complet și corect despre tot ceea presupune achiziția modelului de monument funerar ce i se potrivește.

 

4. Raport calitate - preţ

Pe piața din România, prețurile monumentelor funerare pornesc de la 500 lei și pot ajunge să depășească chiar și 20000 lei. Dacă ai luat decizia de a avea o asemenea lucrare funerară, atunci gândește-te foarte bine la ce buget ai și alege ceea ce se încadrează în acest buget.  În eventualitatea în care îți dorești totuși ceva foarte scump și impunător, te sfătuiesc fie să mai aștepți până vei avea suma de bani necesară, fie să cauți o firmă unde poți achita în rate. Alege o firmă care are o gamă variată de modele, materiale și dimensiuni diferite, astfel încât să reușești să găsești ceva potrivit bugetului. Totuși, ține cont că un preț mic poate să conducă la obținerea unei lucrări funerare de o calitate mai scăzută sau a cărei rezistență să nu fie de durată.

 

5. Promptitudine

Garanția unei lucrări de calitate depinde și de promptitudinea cu care firma aleasă răspunde cerințelor tale. Nu sunt suficiente doar experiența și profesionalismul firmei. Ai nevoie de o firmă care să îți ofere informațiile necesare la timp, să te țină la curent cu stadiul lucrării și să respecte termenul de execuție promis încă de la început.

6. Responsabilitate

Pentru execuția unui monument funerar de calitate, ai nevoie de o firmă care să dea dovadă de responsabilitate în realizarea unei lucrări comemorative demne de un ultim omagiu adus celui care a trecut la cele veșnice. Materialul folosit, echipamentele și personalul implicat pot face parte din criteriile de selecție a firmei de producție a monumentului funerar.

 

7. Personal calificat

O firmă profesionistă și care ține la reputația ei are în echipă personal calificat și care dă dovadă de profesionalism. Rezultatele unei companii depind în mod direct de activitatea oamenilor. Alege firma care are oamenii potriviți și care livrează la timp lucrarea solicitată.

 

8. Garanţia lucrării

Un furnizor serios și profesionist oferă întotdeauna garanție pentru lucrarea executată, aceasta fiind prevăzută încă de la începerea lucrării în contractul semnat cu beneficiarul. Sunt firme care oferă garanție pentru 2 ani, altele pentru 5 și unele oferă chiar și pentru 10 ani.

 

9. Corectitudine

În momentul în care te-ai decis să achiziționezi un monument funerar și știi cu cine vei lucra, încă de la început asigură-te că închei un contract cu firma respectivă în care sunt precizate detalii legate de achiziție: servicii oferite, materiale folosite, durata de execuție, transport, montaj, preț final lucrare. O firmă profesionistă și corectă îți va furniza toate aceste informații și, evident, va factura serviciile oferite. 

 

10. Empatie

Poate părea neinteresant, însă atunci când stai de vorbă cu un posibil furnizor de monumente funerare și observi că nu acordă atenție cerințelor tale sau că este grăbit și superficial, este clar un prim indiciu că nu este firma cu care vrei să lucrezi. Deși cu asta se ocupă zi de zi, o firmă profesionistă își va aloca întotdeauna timp pentru clienții săi și le va asculta dorințele: este extrem de important să cunoști date despre cel în cinstea căruia i se va realiza monumentul, ce îi plăcea și ce nu, ce fel de inscripționare i s-ar potrivi, ce poză să alegi, etc. Cu cât personalul firmei respective pune mai multe întrebări și notează detalii importante, cu atât șansele unei lucrări comemorative reușite sunt mai mari.

În concluzie, alegerea firmei pentru construcția funerară trebuie realizată cu atenție și răbdare deoarece aceasta va rămâne pe vecie și va reprezenta omagiul adus persoanei adormite. 

Alege firma care înțelege ceea ce vrei și care caută soluții împreună cu tine pentru a realiza un monument funerar deosebit și potrivit pentru cel omagiat.

Alege firma care are experiența necesară și garantează pentru lucrarea efectuată. Nu căuta după preț, ci după calitate!

Comentarii
Articole recomandate