Parohia Sfinții Trei Ierarhi

Despre noi vezi date de contact

Program liturgic:

Duminica şi sărbători: 08:00 – 12:00 Utrenia, Acatist, Sfânta Liturghie
Luni: Curatenie generala
Marți: Program administrativ
Miercuri: 08:00 – 09:30 Sfânta Liturghie; 18:00 – 19:00 Slujba Aghiasmei mici și rugăciuni pentru sănătate
Joi: Program administrativ
Vineri: 18:00 – 19:30 Taina Sfântului Maslu, Spovedanie
Sâmbătă: 08:00 – 09:30 Sfânta Liturghie, Parastase

Istoric

Activitatea parohială a început prin decizia Primăriei Municipiului Bacău, de a atribui un teren în cartierul Ştefan cel Mare, pentru construcţia unei biserici închinate ,,Sfinţilor Trei Ierarhi”. Locul a fost sfinţit la data de 3 noiembrie 1991 de către Preasfinţitul Eftimie al Romanului şi Huşilor.

A fost nevoie de aproape patru ani pentru ca lucrările să demareze efectiv, la 18 august 1995, când s-a turnat temelia capelei iar în decurs de un an lucrările de construcţie s-au terminat, credincioşii putându-se bucura de rodul muncii lor. Sfinţirea capelei a fost săvârşită de către Preasfinţitul Eftimie în ziua de 10 noiembrie 1996, fiind înconjurat de un sobor de preoţi în frunte cu PC Părinte Protoiereu Constantin Tomozei.

Dorinţa credincioşilor era să se construiască biserica mare, iar acest gând a început să se materializeze începând cu anul 2000, când s-a pus piatra de temelie, sub directa îndrumare a preotului paroh Sârcu Vasile. Biserica este contruită din lemn, acoprită cu tablă, având o suprafaţă construibilă la sol de 244,90 mp.

Sfinţirea Bisericii mari a avut loc pe 15 octombrie 2006 de către Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, pe atunci Arhiereu-vicar al Episcopiei Romanului, alăuri de Preasfinţitul Visarion Răşinăreanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu, Arhiereu-vicar al Episcopiei Huşilor şi de un impresionant sobor de preoţi.

Complexul religios poartă o puternică amprentă arhitectonică moldovenească şi a fost realizat din materiale tradiţionale, lemn şi piatră, combinate în interior cu materiale moderne. Pictura interioară este realizată în tehnica frescă de către pictorul Dorin Macovei, care conferă bisericii armonie şi supleţe.

Cu binecuvantarea IPS Dr. Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului s-a înfiinţat un centru social-filantropic şi cultural închinat ,,Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, clădirea fiind actualmente în construcţie.

Servicii

  1. slujbă pomenire