Biserica Sfântul Nicolae

Despre noi vezi date de contact

 În anul 1907 (prima zi după Rusalii) ia ființă Parohia Ortodoxă Română Vulcan I, având ca preot pe părintele dr. Sebastian Stanca, fiul părintelui Avram Stanca.
În 1914 a început edificarea, siliți să o întrerupă din cauza războiului mondial. La 12 decembrie 1921 preotul Sebastian Rusan aduce la cunoștință Înalt Prea Sfințitului Nicolae Bălan, mitropolitul Transilvaniei, terminarea lucrărilor la Sfânta Biserica și îl invită la sfințirea sa. Din încuviințarea IPS Nicolae Bălan de Anul Nou 1922 face o sfestanie și prima Sfânta Liturghie în noua biserică. Cu timpul a înzestrat biserica cu toate cele necesare prin donații de la credincioși.
La 1 ianuarie 1990 este numit preot la această parohie părintele Eugen Nalboc,iar din anul 2000 părintele Manasuc Zgircea, care până astăzi păstoresc credincioșii din Parohia Ortodoxă Vulcan I. Sub păstorirea lor au fost demarate ample lucrări de înnoire și consolidare a bisericii,de spălare a picturii.
Din 1907 până în prezent, la această parohie au păstorit nouă preoți. În 26 septembrie 2007 P.S Episcop Timotei al Aradului și Hunedoarei a binecuvântat lucrările de spălare a picturii din interiorul bisericii.