Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril

Parohia Sfinţii Arhangheli – Huedin se întinde de la nord la sud, pe partea stângă a bulevardului Constantin Brâncoveanu, la nord fiind mărginită strada Izvorul Rece, la sud de strada Luică, la est de bulevardul Constantin Brâncoveanu, iar spre vest de străzile Reşiţa, Huedin şi Cetatea Veche.

Biserica Sfânta Cruce

Biserica romano-catolică „Sfânta Cruce” este o biserică relativ nouă în peisajul Bucureştiului, aflată în sectorul 3, pe şoseaua Mihai Bravu nr. 25.

Parohia Sfântul Ioan Botezătorul

Biserica Sf. Ioan Botezătorul este situată în cartierul Militari, într-o zonă cu mare densitate de blocuri de locuinţe, pe latura stângă a Bulevardului Iuliu Maniu.

Biserica Sfinții Ioachim şi Ana - Oborul Vechi

Biserica Sfinții Ioachim și Ana - Oborul Vechi, este o biserică ortodoxă care face parte din Arhiepiscopia Bucureștilor și are hramul Sfinții Ioachim și Ana. Este situată în București, pe actuala stradă Traian, în apropierea Foișorului de Foc.

Parohia Sfântul Nicolae

Situată la capătul căii Giuleşti, pe latura nordică, aşezământul Sfântului Nicolae a fost biserica satului Giuleşti-Sârbi, înfiinţat în anul 1831, devenit ulterior cartier al Bucureştilor.

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel

Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel de pe strada Sfinții Apostoli din București este o biserică întemeiată de pe timpul lui Matei Basarab.

Biserica Sfânta Vineri Herasca

Biserica martir Sf. Vineri-Herasca, vă așteaptă să vă închinați la Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Biserica Bumbăcari

Pisania Parohiei Bumbăcari, care poartă hramul „Naşterea Maicii Domnului”, este certificatul de naştere al acestui lăcaş de cult ortodox din strada Toporaşi, nr. 70, Prelungirea Ferentari, în Sectorul 5 al Capitalei – anii 1940-1948.

Biserica Belvedere

Biserica Belvedere poartă hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel - 29 iunie, și al Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina - 25 noiembrie. Aceasta este situată în partea de nord-vest a capitalei, pe malul stâng al Dâmbovitei, în mijlocul cartierului studențesc Regie.

Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi

Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi se află pe strada Academiei, la intersecția cu strada Biserica Enei, lângă Institutul de Arhitectură "Ion Mincu", în spatele Universității din București.

Biserica Schitului Maicilor

Biserica Schitului Maicilor este prima biserică din lume translatată pe șine aproximativ 245 m în anul 1982 sub coordonarea ing. Eugeniu Iordăchescu. Biserica actuală este tot ceea ce a mai rămas din întreg ansamblul arhitectural inițial, restul construcțiilor fiind dărâmate.

Parohia Sfântul Ilie Grant

Așezată în partea de nord-vest a orașului, biserica cu hramul Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul este construită pe un teren donat de moștenitorii familiei Grant, între anii 1903-1918.

Biserica Sfinții Constantin și Elena

Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena, numită și "Popa Nan", este o biserică ortodoxă din București. Aflată pe strada Popa Nan, această biserică mai este închinată și Adormirii Maicii Domnului.

Parohia Sfântul Elefterie

Monumentala biserică se află pe malul drept al Dâmboviţei, în piaţa Sf. Elefterie, vizavi de Opera Naţională.

Biserica Albă

Biserica Albă este o biserică de rit ortodox românesc, cu hramul „Sfântul Nicolae”, aflată pe Calea Victoriei, în București, capitala României.

Biserica Sfântul Francisc de Assisi

Parohia Sf. Francisc are rațiunea de a fi pentru faptul de a da mărturie despre credința noastră în locul și în timpul în care trăim.

Biserica Sfântul Mina

Într-o zonă centrală a orașului București, pe strada C. F. Robescu Nr. 18m care leagă B-dul Hristo Botev (fost B-dul Domniței), cu B-dul C. Coposu (în trecut Calea Călărașilor), și cu strada Radu Calomfirescu (fost căminar al lui Mihai Viteazu), se afla biserica „Sfântul Mina – Vergu”.

Biserica Sfânta Ecaterina

Parohia Belu Pieptănari este situată în partea de sud a orașului București, intre Bulevardul Pieptănari și Sos. Giurgiului, fosta întreprindere Autobuzul, str. Verigei și străzile dinspre str. Toporași până str. Vlad Vodă.

Biserica franceză Sacré Cœur

Biserica franceză Sacré Cœur din București, cu hramul „Sfânta Inimă a lui Isus”, se află pe str. Cpt. Demetriade nr. 3, sector 1, în capătul Pieței Monseniorul Vladimir Ghika, în mijlocul căreia se află statuia monseniorului Vladimir Ghika.

Parohia Sfântul Ioan Botezătorul

Biserica parohiei Sfântul Ioan Botezătorul – Ferentari, situată în Calea Ferentari, nr. 121, Bucureşti, a fost ridicată între anii 1933 – 1936, la iniţiativa Asociaţiei ortodoxe „Sfântul Ioan Botezătorul”.

Biserica Spirea Nouă

Biserica a fost construită la sfârșitul sec. al XVIII-lea. Nu avem documente care să ateste cu certitudine anul construcției.

Biserica Sfântul Ilie

Biserica Sfântul Ilie - Hanul Colței este o biserică ortodoxă din București, situată pe str. Doamnei nr. 18, în sectorul 3 al capitalei .

Biserica Sfinții Voievozi Gherghiceanu

Parohia şi biserica este cunoscută după numele lui Gherghiceanu, un fost propietar de pământ care a parcelat terenul şi l-a vândut oamenilor ce au avut nevoie spre a-şi construi case.

Biserica Sfântul Grigorie Palama

Biserica Sfântul Grigorie Palama se află în Bucureşti, la circa un kilometru de podul Grozăveşti, pe malul drept al Dâmboviţei, lângă aleea de intrare principală a incintei Universităţii Politehnice Bucureşti.

Biserica Sfânta Elena

Biserica Sfânta Elena este o biserică romano-catolică aflată în strada Cuza Vodă din București, edificiu ridicat la începutul secolului al XX-lea de comunitatea maghiară a orașului.

Articole recomandate
Ce flori alegem pentru coroanele funerare? Vezi top 10 combinații de flori naturale și semnificațiile lor!

vezi cele mai populare combinații de flori, modele și tipuri de coroane funerare

Ajutorul de deces 2024 – cine beneficiază, cât este și cum îl obții

vezi actele necesare pentru obținerea ajutorului de deces

Rugăciunea de seară - ce rugăciuni să spui înainte de culcare?

citește rugăciunile serii, mulțumește pentru sprijinul acordat în timpul zilei

Ai nevoie de detaliile unei biserici din Bucuresti? Aici poti gasi datele de contact actualizate precum si localizarea pe harta a acestora.