Biserica Adormirea Maicii Domnului

Despre noi vezi date de contact

Biserica actuală, cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construită în anul 1881 de către meşterii Constantin Gheorghiu şi Gheorghe Filip, acesta din urmă fiind girantul constructorului şef. În fruntea mandatarilor se afla Radu Ionescu care a donat toată cărămida, pe care a adus-o de la Brăila cu căruţele. Mai este menţionat şi Badea Chiorăscu, care a donat terenul şi al cărui mormânt se află în spatele altarului. Pe actul de construcţie se află preotul Ioniţă Constantinescu, care fusese hirotonit în anul 1873 pe seama acestei parohii, de unde reiese că slujise şi în vechea bisericuţă de lemn.
Turla principală a fost afectată de cutremurul din 1940. În anii 60 s-a deteriorat şi mai mult. Cel de-al doilea preot, Leonida Iliescu a fost arestat şi trimis la Canal pentru 8 ani. Pr. Stan Ion, a refăcut turla din nou între anii 1962-1964, iar succesorul său, Pr. Stan Dumitru, a electrificat biserica.

Parohia Fetești Oraș are un Centru Social Sfântul Nicolae care oferă masă copiiilor din familii defavorizate și bătrânilor din parohie. Are parteneriate cu școlile și agenții economici pentru sprijinirea activităților caritabile din parohie. De asemenea se organizează mese la hramuri, masluri de obște și sărbători importante. Are grup de cateheză alcătuit din 20 copii în programul Hristos împărtășit copiilor. Biblioteca este funcțională cu registrul de împrumut carte la zi. Organizează pelerinaje anuale cu credincioșii din parohie.