Biserica Adormirea Maicii Domnului

Despre noi vezi date de contact

Scurt istoric

Biserica a fost ctitorită de Raşcu Ivan Galina şi soţia sa, Anica.
Construcţia Bisericii a început în anul 1853 în apropierea unei foarte vechi ruine a bisericii din cartierul Băcăleşti situat in partea cea mai de sud a oraşului şi s-a săvârşit în anul 1860. Pe date de 6 decembrie 1860 a fost târnosită de Mitropolitul Nifon. În anul 1890 biserica a fost avariată de un incendiu şi a necesitat reparaţii, efectuate în acelaşi an. În 1891 a fost acoperită din nou cu tablă. În 1902 a fost construită cupola, s-a refăcut faţada şi s-a construit un mic pridvor.
Între anii 1935-1936 Biserica a fost restaurată şi pictată de către pictorul Gheorghe Albani. În anul 1943 Preafericitul Miron Cristea a resfinţit-o după ce unele scene din pictură au fost deteriorate la cutremurul din 1940 şi refăcute de către pictorul Ştefan Panciu din Alexandria.
După cutremurul din 1977 Biserica a fost consolidată la exterior şi interior, iar în 1983 a fost restaurată pictura de către pictorul Voicu Pascu din Alexandria în timpul preotului paroh Petre Muşat.
În anul 2000 a fost refăcut exteriorul, iar în 2002 s-a recondiţionat pictura. În 2002, octombrie 19 Biserica a fost resfinţită de către Preasfinţitul Galaction Stângă, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului.
Biserica poartă hramul Adormirea Maicii Domnului. Este construită din cărămidă cu mortar din var şi nisip. Turla bisericii este aşezată deasupra pronaosului fiind acoperită cu tablă ca şi biserica. Catapeteasma bisericii este din lemn.

Date de contact

Site / Social Media