Parohia Mureșeni

Despre noi vezi date de contact

În anul 2001, din raţiuni misionar-pastorale, s-a hotărât, în cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, înfiinţarea în oraşul Tîrgu-Mureş a unei noi parohii, titulatura ei fiind Parohia Ortodoxă Tîrgu-Mureş XIV, cu hramul “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul”. Ea s-a constituit în partea industrială, zona de sud-est a municipiului Tîrgu-Mureş, cartierul Mureşeni. Această parohie s-a format prin reorganizarea parohiei existente în cartierul Mureşeni şi este compusă din două străzi: str. Hunedoarei şi str. Cisnădiei, cu un număr de 488 de familii.

Primăria municipiului Tîrgu-Mureş, prin grija Protopopiatului Ortodox Tîrgu-Mureş şi a nenumăratelor solicitări şi demersuri iniţiate de protopopul Gheorghe Şincan, a concesionat 23 de ari de teren parohiei, în baza Hotărârii nr.226/27 din septembrie 2001.
La 1 decembrie 2001, în urma unui concurs, prin Decizia nr.2056/2001 a Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, s-a numit pentru această parohie preotul Ioan Chebuţiu (n.19.04.1968), de la parohia Bozed şi i s-a trasat să facă toate demersurile necesare pentru a constitui în chip practic noua parohie şi a întocmit toate actele premergătoare pentru construirea unei biserici parohiale.
Prima slujbă pe locul primit s-a oficiat în noaptea de Sf. Paşti a anului 2002, iar a doua zi de Paşti, 6 mai 2002, după masă, în prezenţa unui mare număr de credincioşi, s-a pus piatra de temelie pentru noua biserică de către Î.P.S Andrei, Arhiepiscop al Alba Iuliei.
Primele încercări au fost mari, deoarece totul a început în aer liber, pe locul primit, cu mijloace financiare modeste,fără odăjdii, vase şi obiecte liturgice proprii. Era greu şi plăcut, o mare provocare pentru un om la 33 de ani şi 7 ani de preoţie în mediul rural. Avea îndemnul şi binecuvântarea Ierarhului de a sluji pe locul primit şi avertismentul <de început> al colegilor că îi va fi foarte greu, însă Îl avea pe Dumnezeu în ajutor.

Servicii

  1. slujbă pomenire

Localizare pe hartă

Date de contact

Site / Social Media