Parohia Sfântul Antonie

Despre noi vezi date de contact

Program liturgic:

Miercuri
18:00 Paraclisul Maicii Domnului
Vineri
8:30 Taina Sfântului Maslu
Sâmbătă
7:30 Sf. Liturghie şi Slujba Parastasului
17:00 Taina Spovedaniei
18:00 Vecernia Mare cu Litie
Duminică
7:30 Utrenia
9:00 Sfânta Liturghie
18:00 Acatist şi Cateheză

Istoric

Înființată în anul 1997 prin desprinderea din parohia ,,mamă’’ ,,Sf. Trei Ierarhi’’ din Botoșani, a cartierului Rotunda, este situată la periferia municipiului Botoșani, pe varianta ce duce spre Suceava.

Între anii 1997-2000 , primul preot paroh, Alexandru-Adrian Cornea , trecut la cele veșnice, a slujit în biserica ,,Sf. Trei Ierarhi’’ deoarece încă nu erau începute lucrările de construcție a viitoarei biserici parohiale.

În anul 2001, la 1 octombrie, a fost numit prin transfer de la parohia ,,Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul’’, Negreni, protopopiatul Săveni, actualul preot paroh, Dumitru Butnariuc, din încredințarea P.F. Patriarh Daniel, pe atunci mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Prin grija p.c. Protopop Lucian Leonte și a p.c.pr. Marian Timofte, actual consilier administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, parohia ,,Sf. Antonie’’ a primit ca donație din partea parohiei ,,Sf. Treime’’, Botoșani, păstorită de p.c. Marian Timofte, o capelă de lemn ce a fost reansamblată în cartierul Rotunda.

La 25 decembrie 2001, în prima zi de Crăciun, s-a slujit pentru prima oară Sfânta și Dumezeiasca Liturghie în mijlocul credincioșilor din această parohie.

Începând cu anul următor s-au făcut demersurile pentru obținerea autorizației de construcție pentru biserica din zid. Lucrările proppriu-zise au început la 24 mai 2004, sfințirea locului și punerea pietrei de temelie s-au realizat pe data de 25 septembrie de către p.c. Prot. Lucian Leonte, ca delegat al IPS. Daniel.

În momentul de față s-au finalizat lucrările de zidărie, ajungându-se la baza acoperișului, s-au executat tencuielile interioare, s-au montat geamurile și ușile termopan, s-a montat catapeteasmă sculptată din lemn de stejar.

Servicii

  1. slujbă pomenire