Parohia Naşterea Maicii Domnului

Despre noi vezi date de contact

În anul 2000, pe o parcelă de teren cumpărată de la Domnul Roşca Eugen, Fericitul întru pomenire patriarh Teoctist a aprobat demararea lucrărilor de construcţie a unei biserici care să deservească cartierul Ghioşeşti al oraşului Comarnic. În luna septembrie a aceluiaşi an, Preasfinţitul Teodosie Snagoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a sfinţit locul pentru viitoarea biserică parohială.

Lucrările de construcţie au început în toamna anului 2000 şi au fost susţinute financiar, în special, de un grup de bucureşteni dintre care se pot remarca familiile: Gangler Romeo, Mândrilă Marin, Novac Constanţa şi Ion Frâncu, ctitori ai acestei biserici, alături de toţi credincioşii parohiei care au contribuit cu cele necesare sau muncă voluntară. Construcţia bisericii s-a finalizat în toamna anului 2001 la data de 8 septembrie, când Preasfinţitul Sebastian Ilfoveanul, înconjurat de un numeros sobor de preoţi în frunte cu Preacucernicul Protoiereu Costică Dumitru, a târnosit biserica.

Îndată după sfinţire s-au demarat lucrările de pictură în tehnica fresco, de către pictorul Nicolae George Sorin. La data de 12 decembrie 2002, pictura bisericii a fost sfinţită. Parohia s-a format prin desprinderea a 547 de familii de la Parohia Sfântul Nicolae – Vatra sat.

Din anul 2003, prin alocarea de către Consiliul Local a unei parcele de aproape 4000 mp, parohia Ghioşeşti are şi cimitir. Preot Paroh din 2000 până în prezent este părintele Ilie Caloianu.

Date de contact